080316_0860

Sa opp kontorjobben for å jakte kitedrømmen

 
– Det er litt som kjærlighet ved første blikk, for de som tror på sånt. Marthes lidenskap for kiting startet på en strand i Zanzibar, og hun har mange tips til de som vil starte.
 

 
Hei, Marthe! Hvem er du?, og når og hvor startet du å kite?
 
– Hallo, jeg er Marthe, 27 år. Livsnyter og kiteentusiast. I sommer er jeg Lapoint sin camp manager, først i Kroatia og senere i Sardinia.
 
– Året var 2013. Jeg satt på en strand i Zanzibar og oppdaget kiting for første gang. Jeg beundret denne ukjente sporten helt til solen gikk ned, og var overbevist om at jeg elsket den. Jeg tok kurs på Hardangervidda første helgen etter jeg kom hjem. Det var litt som kjærlighet ved første blikk, for de som tror på sånt.
 
 
Hva er det beste med kiting?
 
– ALT! Jeg føler meg sjeldent så levende som når jeg kiter og er på kitereiser. Jeg elsker kombinasjonen av fantastiske naturopplevelser og sportslige eventyr. Kitemiljøet vokser, med stadig flere utøvere som bryr seg om kiting, naturen og hverandre. Samholdet er unikt og inkluderende. Du alltid har folk som heier på deg.
 
– Jeg har reist på ferier med folk jeg bare har møtt et par ganger på stranden og så vidt har hilst på. Og wow, for noen flotte mennesker jeg har blitt kjent med. Noen av mine beste venner har jeg møtt gjennom kitingen. Kiting er en gave som har åpnet en helt ny verden for meg.
 

 
Du skal jobbe både på kitecampene i Kroatia og Sardinia i sommer. Kan du fortelle litt om destinasjonene?
 
– Campene i Kroatia og Sardinia er på steder med få turister, og en får virkelig opplevd den varme middelhavskulturen.
 
– Sardinia er frodig, varmt og idyllisk. Menneskene er gjestfrie og vennlige. Campen er et lite gårdsbruk, som drives av familien til Marco. Det serveres egenprodusert nydelig italiensk mat. Bare ti minutter unna ligger kitespoten Porto Botte, med flatt vann og gode vindforhold fra mai til oktober.
 

Sardinia
 
– C I likhet med Sardinia, byr Kroatia på vakker natur, fine strender og flatt vann. Neretva er en av de mest vindsikre kitestedene i Kroatia. Jeg var der 16 dager i fjor og kitet 12 av dem. Vinden kommer litt ut på dagen, og har du energi, kan du rekke andre aktiviteter først: SUP-tur gjennom idylliske innsjøer, bade i irrgrønne fossefall rett over grensen til Bosnia, dra på vingård og bli bedugget av kroatisk vin, klatre, padle kajakk og mer.
 

Croatia
 
Hva er ditt tips til de som er ferske?
 
– Numero uno: Dra på kitecamp med Lapoint! Det er en flott mulighet til å få progresjon, kitevenner og minner for livet. Kanskje vi ses på camp i sommer??? 😉
 
– Numero dos: Lik alt du kommer over av kitegrupper på facebook. Her kan du spørre om råd og holde deg oppdatert på alt fra utstyr, vind, spotter og happenings. Du er garantert å få et svar fra en eller flere hyggelig kitere. Bruk siden til å sitte på med folk til kitespotter, eller la folk sitte på med deg 😉 Eksempler på sider: Kitevenner, Kitesnakk, Urge.no, Lapoint Kitecamp.
 
– Lo mas importante: Ha det gøy! SMIL og vær glad for hver dag som går, så skal du se hvor mange kitevenner du får. Ikke vær redd for å gå bort til folk – du er velkommen.