080316_0860

Bali innfører forbud mot engangsplast

Nylig vedtok den balinesiske regjeringen et revolusjonerende forbud mot bruk av alle engangs plastposer, sugerør og polystyren. Forbudet er en enorm seier for vårt elskede Bali og havet – hjemmet til vår sport, våre lidenskaper og skapningene vi er så glade i.

 

Vedtaket stammer tilbake fra desember 2017, da regjeringen erklærte plastforurensingen en krisesituasjon. Siden den gang har mange organisasjoner forsøkt å bidra til forbedring, men det var ikke før de balinesiske søstrene Isabel (13) & Malati (15) og deres initiativ «Bye, Bye Plastic Bags» kom på banen vi endelig fikk se store fremskritt. De har jobbet knallhardt for å innføre et forbud mot plastposer og engangsplast. Det som startet som en drøm for to unge søstre og andre aktivister, har nå forent hele øya rundt sitt felles mål om å sikre fremtiden for Bali.

 

 

Guvernøren på håper nå at forbudet vil bidra til å opprettholde harmoni og balanse til Balis økosystem, med mål om å minimere forbruket av engangsbruk med 70% i 2019. Som lidenskapelige surfere og havelskere, våre gjester og ansatte på campen i Canggu gjør også det vi kan for å bidra på en positiv måte. 

 

 

Bali er en magisk surfdestinasjon, og som surfere og reisende har vi et ansvar når vi reiser. Vi har aktivt rådført seg med Nordic Ocean Watch’s egen Simen Knudsen vedrørende utviklingen av vår strategi rundt samfunnsansvar. For oss er Simen en  sterk inspirasjonskilde i alt vi gjør. Her er noen av hans beste tips for hva du kan gjøre for å redusere plastforbruket: «Det viktigste er de små valgene du gjør i hverdagen. For eksempel foreslår jeg alltid å plukke opp litt plast hver gang du er ved havet. Du kan også minimere ditt personlige forbruk av plast ved å slutte å bruke plastposer, engangsbestikk, kopper, takeaway-beholdere og engangsprodukter generelt. Sørg også for at kosmetikk, sjampo og tannkrem er mikroplast-fri. Til slutt, pant flaskene dine og spis mer grønnsaker og mindre kjøtt. Å spise mer vegetarmat er nok det beste personlige valget en kan gjøre for en bedre planet og et sunnere hav. «

 

 

Vi anerkjenner vi størrelsen på den marine plastforurensningskrisen og vi er dedikert til å gjøre det vi kan, ikke bare for å minimere vårt fotavtrykk, men å lage et «positivt håndtrykk» ved å plukke opp så mye søppel vi klarer. Som et resultat av denne innsatsen samlet våre gjester og ansatte mer enn 30 tonn plast i 2017 og 2018 under våre ukentlige strandoppryddinger som vi arrangerer i alle våre camps. Vi vil naturligvis fortsette å gjøre bærekraft sentralt i alt vi gjør, og vi er utrolig begeistret for å se resultatene og ringvirkningene av forpliktelsen Bali nå har gjort.