080316_0860

Petter gikk fra nybegynner til kite-ekspert etter en uke på Sardinia

Petter kunne ikke kite upwind da han reiste til Sardinia. Én uke med coaching og solide forhold tok han til nye høyder. Bokstavelig talt. Da Petter Aaberg kom til Sardinia var målet å kite opp mot vinden for å bli selvstendig på vannet. Han studerer i Lofoten, og hadde prøvd å komme i gang med kiting i et halvt år før han reiste ned til Sardinia.
 

 
– Forholdene i Lofoten er vanskelige, med ustabil vind, store bølger og steiner. Jeg knakk håndleddet etter at jeg ble dratt inn i en steinrøys, sier Petter.
 
Problemet var at han ikke greide å kite opp mot vinden, og dermed slet med å holde avstand til faremomenter. Level 2-pakken og coaching fra instruktør Marco Orru satte fart på læringen.
 

 
De neste dagene gikk til hoppetrening. Petter fikk på seg hjelm med radio, slik at Marco kunne gi han tips mens han kitet.
 

 
– Etter hvert forsøk kommenterte Marco hvordan jeg kunne forbedre det neste hoppet. Dette var en veldig effektiv måte å lære på, sier Petter, som svevde i store hopp, mange meter over vannet, før han reiste hjem.
 
– Da jeg dro til Sardinia lærte jeg alt det jeg hadde brukt et halvt år på å lære meg i Lofoten, forteller Petter.