080316_0860

Treningsturer med surfetwist

 
Eilif Harloff fra Eureka Kiropraktikk og Raymond Paldanius fra CrossFit-miljøet i Oslo arrangerer begge treningsturer med Lapoint. Selv om hver treningstur legges opp med forskjellig opplegg, er ingrediensene og målet ofte det samme; heftige opplevelser, skape nye relasjoner, og ikke minst masse surf og treningsglede.
 

For sjette gangen arrangeres det trenings og terapi-tur med Eureka Kiropraktikk til solrike Portugal for pasienter og atleter.
 
“Det blir som en leirskole for voksne – vi har alltid veldig god stemning på turene våre.” – Eilif
 
Etter så mange turer, hva liker dere med Lapoint sitt treningstilbud og pakke, siden dere kommer år etter år? Noen spesielle øyeblikk dere aldri kommer til å glemme?
 
Eilif: – Lapoint har gode mennesker med seg som skaper god stemning og campene er rene og passer fint til vårt formål. De har bra utstyr og veldig flinke instruktører. Det gøyeste var å se da vi hadde med oss både noen eldre og uføretrygdede som kom seg opp på brettet i bølgene, og kom glidende inn på bølgen med et enormt smil. Det var helt utrolig å se hvordan den mestringen påvirket dem.
 
Raymond: – Maten er dødsbra, og campen er veldig koselig. Dessuten hjelper Lapoint veldig bra til med oppfølging hele veien. Beste minne er hvor glade folk er på turen og lenge etter turen! Følelsen av mestring og det å få kontroll er det aller beste med surfing.
 

Raymond er head coach i CrossFit Yggdrasil og har jobbet i CrossFit Oslo de siste fem årene. I juni arrangeres deres femte treningstur på rad til Portugal.
 
Hvordan ser en vanlig dag ut på tur med dere?
 
Eilif: – Surf er alltid første prioritet, så det styrer litt hvordan vi legger opp dagen. Vi begynner med yoga, så kommer en sunn frokost. Deretter er det behandling eller surf. På kvelden prøver vi også å få til en økt med yoga før middag og ro/sosialt på kvelden. Yoga er fantastisk kombinert med surf. Man blir sterk og smidig, samt at det gir også god restitusjon.
 
Raymond: – Litt ulike økter hver dag, 2 – 3 økter daglig. Vi tilpasser programmet så alle kan delta. Noen ganger kjører vi løpeøkt, en dag er det kanskje surfing. Turen til Raymond har også bortsett fra trening, lagt inn poster som vinkveld på campen og dagstur til Lisboa på ”hviledagen”. Turene våre passer for alle, det er viktig for oss 🙂
 

«CrossFit har et godt miljø som vi tar med på turene, ved å trene CrossFit hver dag på campen, og så har vi jo muligheten til å surfe – Raymond»
 
Har dere noen tips til klubber som vil dra på treningstur, hvor begynner de?
 
Eilif: – Tja … Jeg er alltid litt seint ute, men vi har fast opplegg hvert år. Lapoint gjør mye av jobben, men promotering starter ca 6 mnd før og det skjer mest på Facebook og i klinikkene. Jeg vil si at det bare er å kjøre på for andre treningsgrupper som tenker på tur. Det blir alltid suksess.
 
Raymond: De siste gangene har vi satt opp turer pga etterspørsel, turene samler jo hele boxen så mitt tips er å bare kjøre på. Første tur er alltid litt nervepirrende, men etter første reise går det veldig bra. Et tips er å ikke love for mye, for eksempel ikke lov sol fra kl. 07:00 – 21:00. Noe dere kan love, er god stemning fra dag 1 og masse bra trening gjennom hele uka. Det er kult å få til noe for klubben og det er samlende, kjør på! Kjempebra mulighet til å treffe andre i miljøet.