Kite CampHaukeliseter, Norge

Snøkitekurs i spektakulære omgivelser

Lær å kite over snøkledde vidder omringet av mektige fjelltopper. Haukeliseter er en av Norges beste snøkite-destinasjoner med perfekte forhold rett utenfor fjellstua. Her får du stabil vind, masse plass og gode snøforhold.

Surfeferdigheter

Beginner to Intermediate

Vibe

Avslappet

Sesong

Jan-Mars

Bærekraft

CO2-kompensert

Overnatting

Norges hyggeligste turisthytte

Kitekursene til Lapoint kite camp Norge holdes på Haukeliseter, en koselig fjellstue 1000 meter over havet omringet av vakre fjell. Haukeliseter eies av den Norske turistforeningen (DNT), Norges største friluftsorganisasjon. Vi tilbyr overnatting i ulike prisklasser og utsøkt mat tilberedt med lokale råvarer. Det er perfekte forhold til kurs og snøkiting på de snødekte innsjøene ved Haukeliseter. Fjellstua tilbyr utleie av kajakk (om sommeren), fjellski, fiskeutstyr og truger. De arrangerer hundekjøring, skredkurs og et bredt spekter av aktiviteter for barn og voksne.

Ting å gjøre

Tillegg & aktiviteter

FAQ

Spørsmål og svar

COVID19

Informasjon om COVID19

Lapoint har lang erfaring med håndtering av ulike typer av hendelser i verden, og det er viktig at våre kunder føler seg trygge når de reiser med oss. 

De fleste av campene våre er åpne. Vi følger nøye med på utviklingen ved hver destinasjon og vi er i kontakt med lokale helsemyndigheter i hvert land vi opererer. Vi følger deres retningslinjer dersom det er et utbrudd av COVID-19 (Coronavirus) i området vi opererer.

For oppdatert reiseinformasjon om COVID19 råder vi deg til å holde deg oppdatert og lese den siste informasjonen på lenkene nedenfor: 

- Portugal

- Fuerteventura

- Costa Rica

- Bali

- Sri Lanka

- Norge

Les mer om hvordan vi håndterer COVID19 her

Hva kan jeg forvente?

En vanlig helg i snøkiteparadis

Haukeliseter er et av Sør-Norges beste steder å snøkite. Området utenfor fjellstua minner om en naturlig terrengpark med naturlige hopp, store flater til kurs og kiting, mye snø, fjellsider og et fantastisk naturlandskap som kan utforskes med kiten. Vi snøkiter rett utenfor fjellstua, så ingen fare om du blir lett kald: Du kan varme deg foran peisen med en kopp kakao mellom kiteøktene, og nyte utsikten av de andre som leker i snø og vind.

Erfarne snøkitere øver på triks på de flate områdene eller kiter på lengre dagsturer. Kiten kan dra deg som en t-krok opp fjellsidene til urørt puddersnø og hemmelige kitespoter.

Kurset starter fredag kveld klokken 21:00 med introduksjon til kurset i Nansen-salen på Haukeliseter. Vi går gjennom kiteteori, sikkerhet, utstyr, blir kjent med hverandre og diskuterer deltakernes nivå og mål for helgen.

Våkn opp til en herlig frokostbuffet med bakeriets nybakte brød, hjemmelaget granola og et stort utvalg pålegg fra lokale leverandører med ulike oster, skinker, salami, sild, røkelaks, egg, frukt og grønt.

Husk å smøre med deg en stor matpakke til lunsj og fylle termosen med noe varmt å drikke. Kitekurset vil vanligvis være utenfor fjellstua, men om det ikke er nok vind kjører vi til en annen kitespot. Vi er ute hele dagen, så ta med nok mat, vann og klær, for eksempel for å nyte lunsj i 10 sekundmeter, minusgrader, vind og snø. 

Etter en lang dag med kiting, sol (om vi er heldige) og inntrykk venter villmarksspa med badestamp og badstue. Her deles dagens opplevelser med nye venner omringet av frisk fjelluft, snø og et mylder av stjerner. På kvelden serveres 3-retters middag med råvarer fra lokale leverandører, gjerne lam, reinsdyr, rype, torsk eller ørret.

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø