Lær deg å kitesurfe - Nybegynnerkurs

- Lær det grunnleggende ved kiting
- Sikkerhet, teori og praktisk trening
- Lær hvordan du flyr en kite og føl deg trygg når du kjører
- Vannkiting om sommeren og kiting på ski eller snowboard på vintercampene
- Teori for å kite/krysse opp mot vinden og praktisk trening i å ”kite upwind”
- Bli komfortabel i forskjellige forhold

Hvem er dette kurset for?

 • Dette kurset er for deg som aldri har kitet før, eller som ikke har kitet på en stund og vil gå gjennom det grunnleggende en gang til. Vi gir deg en morsom og motiverende introduksjon til kiting, og deler gleden med deg når du kjører dine første meter på enten vann eller snø. Våre erfarne instruktører vil passe på at du utvikler ferdighetene uansett nivå og at du føler deg trygg mens du kiter. Det handler om å ha det morsomt sammen.

Hva kommer jeg til å lære?

 • Vi kommer til å gå gjennom grunnleggende teori og teknikker for kiting, og lærer deg alt fra hvordan du bærer kiten din til hvordan du flyr og kjører med brettet ditt på vann eller med ski/snowboard på snø. Målet vårt er at du skal lære så mye som mulig i en morsom, trygg og motiverende læringsarena. Det er også viktig at du føler at du er selvstendig og trygg med kiten slik at du kan øve videre på egenhånd.
Inkludert

Teori inkluderet

   • Utstyr og sikkerhet
   • Sette opp kiten og vedlikehold av utstyret
   • Vite hvordan du skal bruke sikkerhetssystemene
   • Forstå vindvindu og grunnleggende kiteferdigheter
   • Håndsignaler
   • Starte og lande kiten
   • Restarte en kite som har krasjet på vann eller i snø
   • Grunleggende og avansert bodydragging (vann). Gå med kiten med vinden og gå med kiten opp mot vinden (snø). Grunnleggende teknikker for å kite opp mot vinden på vann og snø.
   • Kroppsbeherskelse med brettet (vann)
   • Første vannstart. Første snøstart på ski eller brett
   • Grunnleggende kiting i begge retninger
   • Vi går gjennom hvordan man skal oppføre seg på kitesteder, enten det er på vann eller snø, hvordan man skal forholde seg til andre rundt seg, og andre farer som oppstår i vann og på snø. Du får også vite hvordan du skal takle at det er noe feil med kiten, hvordan lande, og hva man skal gjøre når man kiter alene
   • Sikkerhet når man kiter alene

   Individuelle tilbakemeldinger

  • Instruktøren vil se hva du trenger å jobbe med for å utvikle kitingen din og ikke havne i de vanlige nybegynnerfellene.

FAQ

Jeg har aldri kitet før, kan jeg bli med på dette kurset?
Ja, dette kurset er satt sammen for nybegynnere. Enten du aldri har kitet før, eller kun prøvd det et par ganger så er dette kurset midt i blinken for det.

Er det mulig å bli med på dette kurset hvis jeg har vært med på dette eller andre kurs tidligere?
Ja, det er alltid nødvendig å friske opp gamle kunnskaper, så du er mer enn velkommen til å bli med på dette kurset, også selv om du har deltatt på andre eller dette kurset før.

Jeg har ikke mitt eget utstyr, kan jeg fortsatt være med?
Ja, vi vil stille med det utstyret du trenger for å kite på den destinasjonen du velger. Du trenger dog egne slalomski, snowboard, støvler, vinterklær og hjelm for å være med på vintercampene våre. Utstyr er kun inkludert på kitekurset og kan leies i etterkant om noen ønsker å bli lengre, eller kite mer.

Hva er et realistisk mål etter 12 timer med kitekurs?

Dette er veldig individuelt, men etter 12 timer bør du kunne nok teori og sikkerhet, og ha nok praktisk erfaring, til å kunne fortsette å øve på egenhånd. Du har kitet dine første meter på brettet, og noen av dere kan allerede kite frem og tilbake på egenhånd. Noen øver fortsatt på å kite ”upwind”, mens andre trenger flere instruksjonstimer for å være selvstendige nok til å fortsette på egenhånd.

Kan jeg bruke kiteutstyret utenom instruksjonstimene?

Nei, kiteutstyr er kun inkludert under kitekurset. Etter at kurset er ferdig kan du leie utstyr og fortsette på egenhånd, men kun dersom instruktøren vurderer at dette er forsvarlig. Dersom du ikke er selvstendig nok enda til å fortsette alene på en trygg måte, kan du kjøpe enkelttimer med instruksjon på stranden (eller på fjellet).

destinasjoner

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.