080316_0860

Juniormesteren i surfing: Møt Bendik Borgen

 
Livet som konkurrerende surfer er en evig kamp for å være mest mulig i vannet. For Bendik Borgen betyr det at han utenfor klasserommet finner seg på kjøreturer til Hoddevik og flyreiser verden rundt på jakt etter perfekte bølger.
 

 
Hei, Bendik! Så kult å møte deg! Hvordan havnet du egentlig i surfeverdenen?
 
– Surfing er så simpelt: Du trenger bare et surfebrett så er du i gang. Du blir ikke sliten på samme måte som andre ting. Det er digg å være i vannet, og blir du for varm kan du bare dyppe hode i vannet. Jeg og familien pleide å dra til Sverige da jeg var mindre – de drev med vindsurfing, men jeg hadde heller lyst å prøve surfing. Første gang jeg testa var i Sverige da var jeg rundt 10 -11 år. Etter det dro vi til Portugal og så har jeg vært masse i Hoddevika, på ungdomscamp der. Nå er jeg ungdomsambassadør for Lapoint.
 

 
Du kommer fra Oslo; surfer du mye rundt der?
 
– Jeg prøver å surfe alle ferier, men når jeg har ledige helger drar vi faktisk ofte til Hoddevika. Hoddevika er så spesielt. Der kjenner jeg mange og det er alltid koselig å komme tilbake. Så det er verdt det selv om det er langt. Mine beste surfeminner er fra Hoddevika: Her får du full pakke, pluss at det er alltid god stemning i vannet og ingen sure miner.
 

 
Du har vel også vært en del på ungdomscamp der?
 
– Ja, jeg dro dit første gang i 2012 og da forelsket jeg meg i stedet, så jeg har dratt dit mange ganger siden. Det jeg synes er det beste med campen i Hoddevik er hvor mye frihet du får. Du starter dagen med en surfeleksjon og etter det kan du kan omtrent gjøre hva du vil. Om du velger å bare chille på campen, utforske vika eller bare surfe mer, så er alt veldig gøy, (men surfe er best) 🙂
 
Bloggpost-photos4
 
I fjor var du også nede i Portugal og hadde videoanalyse med coach Paulo do Bairro, hvordan var det?
 
– Det var rått! Han filma oss da vi surfa, så da fikk vi se alt i slow motion og se hva vi kan gjøre bedre; padling, svinger og hvor vi har armene. Han er en veldig flink coach. Vi sto opp 07:00 for å surfe. Jeg er nok ikke en morgenperson, men det pleier å være mindre folk på morgenen, så det er ganske digg. Jeg foretrekker å surfe mer på dagen.
 
Bloggpost-photos3
 
Konkurranse eller free surf: Hva er best?
 
– Helt klart free surfing, men alle konkurransene jeg har vært med i har vært med venner, så det føles egentlig bare ut som en morsom session uten noe press. Jeg var med i VM i California for to år siden. Konkurransen gikk det ikke så bra med, men det var utrolig gøy å være med landslaget. Etter konken dro hele gjenge og surfet. Det var en bra opplevelse. I mars i fjor var det NM på Stadt, så da var det meg og mine beste surfekompiser som “konkurrerte” helt til finalen, men vi koste oss bare skikkelig i vannet. Jeg var også med i EM og VM i fjor, noe som var sykt morsomt og lærerikt.
 

 
Hvor har du surfet og hvor var best?
 
– Norge, Portugal, Marokko, Biarritz og Hossegor i Frankrike, California og Sverige. Jeg tror det var alle. Det er vanskelig å velge en favoritt. Jeg digger Hoddevika, det er et sted du kan surfe cleane bølger selv når det er storm.
 
Bloggpost-photos2
 
Det høres ut som du lever drømmen, hvis du skal gi noen tips til andre ungdommer som vil begynne med surfing, hva slags tips vil du gi dem?
 
– Dra på camp og ikke stopp. Fortsett å surfe så du ikke glemmer det du har lært. Det er kanskje det viktigste.