080316_0860

Slik skaper du bromance på guttetur

Lapoint Advocates Andreas Møgster & Espen Evertsen dro på guttetur med gladgutt Emil Sollie til surfcampen vår i Portugal. Planen for turen var å dyrke brorskapet og deres felles lidenskap for surfing.

For å bedre forstå formålet med turen, spurte vi Espen; “hva skaper en bra guttetur?”

 

”Jeg tror det er viktig at man har de samme forventningene til turen. Hos oss elsker alle gutta surfing, så vi legger oss tidlig og står opp med sola for å ha en tidlig-session på morgenen. På reisen hadde vi 2-3 surfeøkter hver dag og brukte også mye tid i skate bowlen på campen. Så det å ha samme energinivå er også viktig på en brodown”, forklarer Espen.

 

Å ha det gøy med nye og gamle venner i en atmosfære hvor alle føler seg velkomne er nøkkelingredienser for Goodtimes og bro-bonding. Espen legger til at aktiviteter også er viktig: ”Når du gjør noe aktivt sammen skaper det sterke minner, så hvis du har samme lidenskaper som kompisene dine bør dere definitivt dyrke disse interessene sammen.”

 

Andreas er enig, og legger til: ”Hjemme er alle ganske travle, så når vi er på tur får vi etterlengtet kvalitetstid med gutta. For å få mest mulig ut av ferien er det et stort pluss at campen i Portugal ligger nå nære – det er bare en fire timers flight fra Oslo til Lisboa, og så en kort kjøretur til masse bra bølger.”

 

 

”Så hvordan fikk dere interessen for surfing?”

 

”Vi er begge fra Larvik og fikk øynene opp for surfestedet på Saltstein da vi var rundt 15 år gamle. Da hadde vi våtdrakter som var for små og sneakers med plastposer inni, men vi gjorde det meste ut av hva vi hadde og og sloss med havet til vi klarte å fange våre egne bølger. Når jeg ser tilbake var det egentlig galskap at vi fortsatte med surfinga, men jeg er veldig glad for at vi gjorde det”, sier Espen. ”Det er fantastisk når du finner en passion som får deg til å flytte grensene dine – uansett hvor utfordrende det er.”

 

Espen forteller videre: ”Når Møgster og jeg begynte å studere ble vi Lapoint-ambassadører og organiserte studenturer til Portugal og Marokko hvert semester. Det var en sykt bra måte for oss studenter å bli kjent med hverandre på og samtidig ha det veldig gøy sammen. Turene ble utrolig populære på universitetet, som gjorde at vi dro på minst to surfeturer i året.”

 

 

”Kult! Hva gjør Portugal til den perfekte destinasjonen for en surfetur?”

 

”Portugal har hele pakka – det er kort reise, lett å komme seg rundt, god mat og imøtekommende folk. Surfestedene i Ericeira verdensberømt og vanligvis pumper bølgene på høsten”, sier Espen. ” I tillegg er Quinta Lizandro bedre enn en vanlig surfecamp, og når du bor her blir surfelivet enda diggere!”

 

Andreas fortsetter: ”Campen har en skate bowl, treningsstudio, basseng og en bar & restaurant som serverer frokost, lunsj og middag – noe som betyr at du ikke trenger å organisere så mye og i stedet kan fokusere på Goodtimes. Med gangavstand til stranden er det også lett å gjøre ting i ditt eget tempo, noe som fører til at det er en veldig chill stemning på campen. Minst mulig planlegging og stress er nøkkelen til en god vibe i gruppa.”

 

 

”Hvor er de beste surfestedene i Ericeira?”

 

”Det endrer seg med forholdene, men siden vi bodde der det skjer, trengte vi bare å se ut av vinduet for å bestemme dagens mission. Det er vilt mange muligheter i Ericeira, som Foz do Lizandro, Matadouro og Ribeira, pluss mange andre”, sier Espen.

 

”Under oppholdet var vi også å surfa oppover mot Peniche, og vi stoppet ved Rip Curl Pro for å sjekke ut proffene shredde på Supertubos. Vibben var fantastisk og det var kult å se eliten gå dypt i store barrels”, sier Andreas.

 

Gutta hadde også noen klasser med coachen Paolo do Bairro fra coachingprogrammet: ”Han ga oss noen bra tips for hvordan vi kunne utvikle ferdighetene våre og slashe hardere. Dette gjorde at vi pusha hverandre gjennom turen og skapte en vibe der alle gikk all in. Det blir mye bra broments av å vokse sammen!” sier Andreas.

 

 

”Godt poeng! Hva annet holder bromancen i live?”

 

Vi hadde noen bra kvelder med masse digg mat og gode samtaler! Jeg vil si at Tik Tapas, Prim, Pizza Mobile, Limipicos og Uni Sushi er de beste restaurantene i Ericeira. Hele uka var rett og slett sykt vellykket, med masse bra surf, mat og gode kompiser”, sier Espen.

 

”Har dere noen andre bra anbefalinger for en guttetur til surfcampen i Ericeira?”

 

”Vi koste oss mye ved bassenget og sjekket også ut den rå Lapoint skate bowlen, som er et paradis for skatere og surfere! Linjene og størrelsen er perfekt, og det var luksus å ha skate bowlen helt for oss selv”, forklarer Andreas.

 

Andreas avslutter: ”Denne turen trigga eventyrlysten og gjorde at vi ble enda nærmere som en gjeng. Vi har allerede startet planleggingen av vår neste tur.”

 

 

Photo credit, all photos: @emilsollie