Surf Coaching

- Coaching-programmet er for den selvstendige surferen som ønsker å bli en bedre surfer gjennom forbedret teknikk og forståelse.
- Allerede komfortabel i variable forhold og ved forskjellige typer spots fra rev til point- og beach breaks, er du motivert for å forsterke surf- og hav kunnskapene dine.

Hvem er dette kurset for?

Surf coaching er skapt for selvstendige surfere som kan gjøre manøvre i varierte forhold og ønsker konkret tilbakemelding på spesifikke aspekter ved sin surfing.
Allerede erfaren i line-ups med mange surfere i vannet og med god forståelse for surf-etikette kan du lese bølgene bra og fange dem komfortabelt på egenhånd. Herfra vil vi hjelpe deg videre på veien mot mer moro og en mer gjennomtenkt tilnærming til forhold, utstyr og surfing.

Hva kommer jeg til å lære?

Coachen vil gi deg innblikk i surfeteori og hjelpe deg forbedre teknikken etter behov slik at du får raskest mulig progresjon i vannet.

I løpet av kurset vil du få individuell feedback både fra surfen og via video coaching.

Disse videoene vil bli lagret hos oss så vi kan bruke dem som utgangspunkt under ditt neste opphold hos oss, og dermed følge opp din progresjon over tid.

Coachen vil gi deg de verktøy og øvelsene du trenger, ikke bare for å bli bedre i vannet, men også like viktig; hvordan du opprettholder fysikken mellom surf sessions og minimerer den “rustne” følelsen vi noen ganger opplever når vi ikke har vært i vannet på en stund.

Til slutt vil du også lære om surfebrett-design og positive og negative sider ved forskjellige materialer og designs for din type surfing.

I denne prosessen tar vi en nærmere titt på det utstyret du bruker og hvor og hva du bør surfe for å få best mulig utvikling.Dette inngår i kurset

HVA SLAGS BØLGER SKAL JEG SURFE?

  • Coachen tar deg til beste bølgene, tilpasset ditt nivå. Du skal bli komfortabel i bølger over hodehøyde, og du kommer til å surfe både reef, beach og point breaks – helt avhengig av dagens forhold.

Inkludert teori

 

 • Individuell coaching
 • Det er vanskelig å bli kvitt gamle vaner, spesielt om du ikke har sett deg selv surfe. Coachen kommer til å se hva du trenger å forbedre og sammen vil du jobbe ekstra mye med dette i løpet av uken.

  Spot guiding
 • Coachen kommer i løpet av uken til å ta deg med til de beste bølgene i området for ditt nivå. Du får all kunnskapen du trenger av en lokal surfer som kjenner området, slik at du selv kan se hvilken spot som fungerer best på et gitt tidevann, swellretning og vind. Dermed kan du fokusere på tiden i vannet og forbedre surfingen din, og slippe å ødelegge sessionen på å lete deg i hjel i områder du aldri har vært før.

  Brettkontroll i linupen
 • Paddleteknikk, bevege seg i lineupen for å posisjonere seg riktig og ikke være i veien for andre surfere.

  Take-off teknikk
 • Finjustere take-offen for å få flere bølger og for å mestre brattere take-offs. En pop-up er ikke bare en pop-up, og den må være 100% perfekt for at du skal klare bølgen.

  Perfekt duck dives
 • Når bølgene blir større og kraftigere er det ekstremt viktig at duck diven din er perfekt så du slipper å paddle ekstra meter og slite deg ut tidlig i sessionen.

  Kunnskap om havet
 • Ulike typer strømninger, bølger, vær og forhold, tidevann og hvordan det fungerer, hvor man skal surfe, ulike typer bølger som beach- reef-, og point breaks etc, og til og med ulike spotter i området rundt campen – informasjon om hvilke som er passende for deg.

  Surfeutstyr
 • Du får kunnskap og hjelp med hvilken type brett du skal velge ut fra forhold, dimensjoner du bør ha, hvor mange liter i brettet, materiale (epoxy, polyester eller carbon) og kunnskap om finner; hvordan et brett kan kjennes helt annerledes ut bare ved å bytte finner. Du får også Lapoint-rabatt hos lokale surfebutikker, shapers og ding-fiksere.

  Sikkerhet, etikette og prioritet
 • Hvordan man oppfører seg i vannet, hvordan man håndterer en folkemengde for å få respekt, hvordan man får flere bølger, hvordan man posisjonerer seg i lineupen i forskjellige bølger.

  HD videofilming
 • To session av to timer kommer til å videofilmes. Coachen kommer så til å gå gjennom materialet sammen med surferne for å se hva hver enkelt surfer bør jobbe med. Om du har med en datamaskin kan du låne minnekortet for å ta vare på materialet så du kan selv vurdere surfingen din og utviklingen din, eller bare for å poste klippene på Instagram.

  Små reparasjoner
 • Du får in introduksjon til hvordan du skal fikse små dings med quick fix-metoder og informasjon om hvordan du gjør en ordentlig reparasjon på polyester- og epoxybrett.

 

 

 

Vanlige spørsmål:

Hva er forskjellen mellom våre vanlige nivåer og våre coachingpakker?

Coachingpakkene er for de som allerede kan surfe på egenhånd og som er på et relativt høyt nivå. Her jobber vi mer med teknikk og basismanøvre som bottom turn, trimming, stance, hvordan du bruker kroppen og armene, snappen, cut back, floater, carv og så videre. Du har en coach, ikke en instruktør, som gir deg tips og råd på hvordan du kan forbedre deg. Det er også viktig å poengtere at du som velger coachingpakken bør være en dyktig, selvstendig og erfaren surfer. Om du ikke er på nivået som kreves kan coachen flytte deg ned til et nivå som passer deg bedre.

Hvor mange surfere er med i coaching-programmet på en gang?

Vi har en maksgrense på fire surfere per coach, ettersom det er antallet surfere vi tror genererer best resultat for alle. Det betyr at hele gruppen får plass i én bil til dagens surfespot, og at coachen kan gi alle i gruppen maksimal oppfølging og all den hjelpen de behøver.

Trenger jeg eget surfeutstyr?

Ja. Ta med en godt brett for små bølger for de mindre dagene, og ta med et vanlig shortboard for dager det pumper litt bedre. Vi har noen ulike brett på campen som du kan teste. Det er alltid kjekt å prøve litt forskjellig utstyr slik at du får vite hva som skal til og passer for å ta surfingen din til neste nivå.

Destinasjoner

Portugal

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.