Lær å kite, kitesurfing Esposende - Lapoint Kitecamp

Dersom du aldri har kitet før, eller kun har testet et par ganger, er dette pakken for deg. I Esposende er forholdene perfekte for å lære seg kiting!

en vanlig dag I PORTUGAL

Vi starter dagen med felles frokost hjemme. Om du har meldt deg på yogapakken, har du vært oppe en stund og forberedt kroppen på dagen som venter. Etter frokost sykler vi ned til kitesenteret ved havna og kjører ut med båt til kitespoten. Det er tid for kitekurs, og dere vil oppleve gradvis utvikling fra første dag. Instruktørene har mange års erfaring, og de vil gjøre sitt beste for at dere føler dere trygge, og har det gøy med kitingen. Dere vil være omgitt av hyggelige mennesker og en nydelig natur. Etter en lang dag ute kan dere slappe av med en kald øl hjemme. På kvelden drar vi ut og spiser på en av de lokale restaurantene og sjekker ut nattlivet i Esposende.

HVEM PASSER DET FOR?

Denne pakken passer for nybegynnere som ønsker å lære kiting. Sammen med andre deltakere kommer du til å få tett oppfølging av høyt kvalifiserte instruktører. De ser til at du utvikler ferdighetene dine ut ifra det nivået du er på. Dere vil som oftest kite på hjemmespoten vår, som består av en elvemunning med flatt og langgrunt vann. Vi ønsker at du skal lære mest mulig for å bli en selvstendig kiter – både teoretisk og praktisk. Samtidig vil vi at du skal ha det gøy i vannet, få lyst til å kite videre, og bli kjent med spennende folk fra hele verden, som du kan reise på tur med senere.


INkludert

uke

    • – 7 Overnattinger med frokost
     – Fri bruk av campens kjøkken

     – 12 timer kitekurs fordelt på fire dager (4 leksjoner á tre timer). To deltakere per instruktør disse timene. NB: 4 dager med 1.5 timer/dag om det er kun én deltaker per instruktør. 

     • – Bruk av kiteutstyr og våtdrakt i undervisningstimene (kan leies etter at kurset er ferdig)
     • – Transport til og fra strendene
     • – Leie av surf- eller stand up paddle brett 2 timer daglig, samt transport til den beste surfespoten.
     • – Sikkerhetskurs for surfing (obligatorisk før dere får låne brett).
     • – Organisering av utflukter
      – Fri disponering av campens fasiliteter
     • – Dere vil ha hver deres sykkel til å komme dere rundt til et depositum på 50 euro. Husk å låse sykkelen, den er ditt ansvar frem til du reiser!

uker

   • – 14 Overnattinger med frokost
    – Fritt bruk av campens kjøkken

    • – 24 timer kitekurs fordelt på åtte dager (4 leksjoner á tre timer). To deltakere per instruktør disse timene. NB: 8 dager med 1.5 timer/dag om det er kun én deltaker per instruktør. 
     – Bruk av kiteutstyr og våtdrakt i undervisningstimene (kan leies etter at kurset er ferdig)
    • – Transport til og fra strendene

    • – Leie av surf- eller stand up paddle brett 2 timer daglig, samt transport til den beste surfespoten.
    • – Sikkerhetskurs for surfing (obligatorisk før dere får låne brett).
   • – Organisering av utflukter

    • – Fri disponering av campens fasiliteter
    • – Dere vil ha hver deres sykkel til å komme dere rundt til et depositum på 50 euro. Husk å låse sykkelen, den er ditt ansvar frem til du reiser!

 

IKKE INKLUDERT

 • Bruk av kiteutstyr utenom instruksjonstimene.
 • Transport til og fra flyplassen.
 • Alternative dagsturer og aktiviteter.
 • Om du ønsker å kjøpe utstyr, klær eller våtdrakt før avreise, kan du kontakte Urgebutikken (www.urge.no) På Urge får du 15% rabatt om du sier du skal på Lapointcamp.

TILLEGGSPRODUKTER

Sykkelturer

Opplev vakre Esposende fra sykkelsetet! Du kan velge mellom en flat og enkel sykkeltur langs kysten og en mer actionfylt tur i fjellene. Hver tur varer rundt 2 timer.

Flat kysttur og Adventure fjelltur 45€ 

 

Overnatting i portugal

Lapoint Villa

Sesong: april - oktober
Passer: Alle nivåer
Alder: Fra 18 år

vis

Detaljer

 • Ankomst- og avreisedag er lørdager. Det er ingen undervisning på ankomstdagen, så dere kan komme når dere ønsker. Nærmeste flyplass ligger i Porto og dit flyr man enkelt med både rutefly og lavprisfly. Lufthansa, Tap, SAS og KLM flyr til Porto med en mellomlanding i Lisboa, Frankfurt , Zurick, Brussel eller Amsterdam. Prisen ligger i overkant av 2000 kroner tur/retur avhengig av når du booker

.

Transport til og fra flyplass eller togstasjon i Porto er ikke inkludert i prisen. Vi hjelper deg gjerne med en sjåfør (billigere enn taxi) eller en buss, avhengig av når du ankommer Porto. Prisen varierer ut ifra ankomst- og avreisedag og tid. Husk å bestille transfer i god tid før du ankommer Porto. Kjøreturen til Esposende tar 30-40 minutter. 

 

Pris per person/en vei*

Lørdag

Søndag-fredag

10.30-20.30

25 €

35 €

20.30-10.30

35 €

45 €

 • * Beløpet betales ved ankomst til/avreise fra campen.
 • Det er mange ulike flymuligheter for å komme hit. Vi anbefaler www.momondo.no for å finne din reise.
 • Frokost er inkludert i prisen, og vi spiser sammen på campen. Kjøkkenet er godt utstyrt, og du kan fylle opp med det du ønsker av lunsjingredienser og snacks i kjøleskapet. Om dere ikke orker å lage middag selv, organiseres det flere fellesmiddager gjennom uken. Vi har plukket ut våre favorittrestauranter med nydelig portugisisk mat fra lokale leverandører, inkludert vinen deres. Et måltid med drikke koster 15-20 euro. Spør om ”middagspakken” ved ankomst for å være med på alle middagene, så får du spesialpris med rabatt!

INKLUDERT: Frokost – fri tilgang til fasiliteter (som internett, tv, stue og kjøkken) – rengjøring av rom – sengetøy og bruk av sykkel hele oppholdet – leie av surfe- eller SUP-brett 2 timer daglig (husk sikkerhetskurs først).

IKKE INKLUDERT: Håndkle til dusj og strandbruk, lunsj, middag og alternative aktiviteter og dagsturer.

Vanlig vindstyrke: 7-15 m/s

Beste vindretning: Nordvest

Vann temperatur: 18-22 C

Bunnkvalitet: Sand. Legg igjen våtskoene hjemme

Våtdrakt? Ja, i vannet er det kaldt. 5/3 mm eller 4/3 mm

Bikini og shorts? Ja! På stranda er det varmt og deilig

Kurset består av 4 dager med instruksjon, 3 timer per dag. Det er kun to elever per instruktør. Det vil være 4 dager med 1.5 timer/dag om det er kun én deltaker per instruktør (privatleksjoner). 

 

Kurset følger kursprogrammet til IKO (International Kiteboarding Organisation), som er utviklet av profesjonelle instruktører etter internasjonal kursstandard:

Dere starter med discovery*: Teori, sikkerhet og utstyr. Dere lærer oppsett og rigging av kite, hvordan dere får kiten opp i luften, lander den, om vindvinduet, kitekontroll osv. Kurset fortsetter videre i vannet (Intermediate)* med ”body-dragging”, som betyr å bruke kiten til å komme deg fremover i vannet, uten brett. Når du behersker dette er du klar for første brettstart og kanskje noen meter med kiting! Når du har nådd alle læringsmålene i hvert program, avanserer du videre. Neste steg er å øve på kite- og brettkontroll i vannet (”independent program”)*.

* Les mer om IKO-kursets oppbygging:

http://www.ikointl.com/kiteboarder-discovery-independant-intermediate-course

Vær bevisst på at alle utvikler seg i ulik takt. Hvor mye dere lærer i løpet av kurset er individuelt, og delvis avhengig av værforholdene. Vi skal gjøre vårt beste for å guide deg på det nivået du er på, slik at du får best mulig utbytte av timene. Dette betyr at noen vil være i stand til å kite frem og tilbake i løpet av en uke, mens andre fortsatt føler at de har behov for flere kurstimer.

 

Det er som regel én dag uten vind i løpet av en campuke, og denne vil være får fridag.

På fridagen kan dere gjøre andre aktiviteter, som volleyball, surf, sykkeltur (mountain bike), skating, shopping i Porto osv.

Hva er et realistisk mål etter 12 timer med kitekurs?

Dette er veldig individuelt, men etter 12 timer bør du kunne nok teori og sikkerhet, og ha nok praktisk erfaring, til å kunne fortsette å øve på egenhånd. Du har kitet dine første meter på brettet, og noen av dere kan allerede kite frem og tilbake på egenhånd. Noen øver fortsatt på å kite ”upwind”, mens andre trenger flere instruksjonstimer for å være selvstendige nok til å fortsette på egenhånd.

 

Kan jeg bruke kiteutstyret utenom instruksjonstimene?

Nei, kiteutstyr er kun inkludert under kitekurset. Etter at kurset er ferdig kan du leie utstyr og fortsette på egenhånd, men kun dersom instruktøren vurderer at dette er forsvarlig. Dersom du ikke er selvstendig nok enda til å fortsette alene på en trygg måte, kan du kjøpe enkelttimer med instruksjon på stranden.

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.