Level 2 kitekurs - Haukeliseter

Har du tatt nybegynnerkurs tidligere? Dette kurset passer for deg som ønsker ekstra hjelp for å komme i gang. Vi vil at du skal ha det gøy med snøkiting, få lyst til å fortsette, og bli kjent med bra folk som du kan kite med senere!

EN TYPISK KURSHELG

Møt instruktøren din til teori fredag kveld klokken 21. Sammen vil dere lage en plan for helgen. Instruktøren vil ta utgangspunkt i deres nivå, og gjøre sitt beste for å lede dere videre. Lørdag og søndag serveres en nydelig frokost fra klokken 08, og du kan pakke med deg en diger matpakke. Vi vil ha kurs ute fra klokken 0930 – 16 lørdag, og fra 10-16 på søndag. Rett utenfor fjellstua ligger Ståvann med god vind, mye snø og store flater til kurs og kiting. Villmarksspa med badestamp og badstu åpner klokken 16, og er et sosialt samlingspunkt for dagens røverhistorier frem til middag. Hvis ingen annen beskjed serveres middag kl 20:00.

HVEM ER KURSET FOR?

Dette er kurset for litt øvede kitere. Vi ønsker at du skal lære mest mulig for å bli en trygg kiter – både teoretisk og praktisk. På kurset repeterer vi kitekontroll, start og landing av kite, hvordan kite med ski/brett, kite opp mot vinden, sikkerhet («self rescue»), prioriteringsregler, tips og triks for å være en selvstendig kiter og andre ting du ønsker å jobbe med. Vi vil skape en motiverende læringsarena hvor vi har det gøy mens vi jobber oss frem til neste nivå. Det vil være maks 4 deltakere per instruktør.


INKLUDERT / HELGENS TIMEPLAN

  • – Level 2-kurs: Teori fredag kveld, samt kurs ute fra 09.30-16 lørdag og søndag.
  • – Overnatting to netter i stabbur eller fjellrom.
  • – Haukeliseters populære frokostbuffet og niste lørdag og søndag.
  • – En nydelig 3-retters middag lørdag kveld.
  • – Villmarksspa: Badestamp ute og badstue.
  • – Være aktiv ute i frisk luft til krampa tar oss.
  • – Varm fjellstue, peis og utsøkt mat.
  •  

Pakken inkluderer ikke kiteutstyr, men dette kan leies, dersom det finnes ledig. Ta med eget alpinutstyr (ski- eller brett, hjelm, skibriller og varme klær)

Fantastisk helg på Haukeliseter med Lapoint! Ønsker du å lære eller utvikle deg er dette stedet. Punktum.

Jan

Informasjon

ANKOMST

Haukeliseter ligger rundt fem kjøretimer fra Oslo (285 km) og tre-fire timer fra Bergen, Kristiansand og Stavanger. Vi anbefaler at du kommer med bil, siden vi ved enkelte vindmeldinger må kjøre til en annen kitespot. For de som ikke har bil: Haukeliekspressen kjører fra Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger, og stopper rett utenfor fjellstua. Vær forberedt på at vi kanskje kiter en annen plass på søndagen, og hjemreisen med buss må være etter klokken 18.

Stabbur – Tradisjonelle, enkle og koselige hytter.

 

Rommene finnes med to-, fire,- eller seks senger. Det er et enkelt kjøkken i tilknytning til rommene. Vann, dusj og toaletter befinner seg i nabobygget. Dusjautomat: 10 kr. Ta med eget sengetøy/lakenpose/sovepose (eller lei det på Haukeliseter). Rengjør rommet før avreise.

Kom gjerne med ønske om hvem du skal bo med, men det kan hende at dere også må dele rom med én eller flere andre deltakere med mindre dere bestiller fjellrom.

 

Fjellrom med eget bad

 

Fjellrommene har dusj og toalett og oppredde senger. Fjellrommene finnes som enkeltrom, dobbeltrom og større tre- eller firesengs familierom. Rengjøring av rom og sengetøy er inkludert.

MÅLTIDER

Pakkene inkluderer frokost og lunsj lørdag og søndag, samt 3-retters middag lørdag kveld. Før en lang dag med frisk luft, vind og kiting er det viktig med en solid og næringsrik frokost. På Haukeliseter serveres nybakt brød, pålegg fra lokale leverandører, hjemmelagd müsli, grøt, fjellyoghurt, ulike oster, kjøttpålegg, fisk, egg, frukt og grønt. Lag en stor matpakke fra frokosten for å holde dere ute i aktivitet hele dagen. Husk å levere termos i resepsjonen kvelden før, for å få den fylt med varmt vann eller kaffe.

 

Menyen til 3-retters middag varierer fra dag til dag. Kokken tar utgangspunkt i tradisjonelle retter (elg, hjort, kveite, laks, reinsdyr mm) og legger til sin egen vri. Resultatet er 3 smaksrike og flott presenterte retter. Vegetaralternativer for de som ønsker det.

 

Om du ønsker middag fredag- eller søndag kveld, kan dette kjøpes fra fjellmenyen i restauranten.

VÆR OG VIND

Vi er heldige med gode vindforhold gjennom sesongen fra januar til mai, og vi finner nesten alltid en plass med vind til å kite. Ståvann nedenfor fjellstua fungerer ved de fleste vindretninger. Ved nordlig vindretning kan det være bedre å gå opp bakken på nordsiden av Haukeliseter for å få stabile vindforhold. Dersom det ikke blåser utenfor Haukeliseter, er det gode sjanser for å finne termisk vind innen en 20-30 minutters kjøretur. Vindstyrken varierer gjennom sesongen, fra svak solgangsbris til heftige stormer. Ta med alle kitene du har. På nybegynnerkurset benytter vi kitestørrelser fra 3,5 kvm – 12 kvm.

HUSK: Vindmeldingen er ikke reell før en-to dager før kurset 😉 Det er ingen vits å sjekke vindmeldingen for helgen før torsdag.

KURSNIVÅENE

Level 1

For helt ferske kitere. Kun 4 deltakere per instruktør. På kurset går vi gjennom alt som skal til for at du skal bli en trygg kiter. Først teoretisk, så praktisk. Du vil lære om utstyr, vær, vind og sikkerhet. Dere skal fly kiter, og oppnå kontroll gjennom flere øvelser. Etter hvert spennes ski eller brett på, og eventyret kan begynne! Nå er det ingen vei tilbake 😉

 

Level 2

Du har tatt kurs før, men ikke fått tilstrekkelig tid med kiten til å fortsette på egenhånd. Kanskje det blåste lite på sist kurs, så du ikke fikk prøvd deg med ski? På Level 2-kurset er vi kun 4 deltakere med én instruktør, som tar utgangspunkt i det nivået du er på og leder deg videre til å bli en tryggere kiter.

 

Kiters pack

For dem som er selvstendige kitere og vil lære å hoppe, forbedre kjørestilen og komme et skritt videre. Mer info for 2019 kommer …

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.