080316_0860

Guide til Sardinia – kiting, lek og solstek

Med fin flow inn i vår femte sommersesong i Sardinia satte vi oss ned med Manuela Jungo, profesjonell kiter og Sardinia-entusiast, og listet de beste tipsene for den perfekte ferien i kitemekka.
 

 
Uendelige kitemuligheter
 
Manuela forteller at det er kitestrender langs hele kysten av Sardinia. Vår favoritt, Porto Botte, er et nirvana for kitere, med flatt, langrundt vann og stabile vindforhold.
 
– Mistral-vinden kommer fra nordvest og er ofte mye sterkere enn det vindmeldingen tilsier, mens Sirocco, som blåser fra sør, er som regel varmere og ikke like kraftfull, sier Manuela.
 

 
Vinden bygger seg vanligvis opp fra morgenen av, og fra klokken 11 og utover er det som regel perfekte forhold, ofte frem til solen går ned.
 

 
På Porto Botte er det også en snack bar hvor vi kan slappe av mellom øktene.
 
En mindre kjent kitespot i området er Portoscuso.
Herfra anbefaler Manuela en ekstraordinær ”downwinder” – der en kiter flere kilometer langs vakker kyst og natur før turen ender i en enorm lagune.
Fortsetter man videre herfra, ender du i Punta Trettu, som er en annen fantastisk kitespot med flatt og grunt vann.
 

 
Når er den beste tiden å være der?
 
Marit Nore fra Lapoint har kitet på Sardinia i flere år, og synes den beste tiden er mellom mai og oktober:
 
– Det er deilig og varmt, og vinden er på sitt beste, sier hun.
 

 
Så mye mer enn kiting
 
Manuelas favorittstrand, Porto Pino, ligger bare 15 minutter unna Porto Botte.
 
Porto Pino er en fire kilometer lang, hvit strand med krystallklart vann og majestetiske sanddyner. Dette er den ultimate stranden om man vil svømme og slappe av i sola.
 

 
Der kan du hoppe fra klippene eller klatre i fjellveggen. Området er også idyllisk å utforske på SUP-brett, sier Manuela.
 

 
En kan også besøke severdigheter på sykkel, som rosa flamingolaguner, vingårder og kyststier, eller gire opp for en skikkelig tur i en av flere downhill-løyper i området.
 

 
En times kjøretur unna, nær Cagliari, finner du en morsom 2.0 kabelpark med ulike hopp og elementer til wakeboarding.
 
Mat og lokale favoritter
 
En av grunnene til at vi elsker Sardinia er den fantastiske maten. Pastarettene fra regionen er, etter vår mening, blant verdens beste.
 
Manuela er spesielt glad i en lokal spesialitet, Culurgiones:

– Denne pastaretten ligner ravioli, og er fylt med potet, pecorino ost (laget på sauemelk), egg, løk, minte og hvitløk, sier hun.
 
Det bugner av ferske, lokale grønnsaker, bær og frukt med smak av Middelhavet; som aubergine, paprika, appelsiner, druer, vill-asparges, fiken, vannmelon, nøtter og krydder.
 
Naturligvis, måltidene er alltid servert med et utvalg viner fra en av de lokale vingårdene.

Vår favoritt er Cantina di Santadi.
 
Vi skal heller ikke glemme de hjemmelagde iskremene på gelateriene, som gir vann i munnen bare ved å tenke på dem. Det er utallige smaksvarianter, så du finner garantert en du elsker.
 

 
Når middagen er inntatt, og følelsen av å ha kitet hele dagen tar tak i kropp og sinn, anbefaler Manuela å nippe i den lokale likøren Mirto, som er laget av bær og myrt;
 

 
– Det er rett og slett den perfekte måten å runde av nok en minneverdig dag i Sardinia, sier hun.
 
Nøl ikke med å kontakte oss dersom du har flere spørsmål om Sardinia eller sjekk ut campen vår her.