080316_0860

Rømte storbyen og fulgte drømmen med Lapoint

Økonomen Josefine var ”grønn” på kiting da hun sa opp jobben og flyttet til Portugal for å jobbe som camp manager på kitecampen i Esposende.
 

Kiting er enklere, og enda mer fantastisk enn jeg trodde det ville være.
 
Hei, Josefine! Hvem er du?
 
– Hei, jeg er en 26-årig livsfilosof som elsker eventyr, natur og sport. Jeg er utdannet økonom, og har tidligere jobbet med salg, i eiendomsbransjen og med tv-produksjon. De siste årene har jeg jobbet mest mulig i nærheten av høye fjelltopper for å stå på ski, eller ved stranden for å surfe og kitesurfe.
 

 
Når og hvor startet du å kite?
 
– Jeg lærte å kite da jeg jobbet for Lapoint i fjor sommer, noe jeg er utrolig takknemlig for. Jeg ble hekta fra første stund, og elsket spesielt frihetsfølelsen av å kunne seile ut mot åpent hav.
 
Hva var grunnen til at du søkte på jobb som kite camp manager for Lapoint?
 
– Jeg var lei av kontorjobb og storby og ville reise, men ikke bare for reisens skyld. Min drøm var å kombinere eventyr med jobb, og camp manager-stillingen i Lapoint var den perfekte muligheten.
 

«Hei, beklager at jeg ikke tok telefonen. Jeg var opptatt med å være ute i naturen » – Josefine Sjöstrand
 
Hvordan var en vanlig dag på jobb i Esposende?
 
– Det er vanskelig å beskrive en vanlig dag, siden hver dag er fylt med ulike aktiviteter avhengig av vind og vær. Det er alltid noe å gjøre i Esposende. Som camp manager er man ofte med på alle aktivitetene, og dagene er morsomme og opplevelsesrike.
 
– En vanlig dag starter med felles frokost. Noen har kanskje allerede vært på ”mountain bike”-tur eller trent yoga. Ellers kan det være tid for bølgesurfing på denne tiden. Vinden kommer vanligvis rundt lunsj. Vi tar båten over til kitespoten, som ligger på andre siden av bukta, i et vakkert naturreservat med lange sanddyner. De som tar kurs, og de som liker å kite i flatt vann, holder seg i lagunen. På den andre siden av sanddynene ligger havet, med perfekte forhold til å kite i bølger.
 

Det er alltid noe å gjøre i Esposende. Perfekt surf med og uten kite ligger bare noen meter unna lagunen vi kiter i.
 
– Dersom det ikke blåser drar vi gjerne til kabelparken og kjører wakeboard, eller planlegger en dagstur til byen Porto. Vi avslutter hver dag med middag på en av de lokale restaurantene. Det er alltid god stemning og nydelig mat. Spesielt sjømat og skalldyr som er fisket samme morgen. Nattklubbene Biba og Pacha ligger et steinkast unna for de som ønsker å fortsette kvelden med en fest.
 

Som camp manager får du være med på alle ukens aktiviteter.
 
Hva er ditt tips til de som er ferske med kiting?
 
– Jeg var helt grønn på kiting i fjor sommer. Jeg syntes det så gøy ut, men jeg kunne aldri drømt om hvor fantastisk det var å kite. Jeg tror mange blir skremt av at kiting ser teknisk vanskelig ut, og de tenker at det er mye utstyr å ha styr på. Det kan være lurt å investere en del tid i starten for å komme skikkelig i gang. Mitt beste tips er å tørre å sette i gang. Dra på camp til et varmt sted med gode kiteforhold slik at du får øvd flere dager på rad. Det tar litt tid innen du er selvstendig og trygg med kiten, men når du først har forstått konseptet er veien videre mye raskere enn du tror! Før du aner er du i gang med å hoppe, gjøre triks og i solid fart ut mot bølgene.
 

Kjærlighet i vinden: Camp manager Josefine og instruktør Tommy gleder seg til å kite med dere i Esposende og i Sardinia fra april.
 
I sommer treffer dere Josefine på campene i Esposende og Sardinia.
 
Vil du jobbe med kiting i sommer? TRYKK HER!