Level 3 - surfekurs

- Bli bedre på å analysere surfespotter og bølger - Ta surfeteknikken og selvtilliten din til neste nivå ved hjelp av videocoaching - Fokus på sikkerhet i vannet; bli komfortabel med å være selvstendig i surfen

Hvem er dette kurset for?

 • Dette kurset er for deg som har vært gjennom vårt level 2-kurs, eller kan fange grønne bølger på egenhånd og surfe til høyre og venstre. Du er kanskje ikke helt komfortabel når bølgene blir for store, men du kjenner til forskjellen på strand-, rev-, og point-breaks. Vi kommer til å fokusere på hvordan du kommer deg ut, inn, etikette, og individuelle tilbakemeldinger for å ta surfingen din et steg lenger.

Hva kommer jeg til å lære?

 • Vi kommer til å gå gjennom alt du trenger å vite for å fange noe større bølger og gjøre grunnleggende manøvre. Du bør allerede kunne gå til høyre og venstre på bølgen som betyr at du kan begynne å legge inn svinger eller andre “triks”. Instruktøren vil gi deg tilbakemeldinger og fortelle deg hva du trenger å jobbe med for å bli en bedre surfer.
Inkludert

Hva slags bølger kommmer jeg til å surfe?

  • Gjennom dette kurset jobber vi mot å bli komfortabel i hodehøye bølger, og vi ser alltid etter de bølgene hvor vi kan ha mest moro og lære mest mulig. Derfor bør du regne med å surfe alt fra strand-, rev-, og/eller point-breaks.

Inkludert teori

  • Lineupen
   I dette kurset kommer du til å lære hvordan du skal bli mer selvsikker og trygg lineupen. Det er mange faktorer som spiller inn, og nå som du kanskje fanger flere bølger er det viktig at du vet hvordan du skal forholde deg til andre surfere.

   Sikkerhet og etikette i surfen
  • Nå vet du hvor viktig det er å lese havet før du velger å surfe og også kunne de skrevne og uskrevne reglene i surfing. Det er avgjørende at du alltid vet hvor du skal gå ut og inn på surfespotten, hvor strømningene går, hvordan duck dive, hvor i lineupen du skal paddle, hvordan du skal komme deg unna andre surfere og hvordan du skal fange bølger. Dette er bare noen av tingene vi kommer til å gå gjennom på dette kurset. Ved å vite dette unngår du å skade deg selv eller andre grunnet lite kunnskap.

   Havforståelse
   Du vet allerede hvor viktig det er å ta en titt på havet før du hopper utti, og at det er mange faktorer som spiller inn for at surfen er bra. Du kommer til å lære enda mer om hva som foregår i havet når bølgene er store, og hva du bør se opp for når du bestemmer deg for hvor du skal surfe.

   Spot-guiding
  • Igjen, innen nå vet du at det ikke bare er å ta brettet under armen og hoppe utti. Du trenger å gjøre flere forberedelser som å sjekke værkart, flere spotter og se hvordan du takler swellet. Værkart er bra, men de har ikke alltid rett med spådommene sine. Det er grunnen til at du alltid bør sjekke en spot før du velger å surfe der, og en god pekepinn pleier å være å se om det er andre surfere som surfer der og hvordan de takler forholdene. Er det sterke strømninger? Er bølgene større enn ventet? Alt dette er veldig viktig for å være sikker i vannet og ha en god opplevelse.

   Individuelle tilbakemeldinger
  • Coachen vil for det meste være i vannet med dere og guide deg til å gjøre de rette valgene. Coachen vil  se til at dere lærer mest mulig i løpet av uken. Han/hun må være 100% sikker på at du som gjest har forstått og lært alt vi går gjennom i dette kurset.

   Surfeutstyr
  • Det er mange forskjellige brett for forskjellige bølger og surfere. Du vil få individuell informasjon på hva slags brett og størrelse du burde velge for visse bølger. Noen bølger er myke og kanskje du trenger noe feitere, mens noen er raske som betyr at du bør ha et  noe mindre brett. Vi har noen forskjellige brett på campene, så du vil ha muligheten til å prøve litt forskjellig for å se hva som passer best for deg.

   Surfeuttrykk
   Surfingens språk: face, down the line, speed, bottom turn, trimming, pocket / power source, lefts / rights, crowd, cut backs etc.

   Kontroll på brettet
  • Vi kommer til å finjustere paddleteknikken din, hvordan du beveger deg i lineupen og hvordan du sitter og svinger rundt når et sett kommer. Alt dette er veldig viktig for å fange mange bølger i en folksom lineup med få bølger.

   Duck dive
   Dette må være bra slik at du ikke mister mye energi på ekstra paddling. Du vil få et par tips om hvordan du kan være mest mulig effektiv med duck diven din.

   Take-off-teknikk
   Det er det samme med take-offs: hvis ikke dette er 100% kommer du til å mist mange perfekte bølger fordi du var litt treg eller hadde vekten på feil fot da du hoppet opp. Det samme gjelder for timingen: du må være i perfekt posisjon og gjøre pop upen i riktig øyeblikk for å sette opp bølgen. Hvis du er for langt inne vil du miste lippen, og med mindre du er virkelig god kommer du ikke til å komme  tilbake på bølgen. Hvis du er for langt ute vil du være sjanseløs til å i det hele tatt fange bølgen. Vi kommer til å jobbe mye med disse tingene.

   Videoanalyse
   Vi kommer til å filme minst en session, slik at du får litt visuelle tilbakemeldinger. Kameraet lyver aldri, og er en av de beste verktøyene for å bli en bedre surfer.

FAQ

Hva er forskjellen mellom level 2 og level 3?
Level 2 er ment som en introduksjon til lineupen og det å surfe grønne bølger. Målet er at du skal kunne surfe både til høyre og venstre på bølgen, mens du på level 3 konsentrerer litt mer på forskjellige manøvre. På level 3 surfer du også noe større bølger.

Destinasjoner

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.