Surfer waves
  • Lapoint
  • Blogg
  • Utstyrsprat: Ditt første performance-surfebrett

Guides

Surf

Utstyrsprat: Ditt første performance-surfebrett

Du er som regel mer selvstendig når du kommer til dette nivået, noe som betyr at du blir mer nøye og opptatt av hvilket surfebrett du surfer på, men det er veldig viktig at du utvikler ferdighetene til å kunne surfe alt fra et longboard til shortboard. Vår hovedinstruktør i Portugal, João Durão, forklarer hvilket surfebrett du bør velge.

Hvis du prøver et Malibu eller funboard når bølgene er litt små vil holde ting interessant og supermorsomt, og vil passe på at du vil utvikle god paddlestyrke og akselerasjon slik at du fanger flere bølger, spesielt på dager hvor det er mange i vannet. Du vil også kunne jobbe med raskere svinger og forbedre teknikk og stil.   Shortboards

Level 3-surferen ønsker som regel å se på litt mer utviklede former av surfingen og kopiere hva de beste gjør, så det er veldig vanlig at man velger et altfor lite brett. Vær varsom når du gjør dette og se etter hvilken form brettet har. Vurder alltid din vekt, høyde, surfeferdigheter og hvilke typer bølger du ønsker å surfe med det brettet.

Prøv alltid å se nøye på volumet på surfebrettet, spesielt for shortboards, hvor dette vil øke flyteevnen, stabiliteten, kontrollen, hastigheten, driven og muligheten du har for å paddle raskt. Du vil ikke ende opp med et for tynt eller smalt brett, fordi det vil bare bli en eviglang kamp mellom deg og ditt utstyr. La surfebrettet hjelpe deg og være din beste venn, så vær ydmyk når du velger størrelse så vil du få igjen for det med en gang du hopper i vannet. Prøv å velge et brett med mer enn 30 liter. Se etter former som er laget for liten- og medium stor surf og lette forhold, og spesielle elementer ved brettet som rails, bunnen, tail, og low rocker curve som vil hjelp deg i surfen.

Materiale

Level 3-surferen kan prøve å ta steget opp fra plastbrett som Nsp, Ding it og Bic, til polyester/styrofoam eller epoxy/eps-brett, men hvis du ikke er altfor erfaren, ikke surfer for ofte eller kun ønsker å ha det gøy i vannet kan du bare holde deg til epoxy-brett som vil vare mye lenger og er vanskelige å ødelegge. Det er mange som lager bra epoxy-brett som Nsp, Torq, Ding It og Surf series.

Når du utvikler sufingen din vil du begynne å se mot fiberglass eller en et lett epoxy-brett, og igjen er det mange å velge mellom. Merker som Lost eller Al Merrick fra California har mange brett og gode former for små og medium store bølger. Du har også Australske shapers som Chilli Surfboards, Dhd og Js. I Europa har vi merker som Semente, Polen, Super Brand, Pukas og Bradley. Husk at fiberglass og eps/epoxy boards er ganske skjøre, så vær forsiktig med disse surfebrettene.

Finner

Når vi ser på finnene er allsidighet nøkkelen, så prøv å å surfe med singel fin eller twin fin på åpne bølger (point breaks) eller når det er virkelig små og enkle forhold, og så ta steget opp til tre eller fire finner når det blir litt større. Da får du virkelig føle hva flere finner gjør og hvordan de påvirker hastigheten, beveligheten og kontrollen du har over brettet. Vurder også størrelsen på finnene ut i fra vekten din, samt se på hvilket materiale de er lagd av og velg det som passer deg best.

girl surfboard beach

QUICK FACTS ABOUT THE FUNBOARD AND BIG SHORTBOARDS:   Size: 6 – 7 feet Leash: Approximately same size as your board Fins: 3-4 fins, depending on the conditions Material: Foam core and epoxy, polyester or polyethylene cover on top

surfboards

Siste blogginnlegg