080316_0860

5 grunner til å besøke Costa Rica om vinteren

   

  1. En unik tropisk destinasjon

  Costa Rica er en tropisk drøm med vakker natur og Pura Vida-vibe – en perfekt destinasjon for litt etterlengtet solskinn etter en lang og kald vinter. Når du har fått slappet av på stranden og fått energipåfyllet du trenger kan du dra på fartsfylte aktiviteter som ziplining, ridning, vulkanturer og utflukter med firhjulinger. Det er også populært å besøke nasjonalparker som Corcovado National Park og Drake Bay, kjent for sine eventyrlige fossefall, frodige natur og fantastiske utkikkspunkt. Costa Rica har dessuten et rikt dyreliv, og i nasjonalparkene kan du blant annet se aper, iguaner og spesielle fugler på nært hold. Du trenger ikke dra langt fra campen for å oppleve tropiske oaser – dagsutflukter til vakre Montezuma fossefall er et must for gjestene våre.

 

  1.  

  2. 2. Surfing
  3. Med varmt vann og bølger for alle nivåer er Costa Rica en perfekt surfedestinasjon i vintermånedene. Vår nye camp i Costa Rica er bare en kort gåtur fra Playa Carmen i Santa Teresa, hvor du kan boltre deg i masse bra bølger. En kort kjøretur nordover fra campen ligger idylliske Playa Hermosa, hvor vi har de fleste surfetimene våre. Dette er et optimalt sted for å utvikle surfeferdighetene, mens surfere med mer erfaring kan sjekke ut klassiske surfesteder som La Lora og Suck Rock.
  4.  

   

  3. Været

  Med temperaturer på rundt 30 grader, både på land og i vann, lite regn og krystallklart vann er vinteren en ideell tid å besøke Costa Rica. Uansett om du vil slappe av på surfecampen eller dra på eventyr– dette er tiden å gjøre det. Dager med tropisk klima, kokosnøtter og gyllen brunfarge vil garantert føles godt etter en skandinavisk vinter.

 

 

4. Eventyrlige turer

Costa Rica tilbyr spennende aktiviteter for den eventyrlystne, og det er vel verdt å sjekke ut de berømte vulkanturene og gåturene gjennom det frodige landskapet. Den lille byen Fortuna er det perfekte utgangspunktet for å utforske Arenal Volcano National Park og Monteverde Cloud Forest. I vintermånedene er det tørrere stier enn i regnsesongen, som gjør denne tiden optimal for deg som vil oppleve den storslåtte naturen.

 

 

5. Maten

Fråts i tropisk frukt og smoothier og få i deg masse vitaminer etter lange og mørke vinterdager. Dette er definitivt på listen over hva du bør spise i dette tropiske paradiset, i tillegg til lokale spesialiteter. I Santa Teresa er vi fan av The Bakery, Chop it og Habaneros, som alle tilbyr et stort utvalg av fristende retter. Sjekk ut vår guide til Santa Teresa, Costa Rica, for flere tips og triks.