080316_0860

Guide til Ubud, Bali

Ubud er en spennende miks av det gamle og det nye i en tropisk oase av hengende hager og enestående natur. I tillegg har byen mange førsteklasses restauranter, verdensledende yogastudioer, varierte shoppingmuligheter og spennende aktiviteter. Det er lett å forstå hvorfor en dagstur til Ubud er så populært blant våre gjester på Lapoint Bali. Les og lær mer om våre favoritt-ting å gjøre i Ubud.

 

 

Monkey Forest

Hvor morsomme er ikke apekatter? Apene i Monkey Forest chiller, spiser frukt og svinger seg fra halen inn i en evighet av glede. De er godt vant til turister, komfortable med nærkontakt og poserer gjerne for bilder. De er også glade i ting og duppeditter, så pass på at ikke telefonen, smykker og solbriller forsvinner inn i jungelen. Det er vel forsåvidt bare naturlig å ville se bra ut, med tanke på hvor mye tid de tilbringer foran kamera.

 

 

Goa Gaja (Elephant Cave)

Ingen vet helt hvordan dette enestående hule-tempelet oppsto, men det inneholder både Hindu- og Buddhistiske dekorasjoner som dateres tilbake til det 11 århundre. Selv om det er listet i kultur-kategorien hos UNESCO’s World Heritage er det fortsatt tillatt å gå gjennom tempelet for å ta en nærmere titt. Dette stedet er verdt et besøk for et unikt innblikk i den eldste historien på Bali.

 

 

Yoga Barn

Best beskrevet som en hub for yoga og meditasjon i Ubud – denne yoga-oasen er et bucket-list-sted for enhver som liker å holde seg på matta. Vi tok en time med power yoga, med lyder av tropiske fugler og barn som lekte i nærheten av studioet som stemnings-kilde. Den timen var utvilsomt en av de beste yogaklassene vi noensinne har hatt. Yogabarn tilbyr også spa og et hav av forskjellige klasser for yoga elskere av alle nivåer. I midten, under henge-hager finner du også en innbydende restaurant.

 

 

Ubud Art Market

En tur til Ubud er ikke komplett før du har utforsket skattene som gjemmer seg i det tradisjonelle Ubud Art Market. Også kalt Pasar Seni Ubud, denne fargerike kolleksjonen av håndlagde kunstgjenstander, vesker, saronger, fantastisk trearbeid og malerier feiler aldri til å inspirere. Uansett hva du leter etter, her oppmuntres det til pruting med et smil om munnen.

 

 

Tegenungan Waterfall

Hvis du var på Bali uten å besøke et tropisk fossefall eller to – hva gjorde du egentlig? Det er mange fossefall i og rundt Ubud. Vi foretrekker Tegenungen grunnet størrelsen og de mange stedene man kan chille der, både for tanning og bading. For den ultimate fossefall-opplevelsen anbefaler vi å reise dit tidlig på morgenen før de fleste turistene kommer.

 

 

Earth Cafe & Market

Noen kaller det en skjult perle, mens andre anser det som en hjørnesten for deilig, sunn mat i Ubud. Denne kafeen har også en liten butikk som selger alle typer kaker, frø og eliksirer laget for å booste deg gjennom dagen. Vi nøt en vegansk egg-sandwich (!) og chiapudding. Vi kjøpte også en pose med kakaokjeks med chiafrø som vi skulle nyte på resten av turen, men du vet, life happened og posen var tom. (yums!)

 

 

Bali Buda

Bali Buda er en sikker vinner omtrent hvor du enn er på Bali, med restauranter i Ubud, Bukit, Gianyar og Kerobokan (nær Canggu og Seminyak). Vi elsker den plastikkfrie menyen som også gir oss tips for et sunt kosthold og givende livsstil. Apropos tips: bestill Raw flax pizza crackers fra Bali Buda! Bare gjør det. Vi lover deg at det kommer til å gjøre dagen din sååå mye bedre.

 

 

For flere tips om Bali, vennligst spør vårt vennlige camp-staff eller sjekk ut vår Guide til Bali og Guide til Canggu.