080316_0860

X Games-gullvinner Tiril Christiansen byttet ski med surfebrett i Portugal

Den doble vinneren fra X Games (slopestyle og Big Air i 2013 og 2016) er vanligvis å finne på et par planker i mer frosne omgivelser, men Tiril Sjåstad Christiansen fant fort ut av både teknikk og stil da hun besøkte surfcampen i Portugal og kom seg tilbake opp på surfebrettet.
 

 
Hei, Tiril! Takk for sist og surfeturen til Portugal! Du var jo uheldig og mistet denne skisesongen grunnet en menisk-skade. Hvordan går det med rehabiliteringen og treningen?
 
– Det går fremover. Akkurat når har jeg tatt meg en uke «ferie» på Fuerteventura sammen med pappa. Det blir mange timer på Olympiatoppen og jeg kjenner det gjør godt for opptreningen å komme seg litt bort derfra i ny og ned. Når jeg har fått koblet av litt og kommer tilbake til Olympiatoppen føler jeg det er lettere å se fremgang.
 

Foto: Vegard Breie
 
Du var i Ericeira, Portugal i fjor sommer sammen med store deler av Red Bull-teamet. Hvordan var den turen?
 
– Det var helt fantastisk. Jeg har surfet en gang før, og hadde utrolig lyst til å gjøre mer av det. Jeg skulle ønske vi hadde flere dager der, men det var rått å lære å surfe på de to øktene vi hadde, mye takket være en helt rå coach (João Durão).
 

 
Hvordan gikk surfingen? – var det lettere eller vanskeligere enn du trodde?
 
– Det var mye lettere nå enn første gangen. Da trodde vi det var piece of cake og leide de minste boardsa vi fant, noe jeg angrer sterkt på. Jeg oppfordrer alle som vil lære seg å surfe og surfe med større board de første gangene, og få med en som kan surfe, det er gull verdt. Hvis kneet er bra nok, så burde jeg så absolutt få til en surfetrip til sommeren!
 

 
Du fikk ikke noe tyn fra andre skikjørere om at du plutselig hadde et brett under beina? 🙂
 
– Nei jeg fikk heldigvis ikke det.. Jeg kjørte faktisk snowboard før jeg begynte med twintip, og har skatet litt når jeg var yngre.
 

 
Hvordan ser 2017 ut for deg? Får du konkurrert fra høsten av og fininnstilt formen inn mot OL i 2018?
 
– Det er planene. OL er jo mitt største mål akkurat nå og det må mye trening til før jeg er på det nivået jeg vil være og det nivået som trengs for å ta en medalje i OL.
 

Foto: Andreas Løve Storm Fausko