080316_0860

Det danske landslaget surfer i Portugal

Skandinavisk surfing har god driv for tiden, med surfelegende og coach på Lapoint’s Surf Coaching program, Paulo “Do Bairro” Rodrigues’ nylige partnerskap med det danske landslaget.
 
Deres første internasjonale test sammen er Eurosurf Junior konkurransen i Santa Cruz, Portugal, 20-29. juli

 

 
Vi tok en prat med den danske landslagssjefen, Christen Søndergaard, som anser avtalen med Paulo og Lapoint som en stort steg fremover for Danmark.
 
– Paulo har ekspertise og ferdigheter som vil kunne ta våre surfere til et helt nytt nivå, sier Christen.
 

 
Denne uken har junior surferne Marius Aagesen Goth (shortboard) og Sebastian Olander (longboard) brukt Lapoint surf camp Portugal i Ericeira som base som en del av deres forberedelser til konkurransen.
 
Paulo er motivert for oppgaven og utfordringene i laget, og begeistret for muligheten til å utvikle junior-surferne til (mer) finslipte konkurranseutøvere.
 
– Min visjon er krystallklar, nemlig å videreutvikle lagets nøkkelkunnskap innen teknikk og konkurranse-surfing, sier Paulo.
 

 
Som en del av prosessen har han innkalt mer erfarne lagkamerater Oliver Hartkopp og Emilie Uttrup for å hjelpe gutta drille på konkurranse strategi og mentalt forberede dem på hva som venter når buzzeren går i Santa Cruz.
 
Oliver er glad han kan være en del av denne prosessen og den generelle fremdriften de opplever i dansk surfing for tiden.
 
– Lapoint tilrettelegger for et morsomt, men profesjonelt miljø for landslaget. Det å kunne komme hit og fokusere på surf i gode forhold, med Coaching av Paulo er alt for oss, sier Oliver.
 

 
Christen ser også stor verdi i fasilitetene og miljøet Lapoint tilbyr; «Lapoint har førsteklasses camps ved mange av de beste bølgene i verden – og kombinert med bra coaching og god service er Lapoint en naturlig partner for oss», sa han.
 
Vi ønsker gutta lykke til i konkurransen og gleder oss til å følge teamet fremover.
 
For opphold hos Lapoint surfcamp Portugal og tilgang til Paulo’s ekspertise, sjekk ut Surf Coaching.
 
Alle foto av lokalpokal @pedromestrephoto