080316_0860

Vårvind og kiting i Portugal

En gjeng ihugga kitere – Emmi, Josie, Thomas og Marit – møttes i Portugal og realiserte drømmen om å kite i både flattvann og bølger i Esposende. Les Marits reisebrev fra paradiset der du kan kite, bølgesurfe og mountain bike – og samtidig ha restauranter, fester og et yrende uteliv i gåavstand.

 

 

Den perfekte starten

Første morgen våknet vi til blå himmel, solskinn og varmt vær. Elin, vår svenske camp manager, dekket på til deilig frokost med yoghurt, frukt, jordbær, müsli, varme rundstykker og egg – den ultimate starten på en dag fylt med kiting og action i vannet. Vi sjekket kitespoten fra takterrassen, og oppdaget at vinden og forholdene var perfekte.

 

Vi kom oss raskt til kitesenteret, som ligger i enden av en bildevakker promenade langs elven, rundt en kilometer fra villaen. Du kan longboarde eller sykle, og langs veien passerer du en skatepark, treningsstasjoner, cafeer og palmer. Kiteutstyr, våtdrakter og surfebrett kan ligge på kitesenteret, så det er enkelt å pakke en sekk for dagen og dra å kite når det begynner å blåse.

 

 

 

 

Kitespoten

Den lokale helten Paquet ønsket oss velkommen ved kitesenteret. Han kjørte oss i båt over elva til en lang hvit sandstrand. Sandyner skiller elva fra havet og gjør at vannet er paddeflatt, selv når det blåser 9-10 sekundmeter. Dette gir ultimate forhold for nybegynnere som ønsker å lære sporten, og for mer avanserte kitere som ønsker å nå neste nivå og øve på nye triks.

 

 

 

Instruktørene underviste på den øvre delen av stranda, og det var masse plass for oss og et knippe andre kitere i lagunene nedvinds for skolene. Vi var ivrige etter å komme oss ut!

 

 

 

Villaen

Etter en lang dag på vannet, syklet vi utslitte og fornøyde tilbake til villaen. Vi grillet på verandaen med nye venner, mens solen gikk ned og malte himmelen rosa, rød og oransje. Det ble en minneverdig kveld, med morsomme historier nydelig mat.

 

 

 

Opplevelsen

Dagene og uken fortsatte, og vinden var like god. Paquet smilte, vi kitet, vi lo og vi spiste deilige måltider sammen vennene våre på campen. Vi testet også noen av de andre spennende aktivitetene du kan gjøre i Esposende; SUP-padling i elva, mountain biking, og de vakre gå- og løperutene langs stranda. Det herlige er at alt dette ligger i gå- og sykkelavstand fra villaen. Kort fortalt, det var en uke fylt med kiting og ”good times” som vi kommer til å huske lenge! Vi kommer definitivt tilbake igjen.

 

Klikk her for mer info om campen vår i Esposende og for å bestille ditt opphold.