080316_0860

Jeg kitet hver dag!

«Neretva er en sjelden plass en bare kan drømme om! Du skal lete lenge for å finne noe lignende..»

 

 

Reisebrev – 2 uker i Kroatia – Valentin Launay

 

Første uken i Kroatia startet som i fjor. Ivona tok oss i mot på flyplassen i Split med et stort smil: ”Velkommen tilbake”. Ivona er den lokale heltinnen som sørger for at alt går på skinner på campen. Hun arrangerer hvert eneste måltid, både på stranden og hjemme på campen, unike opplevelser og mye mer. Maten som blir servert på campen er ekstremt god, og alt er ferskt: Fisken kommer ofte fra elva som renner ut i kitespoten, mens frukt og grønnsaker dyrkes i de digre åkrene vi ofte kjører forbi når vi skal på tur. Naboene våre kommer gjerne innom med en kurv fylt med moreller, aprikos eller fersken som de har dyrket selv.

 

 

Kiting hver dag: Den første uken bidro ett lavtrykk utenfor kysten til at vinden blåste fra sør hver dag. Dette er sjeldent, men jeg opplevde at vinden var like god som når den er fra nordvest. De dagene det var meldt at vinden skulle komme senere på dagen, rakk vi andre aktiviteter først. En dag besøkte vi Makarska, en idyllisk landsby omringet av store flotte fjell. Rivieraen er kjent for sine lange vakre strender og asurblå hav. Vi kikket i butikkene ved havnen og spiste lunsj. Da vi kom tilbake til Neretva begynte vinden å ta seg opp og vi fikk tre perfekte timer med kiting før vi dro hjem til ferdig middag.

 

 

Man er uheldig om man har dager helt uten kiteforhold i Neretva. Vinden er termisk, og kommer som regel på ettermiddagen, selv om det ikke er meldt. Men, dersom vinden uteblir, så er det mye annet å finne på: Oppleve byen Mostar i Bosnia Herzegovina, stupe uti det turkise vannet ved fossene i Kravica, padle SUP, kanosafari, klatring og mer.

 

 

Den andre uken startet perfekt: Vinden blåste bra fra første dag, og stemningen blant gjestene var på topp! Vi var en herlig blanding med gjester fra Norge, USA, Frankrike og Belgia, i alle aldre. Det er dette som gjør det så spesielt å være på camp: Jeg møter folk jeg ellers aldri hadde møtt.

 

Denne uken blåste det hver eneste dag fra 13-tiden til solen gikk ned. Vinden tar seg nesten alltid opp når solen er på vei ned, noe som gjør dagen avsluttes perfekt med høye svev i solnedgang.

 

 

På fredagen dro vi til en fin og lang sandstrand i Gradac. Vi avsluttet dagen på kitespoten med grilling på stranden, og en fest i strandbaren med de lokale kiterne.

 

Lørdag var det min tur å si farvel til Ivona, camp manager Johannes, de lokale, de andre gjestene og Kroatia. Etter to uker med vind nærmest hver eneste dag, sol og hyggelige folk, var det vanskelig å reise. Neretva er en spesiell plass som man bare kan drømme om. En kitespot så hyggelige folk og perfekte forhold er sjeldent..

 

Dette var den andre gangen min på camp med Lapoint i Kroatia/Neretva, og det blir helt sikkert ikke den siste.