080316_0860

Kjærestetur til Portugal

Møt Tiril Sjåstad Christiansen (24) – freestylekjører, energibombe og kjæreste med Stian. De besøkte nylig vår Yoga & Surf Retreat for litt verdifull kjærestetid i Portugal. Vi tok en prat med dem ved poolen om oppholdet og deres opplevelser på par-tur til Ericeira.  
  Hvordan er det å være tilbake i Portugal, og hvordan har det gått så langt?   Allerede på disse fire dagene så føler jeg meg som ny! Alt er lagt perfekt til rette på campen, så du slipper å organisere ting på egen hånd, noe som er utrolig deilig. Vi starter dagen med meditasjon, yoga og en fresh frokost før instruktørene tar oss med til dagens surfespot. Etter surfingen venter en digg lunsj og avslapning på campen.  
  Ja, campen i Ericeira har fått en solid oppgradering siden sist, hvordan trives dere med camplivet?   Campen har en konge kombo av bra chilleområder, god mat & nice drinker, og masse aktiviteter du kan finne på! Vi digger skatebowlen og har lekt oss mye der, men vi har også vært med på mye yoga.   Noe av det beste med camplivet er at det alltid er folk som henger ved poolen, i restauranten, i bowlen og treningsområdet, så det er veldig naturlig å få nye venner her, siden alle er veldig åpne og man har surfingen som en felles interesse.   I går var vi på en vingård og koste oss med masse digg vin, og senere var det middag på stranden med alle fra campen. Det er bra å ha et så bredt tilbud, så det alltid er noe å finne på hvis man vil. Når man trenger litt alenetid er det perfekt å chille på rommet, de nye dobbeltrommene er helt fantastiske!  
  Du har med deg kjæresten din Stian – hvordan har det vært å reise som par på surfecamp?   Jeg ville anbefalt flere par å dra på camp, det er utrolig hyggelig å gjøre noe aktivt og teste nye ting sammen som skaper minner.   Jeg er heldig som har en kjæreste som har mange av de samme hobbiene som meg og er åpen for nye ting, men uansett hva slags type par dere er har campen mange muligheter, så hvis én er mer interessert i surf enn den andre, er det allikevel masse aktiviteter å gjøre sammen.  
  Du har surfet litt før, men er fremdeles i nybegynnerfasen – hvordan går det i bølgene?   Man føler en ekstremt bratt læringskurve, og det er kult å kjenne på mestringsfølelsen! Det er ikke så mye i hverdagen som gir like mye mestringsfølelse som det her.   Når vi er her på campen får kroppen seg en skikkelig retreat, så du føler du har mer energi og overskudd til hverandre! Vi har nå satt oss et mål om å dra på surfetur to ganger i året for å holde kontinuiteten ved like, så neste gang reiser vi til Costa Rica for tropiske bølger og Pura Vida!  
  Har du noen tips til folk som har lyst til å lære å surfe?   Ta instruksjon, spør masse og sug til deg informasjon fra instruktørene! Det er også lurt å lære teori om bølger og vær & vind. Jeg hadde surfeteori i går og skjønte sykt mye mer etter det. Viktigst av alt; i starten blir det mye plasking og kaving i vannet, men ikke gi opp. Følelsen du får når ting løsner er fantastisk!   Å ta yogatimer her på campen har også vært til stor hjelp både for surfingen og humøret. Hverdagen min hjemme er stressende, men yoga roer sjela. I tillegg blir man mer fleksibel og får kontroll over tankene til å fokusere, så jeg anbefaler flere som driver med surf å prøve yoga. Det er også noe som er fint å gjøre som par for en ekstra connection.   Noen siste tanker du vil dele før du løper tilbake i vannet, om surfing eller livet generelt?   Haha, ja, Ikke tenk for mye, bare go for it!