080316_0860

Flytter for kjærligheten – til kiting og Esposende

Helfrelst kiter, Elin (26) fra Kalmar, besøkte oss som gjest i Esposende i fjor sommer. Nå kommer hun tilbake som camp manager, og er gira på å dele kiting og alt Esposende har å by på med deg! Vi tok en prat med Elin om hva du kan forvente deg ved et besøk til hennes kite-paradis.

 

 

Hva liker du best med Esposende?

Det er alltid noe på gang, og byen sover aldri. Under mitt besøk i fjor forelsket jeg meg umiddelbart i stedet og ble tre uker lenger enn planlagt. Mye av grunnen er nok at jeg ble kjent med så mange likesinnede venner som gjorde oppholdet helt unikt. Et av de beste minnene fra i fjor er fra båten som tar oss fra kitespoten til kitesenteret; vi hadde hatt en skikkelig bra kitedag, og sangen ”Mafiosa” spilte på maks volum. Vi sang, danset og tok saltoer ut i vannet mens solen gikk ned. I slike øyeblikk skulle jeg gjerne stanset tiden for å forevige gleden, varmen og all latteren!

 

 

Hvordan ser en uke ut for deg i Portugals kiteparadis?

Ingen dager er like, og det er faktisk det jeg liker best. Dagene starter med frokost før vi drar og surfer, praktiserer yoga, eller tar en runde på terrengsykkel. Når vinden kommer utover ettermiddagen kiter vi til solnedgang. Jeg veksler mellom å kite selv, henge med gjengen og ta bilder av de andre i gruppen.

 

 

På kveldene spiser vi koselige middager sammen, enten blir det grilling i villaen eller på en av de mange gode restaurantene i Esposende. Jeg digger onsdagene – da får vi servert de beste ribbsene jeg har spist i hele mitt liv og fortsetter kvelden på ”Pirate bar”, hvor det alltid er god stemning.

 

 

Hvordan tror du det blir å tilbringe sommeren som camp manager?

Jeg gleder jeg meg veldig, siden oppholdet innebærer alt jeg elsker; havet, kite, surf, fotografering og mange fantastiske mennesker. Det er et unikt sted å kite – både i flatt vann og i bølger, og man kan til og med bølgesurfe. I tillegg finnes det uendelig med ting å finne på om vi er uheldig med vinden;  sykkelturer, wakeboard, SUP, rideturer eller en dagstur til Porto by. Vi kommer til å finne på masse gøy i Lapoint-villaen gjennom sommeren, og jeg gleder meg til å treffe alle gjestene på campen!

 

 

Hvordan oppdaget du sporten?

Jeg så kitere for første gang på en ferie til Kapp Verde i 2013 og ble utrolig imponert. Kiting seilte raskt inn på lista over ”ting å gjøre før jeg dør”. Men min lidenskap for hest krevde mye tid og penger, så jeg fikk ikke sjansen til å følge kitedrømmen før i fjor sommer. Da reiste jeg en uke med Lapoint for å lære å kite – men én uke ble til fire! Jeg startet med en uke i Sardinia og reiste videre til Esposende der jeg endret hjemreisen min tre ganger. Jeg ville aldri dra hjem!

 

 

Når innså du at du var hekta på kiting?

Den første gangen jeg kom opp på brettet med kiten i bra posisjon glemmer jeg aldri. Det kjentes så enkelt, som om jeg hadde gjort det hele livet og kunne fortsatt inn i uendeligheten. Det var bare meg og åpent hav. Det er den beste følelsen jeg har hatt. Denne sommeren gleder jeg meg til å skape lignende opplevelser for våre gjester i Esposende. Velkommen!