Kite coaching – Sardinia

For den selvstendige kiteren som ønsker progresjon gjennom bedre teknikk. Vi tilpasser dine ønsker, fra de første hopp til å lære avanserte freestyle triks. Du er komfortabel i forskjellige forhold og motivert til å bedre stil og kunnskap om kiting.

EN VANLIG DAG

Start dagen med en god frokost på campen. Vi evaluerer forholdene fra dag til dag, og bruker den beste tiden med vind til den praktiske delen av kurset i vannet. Coachingen vil foregå i par på maks to personer, og videoøktene vil være i grupper på fire. Vår coach vil gi personlige tilbakemeldinger gjennom uken, og gjennom videoanalyse i grupper vil dere lære av hverandre, oppmuntre og utfordre hverandre, og ha det gøy sammen. Dere får også tid til å kite og øve på egenhånd, slappe av på stranden og utforske området rundt campen.

HVEM ER DET FOR?

Kite coaching er designet for selvstendige kitere som har solid kontroll i forskjellige forhold. Du er komfortabel med mange kitere i vannet, og har en god forståelse for kiternes kjøreregler og oppførsel. Du ønsker tilbakemelding på spesifikke områder du ønsker å jobbe med, som nye triks, hopp, rotasjoner, kiteloops eller ”unhooked” triks. Kitespoten er stor, med mye plass til å øve i flatt vann. Det er toaletter på spoten, sitteplasser med skygge der du kan slappe av mellom øktene og en herlig atmosfære. Det viktigste for oss er at du har det gøy på vannet, opplever progresjon, og at du møter masse venner du kan reise med senere når du er på Lapoint kite camp Sardinia.

INKLUDERT

7 overnattinger

7 forkoster

Kite coaching kurs 4 x 2 timer

Kiteteori og videoanalyse.

OPPBYGGING

6 timer praktisk veiledning i vannet (2 kitere per instruktør/coach)

2 timer videofilming på vannet (4 kitere per instruktør/coach)

Kiteteori og videoanalyse: Individuelt og i grupper

IKKE INKLUDERT

Lunsj og middag

Transportpakke (husk å legge til dette i bestillingen din om du ikke har egen leiebil)  

Transport til og fra flyplassen

Kiteutstyr, våtdrakt/rashguard eller neoprensko (ikke et ”must”, men kan være fint å ha på grunn av noen få kråkeboller som ligger spredd rundt i vannet)

Alternative aktiviteter og dagsturer

Overnatting

Villa Marco’s

Lapoint er stolt av å tilby kitecamp med økologisk, hjemmeprodusert mat! Vi bor i et hus på gården til Marco, ti minutter unna kitespotten Porto Botte. Det er et hjemmekoselig stort hus, med hage og havutsikt.

Sesong: mai - oktober
Passer: Alle nivåer
Alder: Fra 18 år

vis

DETALJER

Ankomst

Ankomst- og avreisedag er onsdag. Den nærmeste flyplassen er Cagliari, rundt en times kjøretur fra campen. Vi anbefaler å fly med SAS/Norwegian til Roma eller Milano, og videre til Cagliari med Alitalia. KLM er også et bra alternativ, avhengig av hvilken by du reiser fra. Dersom du ikke reiser med kiteutstyr er Lufthansa et rimelig alternativ (vær oppmerksom på at noen av flyene fra Lufthansa ikke aksepterer kitebagasje).

 

Det billigste og raskeste flyalternativet fra Skandinavia er å fly til Alghero og leie en bil for uken (leiebil er ofte billig).

 

TUI flyr direkte til Alghero, som ligger en drøy 3-timers kjøretur fra campen.

En annen billig og rask flyreise fra Skandinavia er å fly direkte til Olbia med SAS, apollo, ving eller Norwegian, og leie en bil for uken. Det tar 4-5 timer å kjøre fra Olbia til campen.

FLY

Det er mange ulike flymuligheter for å komme hit. Vi anbefaler www.momondo.no for å finne din reise.

 • Transport

 • Husk å legge til “transportpakka” i bookingen dersom du ikke kommer med egen leiebil. Transportpakken inkluderer transport til og fra kitespoten, supermarked, restaurant og en dagstur til vakre Porto Pino. Pris: 130 euro.

   

 •  
 • Taxi fra flyplassen i Cagliari til campen er ikke inkludert i transportpakka, men Lapoint kan hjelpe til med å bestille dette. Send mail om ankomsttid. Prisen varierer avhengig av antall personer, fra 35 euro per person (ved fire pers i transfer) til 80 euro (om du reiser alene).

   

 •  
 • TOG: Dersom du reiser alene anbefaler vi at du tar toget fra flyplassen til CARBONIA, som ligger 20 minutter fra campen. Sjekk tider på http://www.trenitalia.com/. Velg Cagliari-Elmas som avreisested, og Carbonia Serbariu som ankomststed. Transfer fra togstasjonen i Carbonia-Serbariu koster 10 euro. Vennligst noter at det siste toget går kl.20.45.

   

 •  
 • Det er ikke mulig å bastille transfer fra Alghero eller Olbia flyplasser til campen.

 • Måltider

 • Frokost er inkludert i prisen. Vi har et lite kjøleskap der dere kan oppbevare egne matvarer, for eksempel til lunsj. Vi spiser middag på campen fem dager i uken (pris er 20 euro per middag inkludert vin). Mama Patricia lager nydelig Italiensk mat, ofte med matvarer som er produsert på gården. To dager drar vi ut og spiser på de beste restaurantene i området.

Husk

Sengetøy, håndkle (ikke til stranden) og bruk av alle fasilitetene på campen er inkludert. Håndkle til strandbruk er ikke inkludert. Det er dyr på gården, og noen av dem lager mye lyd (merk: HANE). Ta med hørepropper og gjerne myggspray. Det finnes internett på campen. Hva skal jeg ta med? Håndkle til strandbruk, sunblock, solhatt, hørepropper, myggroll-on og en varm genser/jakke til kveldene. Ta med lang våtdrakt om du reiser i april, mai eller september. En shorty holder om du reiser i sommermånedene. Klatresko om du er dyktig i friklatring.

Dersom vinden tillater det, vil en vanlig uke se slik ut:

 

FØR ANKOMST TIL CAMPEN

Hver deltaker sender konkrete mål for uken og informasjon om eget nivå til coachen. Med utgangspunkt i disse, vil vi lage en treningsplan for hver enkelte kiters behov.

 

DAG ÉN

Vi setter opp ditt individuelle veiledningskurs, og planlegger hvordan vi skal nå målene du har satt deg i løpet av uken. Vi drar til stranden og starter uken med en 2-timers praktisk leksjon i vannet (to kitere per instruktør).

 

DAG TO

Du får personlig tilbakemelding fra første dagen før vi drar til stranden. Dagens leksjon er fordelt på to økter: Først én times praktisk leksjon i vannet (to kitere), og senere én times leksjon med video (4 kitere).

 

DAG TRE

Etter frokost har dere videoanalyse og kiteteori (i gruppe). Vår coach vil gi personlige tilbakemeldinger og en kort gjennomgang før vi drar til stranden. I dag har vi 2 timer praktisk leksjon i vannet.

 

DAG FIRE

Du får personlig tilbakemelding på gårsdagens kiting før vi drar til stranden. I dag har vi en time videocoaching (4 kitere) og en time med praktisk leksjon (2 kitere).

 

DAG FEM

Du får en individuell oppsummering og tilbakemelding fra uka, og tips på hvordan du kan fortsette progresjonen og lidenskapen du har nådd gjennom kurset på egenhånd.

 

OBS!! Denne ukeplanen kan endres uten forvarsel på grunn av vind og forhold, og praktiske leksjoner kan gjøres om til teori dersom forholdene krever det.

 

Eksempler på triks du kan lære deg:

Hopp, rotasjoner og grabber: Hvis du kiter upwind, toeside, og er komfortabel med å kjøre frem og tilbake på vannet, er dette neste steget for deg. Og det er mye enklere enn du tror!

Unhooked kiting: Raileys, s-bends, backrolls, landinger blind/wrapped, surface pass og handle pass.

Old School: Høye hoppe, dark slide, board off.. og mye mer!

 

AdressE

Agriturismo Golfo Palmas Strada Statale 195, km 91 09010 Sant’Antioco Carbonia-Iglesias Italia

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.