080316_0860

Offisiell oppdatering fra Lapoint Surfcamp Canggu på vulkanutbruddet

Den aktive vulkanen Mount Agung i Karangasem i den østre delen av Bali, har hatt små utbrudd siden 21. november 2017.
 
Som et resultat av dette har den internasjonale flyplassen på Bali, Ngurah Rai, holdt stengt i perioden 27 – 29. november, før den åpnet igjen etter at Volcano Observatory Notice for Aviation nedgraderte situasjonen fra rødt til oransje. Per i dag er det fortsatt noen forsinkelser på et par flyvninger, så vi anbefaler all reisende om å kontakte flyselskapet eller turoperatøren for oppdatert informasjon om flyvningen(e).
 
Heldigvis er vi ved Lapoint Surfcamp Canggu ikke påvirket av situasjonen, og programmet og aktivitetene på campen går som normalt. Alle aspekter ved campen har gått som normalt – alt fra surfeleksjoner til flyplass- og hotell-transport.
 
Per i dag, 6. desember 2017, har det ikke blitt utlyst noe reiseadvarsel eller -forbud for Indonesia, hverken fra norske eller svenske myndigheter.
Uavhengig av dette er det, som en tommelfingerregel, alltid anbefalt å følge lokale medierapporter og følge de retningslinjer og anbefalinger lokale myndigheter kommer med i forhold til situasjonen og soner ved vulkanen man bør holde seg unna.
 
For å enkel følge utviklingen i Indonesia kan det være greit å signere opp for Smarttravellers Travel Advisories and Bulletin Service.
 
Se også flytider her: www.baliairport.com/flight-status-arrivals-departures/
 
Hvis situasjonen endrer seg til det verre vil vi oppdatere våre nettsider med mer/annen informasjon og anbefalinger.
 
Lapoint Operations department.
 
Linker: Red Cross, Sveriges Utrikesdepartementet,
Norges Utenriksdepartement & Smartraveller Travel Advisories and Bulletins service