080316_0860

Den daglige rutinen for Alex i Costa Rica

 
Alexander Bengtsen, eller bare Alex, er vår manager for Danmark, men mesteparten av tiden reiser han rundt med sitt mobile kontor på søken etter solide bølger. I 2016 fikk han bølger i Portugal, Sri Lanka, Jamaica og nå er han i Santa Teresa i Costa Rica hvor vi spurte om litt insidetips og å få være med på hvordan en dag er i dette tropiske paradiset.
 

 

Hei, Alex! Rått å få tatt en prat med deg mens du er i Costa Rica. Det er jo din første tur dit – hva synes du?

 
– F-A-N-T-A-S-T-I-S-K S-T-E-D!! Dekker det spørsmålet? Haha, alt jeg har opplevd hittil har bare vært positivt. Jeg hadde én dag i Alajuela som er en noe større by nære San José. Byen er full av åpne mennesker, rene og fargerike gater og et godt utvalg av gode restauranter og en herlig, varm vibe. Jeg reiste så ut til Santa Teresa og så helt fantastisk natur på veien ut. Santa Teresa i seg selv er jo bare helt rå; en kombinasjon av alt jeg nevnte, sammen med en enda chillere vibe + EPISK surf! Hva mer kan man ønske seg? Det er virkelig et tropisk paradis!
 

 
Du har vært der en uke nå, fortell litt mer om dagene der… (?)
 
– Santa Teresa, eller i hvert fall stedet der de fleste henger, er en lang strand med MANGE surfepeaker som strekker seg nedover hele stranda. Parallelt er det en vei hvor alle restauranter, cafeer, barer, hus og alt annet er. Det er pretty much it. Hvis du leier en firhjuling eller bil kan du utforske nærområdet utenfor hovedgata og stranda mer. Det å ta firhjuling, som vi gjorde her om dagen, er seriøst en av de morsomste aktivitetene jeg har gjort på lenge! Vi dro til Playa Hermosa; en vakker strand med enda fler surfespotter, og videre til små landsbyer med sjarmerende hus og herlige folk, en enorm foss hvor du kan klatre opp og hoppe, til et bryggeri med digg øl, en naturlig saltvannsbasseng.. og så videre. Jeg anbefaler at man utforsker absolutt alt når man er her. Prøv forskjellige restauranter, fordi det er så mange som holder høy kvalitet. Prøv forskjellige surfespotter – alle er helt rå. Så, hvis du har muliget: KOM HIT og se for deg selv!
 

 
Det høres jo ut som drømmelivet!?! Kommer du til å reise tilbake til Europa eller blir du der?
 
– Jeg har enda en uke igjen, selv om jeg ikke hadde hatt noe mot en måned eller et år til! 🙂 Nei, jeg hadde et par herlige uker på Jamaica før jeg kom hit, så jeg har vært litt mer enn en måned på reisefot nå, noe som er nok for denne gang. Nå skal jeg tilbake til Danmark og surfe digge bølger i Vorupør, mitt nye nabolag på Nord-Jylland. Men jeg kommer nok også til å reise ned til mitt andre hjem, Ericeira, Portugal, i løpet av våren for å score større bølger. Så min vintersurfeferie går mot slutten, men det går helt greit. Det sagt, jeg kommer definitivt tilbake til Costa Rica i fremtiden!