080316_0860

Meet the Crew – Canggu

Ben Uttley er en australsk surfer som sprer glede blant gjestene våre på Bali. Få hans beste tips for Canggu, sjekk ut de fantastiske bildene hans og les mer om Bens lidenskap for surfing og camplivet.

 

 

Du har vært med Lapoint-gjester i Canggu i nesten seks måneder nå, hva synes du er det beste med camplivet?

 

Menneskene – uten tvil! Hver uke får vi en gjeng med nye gjester, noe som kan virke overveldende for mange, men folka som kommer til campen er helt fantastiske. Alle er ivrige etter å surfe og delta i aktivitetene på campen og det er alltid noen som vil finne på noe, som betyr at jeg alltid har venner å henge med!

 

 

 

Hva fikk deg til å følge drømmen om surfelivet?

 

Jeg ble født på østkysten av Australia, men siden jeg har engelske foreldrene som ikke surfer, vokste jeg ikke opp i et surfemiljø. En søndag mens jeg konkurrerte i en lokal livrednings-konkurranse så jeg noen surfere og sa til mamma; ”WOW! Det har jeg lyst til å gjøre!” Så på bursdagen min to uker senere dro vi og kjøpte et second-hand surfebrett og gikk rett ned til stranden etterpå. Jeg har ikke sluttet å surfe siden!

 

 

 

 Hva er det som er så spesielt med Bali?

 

Den første gangen jeg kom til Bali visste jeg med en gang at dette var et sted jeg hadde lyst til å bo. De lokale er utrolig positive og smiler fra øre til øre hele dagen, noe som gjør at man alltid føler seg velkommen. Jeg forelsket meg i menneskene, bølgene og kulturen. I tillegg har Bali to essensielle ting som er viktig for meg: bra fotomuligheter og god mat. Jeg elsker fotografi og har jobbet lenge som kokk – så begge disse tingene klaffet med Bali!

 

 

 

Hva er dine topp 3 favoritting å gjøre i Canggu?

 

  • 1) Å spise! Canggu er et mekka for mat her på Bali. Overalt er det kjempegod lokal mat og Instagram-verdige kafeer med vegansk og vegetarisk mat på menyen. I tillegg finner du mat fra alle verdenshjørner her, så du kan alltid utforske nye smaker.

 

  • 2) Surfe! Du har kort avstand til mange forskjellige bølger, noe som gjør Canggu til et perfekt sted for surfere på alle nivåer. Du kan også finne noen veldig bra bølger med få folk (du må bare ha bind for øynene på veien dit så du ikke kan fortelle noen hvor det er;)

 

  • 3) Å se solnedgangen! Dra rett fra surfen med et par kompiser, slå dere ned i sakkosekker på den svarte stranden med en iskald øl og nyt en perfekt solnedgangen over havet. Trenger jeg å si mer?

 

 

 

Har du et favorittsted å surfe?

 

Her på Bali er det Bingin. Rett nord for Uluwatu er det en perfekt barreling venstrebølge som noen ganger kan være vanskelig, men andre ganger gir deg den mest perfekte, runde tube’n. Da føler du deg som den beste surferen i verden!

 

Hva er interessene dine bortsett fra camplivet og fun in the sun?

 

Jeg elsker å ta bilder av havet og mennesker. Jeg fokuserer på det folk ofte tar som en selvfølge, og prøver å fange disse øyeblikkene. Med bildene mine ønsker jeg at folk skal få øynene opp for de små tingene!

 

 

 

Hva vil du huske best når du drar fra campen?

 

Definitivt vennene jeg har fått! Det lokale staffet er helt fantastisk, og selv om det noen ganger kan være en språkbarriere gjør det bare at vi ler enda mer sammen!

 

 

Alle landskapsbilder er delt av @ben_uttley_photography