Privattimer level 2 - Zanzibar

Level 2- pakken er for deg som har gjennomført et nybegynnerkurs i kiting og ønsker mer trygghet og instruksjon. På Zanzibar får du en egen instruktør som følger ditt nivå, og tar deg steget videre.

en vanlig dag

Start dagen med en eksotisk frokost med tropisk frukt, pannekaker, omelett og ferskpresset juice. Vinden er som regel svakere på morgenen, og øker etter lunsj. Om det blåser starter kitekurset etter forkost. Kitesenteret ligger ved lagunen, en 10 minutters gåtur langs stranden. Om det ikke er nok vind til å kite så tidlig, gjør vi andre aktiviteter mens vi venter, som snorkling, volleyball, en tur til landsbyen eller ren avslapping og nytelse mellom palmetrærne for å forberede kropp og sinn til en magisk kiteøkt. Middag serveres mellom 18.30 og 19.30. Det vil alltid være sosiale aktiviteter på kveldene, som bålkos, masaii show, filmkvelder, drinker ved baren og kanskje en tur ut for å sjekke ut Pajes uteliv.

hvem passer det for?

Denne pakken er designet for deg som tidligere har deltatt på nybegynnerkurs på snø eller vann. Du ønsker ekstra hjelp på vannet, enten for å bli en selvstendig og trygg kiter, eller for å starte med hopp og rotasjoner. Vår instruktør vil tilpasse kurset etter dine ønsker og ditt nivå. Lagunen i Paje byr på perfekte læringsforhold, men en stor strand, og helt flatt og langgrunt vann. Det viktigste for oss er at du har det gøy i vannet, får lyst til å fortsette og blir kjent med masse bra folk. Vi ønsker at du skal lære mest mulig for å bli en selvstendig kiter – både teoretisk og praktisk. Våre partnere, Kite Center Zanzibar, startet i 2006 og har pionert kiting på øya. De kjenner plassen bedre enn de fleste, og instruktørene er IKO-sertifiserte. Her finner du toaletter, restaurant/bar, kitebutikk, og områder der du kan ligge i skyggen og slappe av mellom kitingen med musikk og en herlig atmosfære.

Inkludert

 • – 7 netter overnatting

  – Frokost og middag hver dag

  – 6-timers kitekurs med egen instruktør og nødvendig utstyr.

  NB: Det er kun ETT kitekurs inkludert i pakken, selv når du velger 2- og 3-ukers pakker. Du kan rente kiteutstyr fra senteret etter at kurset er ferdig om du ikke har med eget.

  – En-to av de beste ekskursjonene Zanzibar byr på (hvilke(n) kan variere fra uke til uke).

  – Gratis bruk av alle campfasiliteter, som privat strand med solsenger og parasoller, volleyballbane, gym, wifi, bordtennis, biljardbord, bøker, filmer etc.

  – Sosiale kveldsaktiviteter, som ”bonfire night”, Masaai show, strandfest og filmkveld (det er lov å slappe av på eget rom eller i en av sofaene ute om du er sliten etter all kitingen, ingen sosial plikt;) )

  – Transport til og fra flyplassen på ankomst- og avreisedag.

ikke inkludert

 • – Lunsj
 • – Bruk av kiteutstyr utenom kurstimene.
 • – Øvrige aktiviteter og dagsturer.
 • – Tynn rashguard for å beskytte deg mot solen, solbriller til å ha i vannet og solhatt.
 • – Vi anbefaler å ta med neoprensko/våtsko. Det er skarpe rev og en del kråkeboller i bunnen.
 • – Snorkel og dykkemaske.
 • – VISA er ikke inkludert i prisen, og dette er enklest å ordne ved ankomst på flyplassen. Det tar ca 5 minutter, og koster 50 US$. Fyll ut et skjema før ankomst, betal $50 i kontanter eller med kredittkort og du vil få et stempel som gir deg turistvisa i 90 dager.

OVERNATTING I ZANZIBAR

Camp Zanzibar

Sesong: 23.desember - 3. februar
Passer: Alle nivåer
Alder: Fra 18 år (tenåringer og barn kan være med i følge av voksne)

Ta meg dit

Informasjon

FLy

Du kan booke flyreisen helt til Zanzibar, og det er mulig du må reise en dag tidligere for å komme frem på søndag. Det beste er å fly med Turkish Airways fra Oslo lørdag (ankommer søndag morgen) og fly tilbake søndag etter en-to uker i paradis. Det er kun en mellomlanding i Istambul, og en total flytid på 12-15 timer fra Oslo – Zanzibar. Billetter ligger på ca 6000 NOK. Andre gode flyselskaper er Qatar, Emirates, JetAirFly, Condor (Lufthansa), KLM, Kenyan Airways and Swiss Airlines. Et annet rimelig alternativ er å fly til Dar Es Salaam, en stor by på fastlandet, og fly eller ta ferge videre til Zanzibar.

 

Flyet fra DAR til ZNZ (Zanzibar International Airport) koster rundt 70$ en vei, og du kan sjekke opp flyselskaper som: Coastal Air, Zan Air, and Precision Air.

 

Fergen koster rundt 35$ en vei. Taxi fra flyplassen til fergekaia koster rundt 20 dollar (avhengig av hvor god du er på å forhandle pris) Fergene er raske, og tar ca 1 ½ – 2 timer fra Dar til Stone Town (den nærmeste store byen fra Paje, 45 minutter unna).

 

Ankomst & TRANSFER

Ankomst- og avreisedag er søndager. Vi organiserer transport til og fra flyplassen, og fra fergekaia i Stone Town (for de som flyr til fastlandet og tar fergen derfra). Transporten er inkludert i prisen for de som ankommer og reiser på søndager. Det kan være lurt å reise fra hjemlandet ditt dagen før for å ankomme søndag morgen (med for eksempel Turkish Arlines, Kenya Airways or KLM). 

Det er mange ulike flymuligheter for å komme hit. Vi anbefaler www.momondo.no for å finne din reise.

FAsiliteter

Fasilitetene på campen er alltid tilgjengelig, og alt er inkludert i prisen: Et unikt treningssenter i ”balboa stil”, privat strand, volleyball bane, spill og videoer, skyggeområder, hengekøyer, WIFI og mye mer. Frokost og middag er inkludert i campprisen. Vi spiser sammen i restauranten vår, som er kjent for å være et av de beste spisestedene i området.

 

Dobbeltrom

Vi har fem behagelige og romslige dobbeltrom, alle med AC, vifter, myggnett og egne bad.

 

Dorm

Å dele rom er en fantastisk anledning til å mye nye interessante mennesker! Vi har to 4-sengsrom og et 6-sengsrom med AC, vifter, myggnett og egne bad. Vi tilbyr også moderne Zanzibarinspirerte bungalows. Hver av dem har 4 senger med bad, elektrisitet, myggnett og vifter (ikke air condition).

MÅLTIDER

Frokost og middag er inkludert i campuken. Måltidene som serveres er en kombinasjon av tradisjonelle retter fra Swahili og Europeiske smaksopplevelser, og er utviklet gjennom mange års samarbeid med praktikanter fra danske helse- og ernæringsstudier. Frokosten består vanligvis tropisk frukt, pannekaker, omelett og ferskpresset juice. Middagene er varmretter fra Swahili eller Europa, servert med ulike salater, grønnsaker og sauser.

Aktiviteter & turer

Om du ønsker å ta en pause fra kitingen, men er for rastløs til å slappe av på stranda vår, tilbyr Zanzibar utallige eventyrlige, kulturelle, aktive og vakre opplevelser. På campen er to av våre favorittaktivteter inkludert i prisen, og det er også mange andre aktiviteter du bør få med deg:

 • Sunset/mangrove Stand Up Paddle tur

 • Kryddertur
 • Jozani forest
 • ”Chumba island”
 • Reef walks
 • Sunset cruise
 • Blue Safari
 • Utleie av scooter 
 • Guidede snorkle- eller dykketurer 
 • ”Big game” fisking eller Swahili fisking
 • … og mye mye mer!

Glem ikke

Sengetøy, håndklær, samt bruk av campens fasiliteter er inkludert. Husk å ta med håndkle til stranden, solkrem, solhatt, solbriller til både strandliv og kiting, og en genser til kveldene. Vannet er varmt, rundt 26 grader, men du burde ta med en langermet genser (rash) for å beskytte huden mot den sterke sola. Den lokale valutaen er Tshilling og 2200 Tsh er rundt 1 US $. Det finnes kun ATM’s i Stonetown, som ligger 1 time unna campen, så ta med nok kontanter, både lokale og dollar.

Zanzibar Adventure School. Paje, Zanzibar, Tanzania.  P.O BOX 915

TEORI

Vi tilpasser kurset til ditt nivå og dine behov. Dette er noen av punktene vi kan gå gjennom:

   •  
 • Vannstart
 • Lær hvordan du skal komme opp på brettet
 • Kiting opp mot vinden
 • Hvordan kite frem og tilbake uten å måtte gå for å komme tilbake der du startet.
 • Sikkerhet med kiten
 • Vet du hvordan du skal redde deg selv? Starter og lander du kiten med god nok teknikk?
 • Prioriteringsregler
 • Hvordan oppføre seg i vannet, hvordan forholde seg til andre kitere, og hvordan passere andre kitere i vannet
 • Individuelle tilbakemeldinger
 • Instruktøren vil se hva du trenger å jobbe med for å utvikle kitingen din og ta det til neste nivå.
 • Ditt første hopp og rotasjon. Hvis du er klar for det…!

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.