080316_0860

Ine valgte surfestrand fremfor kontorjobben

 
Har du noen gang tenkt tanken om å bare logge av maskinen, si opp jobben og leve livet på en øde strand med bare surfeforhold og solkremlageret å bekymre seg for? Ine Haugen fra Stavanger gjorde eksakt dette og jobber nå som camp manager på Sri Lanka.
 

 
Hvem er du og hvor og når startet du å surfe?
 
– Heisann, Ine fra Stavanger her. Jeg fylte nettopp 28 år! Jeg har surfa i over 10 år, men egentlig bare ordentlig i 5, hvis du skjønner hva jeg mener 😉 Første gangen var da jeg var 16 år hjemme på Jæren med broren min. Etter det hadde jeg lyst til å lære meg å surfe skikkelig, men det var for 5-6 år siden da jeg jobba for Lapoint for første gang i Norge og Marokko at jeg fikk dreisen på brettet og bølgene. Nå er det så gøy at jeg aldri tror jeg kommer til å slutte.
 

 
Hvor har du surfet og har du noe favorittsted?
 
– Jeg har surfa litt rundt omkring 🙂 Her er lista mi: Portugal x 2, Frankrike, Fuertaventura x 2, Scotland, Brasil, Marokko x 4, Indonesia x 4 og Norge x 100. Jeg er utrolig glad i å surfe hjemme på Jæren, men er nok aller mest forelska i bølgene i Indonesia. I Indonesia er bølgene så perfekte at det bare er du selv som setter begrensningene.
 

 
Når bestemte du deg for å prøve deg som camp manager hos Lapoint?
 
– Det var flere faktorer som fikk meg til å kontakte Lapoint igjen etter å ha jobbet som prosjektingeniør i Norge. Først og fremst var det savnet etter surfen. For 1 år siden røyk jeg korsbåndet i skatebowlen. Det var faktisk hjerteknusende å bli fratatt alle tingene jeg digga å gjøre i 9 – 12 måneder. Da sommeren var over var endelig kneet mitt bra nok til å surfa litt igjen, og 6 måneder på Sri Lanka venta på meg! I tillegg hadde vi en oppsigelsesrunde i jobben – oljekrisa vettu – der vi kunne velge å slutte frivillig mot en fisefin sluttpakke. Denne sluttpakka tok jeg! Det ble nesten litt skjebnen at jeg skulle til Sri Lanka med Lapoint.
 

 
Hvordan er en vanlig dag på campen på Lanka?
 
– For min del er det to ting jeg gjør i hvert fall hver dag: Svare på mail og surfer! Jeg er så heldig at ‘kontoret’ mitt bare 10 meter fra stranda! Jeg kan ha småmøtene, jobbe på pcen og henge med gjestene mens bølgene ruller inn i bakgrunnen. Jeg skal innrømme at det kan være ganske distraherende av og til 😉 Det blir også ofte en liten scootertur for å drikke digg juice eller kaffe med mine awesome kolleger.
 

 
Hvordan ser fremtiden ut? Tilbake på kontoret?
 
– Jysla godt spørsmål! Jeg skal tenke litt på det og komma tilbake til deg når jeg har svaret. Neida… jeg skal til Sør-Afrika noen uker på ferie og så en tur til California i sommer. Hva høsten bringer vet jeg ikke. Kanskje tilbake i ingeniørjobb eller fortsette å ‘surfa kver dag’!
 

Filming og redigering: Christian Hagen Nordby