080316_0860

Sara Bianca Gilje inviterer til jentecamp i Portugal

 
Sara Bianca Gilje har de siste årene jaktet bølger i alle verdens hjørner og vil nå få flere jenter ut i lineupen. I månedsskiftet april/mai inviterer hun og IVRIG til en solfylt og sosial jentecamp i Portugal med surf, yoga og latter på menyen.
 

 
Hei, Sara! For dem som ikke allerede kjenner deg: Hvem er du og hvordan kom du inn i surfeverdenen?
 
– Heisann! Jeg er Sara og jeg kom inn i surfeverden for tre og ett halv år siden da fikk jeg jobb hos Lapoint i Portugal. Jeg slapp alt jeg hadde i hendene og flyttet sørover, og etter en sesong i Portugal begynte jeg å jobbe i Marokko og fikk en ganske god kickstart på surfingen. Etter det var jeg hekta, og siden har alle avgjørelser jeg har gjort vært basert på surfingen.
 

 
Hva er Ivrig og hvordan og hvorfor ble du engasjert med surfecamper for dem?
 
– Ivrig er en gjeng med ivrige jenter som elsker å drive med ulike ekstremsporter og utfordre hverandre. Jeg var i et lite veiskille i livet mitt, og fikk ideen om å spørre Ivrig-jentene om de ville tilføre enda en sport til konseptet. Jeg har reist mye rundt i verden å surfet og la mer og mer merke til at gutta var som oftest i flertall, og at jeg ofte var i entall. Dette ville jeg prøve å gjøre noe med da jeg har satt utrolig stor pris på mine venninner som er like gira som meg. Jeg bodde i Stavanger på det tidspunktet og det var veldig naturlig for meg å gjøre den første surfecampen på Jæren. Målet er å bygge en nettverksplattform for flere jenter så man kan dra på tur sammen, motivere hverandre og gjøre hverandre trygge.
 

 
Hvorfor nettopp Portugal?
 
– Vi drar til Lapoint Portugal for å få en uke med sol, varme og gode bølgeforhold. Til nå har vi bare hatt camper i Norge, og selv om Norge surf kan være utrolig bra, er det deilig med litt varm vind i håret og fregner på nesa. Det blir også utrolig gøy å få en hel uke med progresjon slik at vi virkelig kan se en god fremgang. Portugal er som mitt andre hjemland og med Lapoint vet jeg at vi får det beste av det beste.
 

 
Hvordan ser uka ut for en deltaker?
 
– Denne uka blir fullpakket med surf, yoga, treningsøkter hvor du lærer hvordan du kan opprettholde surfeformen når det ikke er bølger, motivasjons- og kostholds-foredrag, goodiebags, samt en dag på en hemmelig militærbase med hinderløype og coaching av barske militærgutter.
 

 
Hva kan man forvente seg?
 
– Alle kan forvente seg en uke med sol, bølger, latter, gira jenter, nyttig surfetips enten du er viderekommen eller er IVRIG etter å sette i gang med surfen. PLUSS mange nye surfevenninner.
 

 
Sjekk ut jentecampen HER.