Si_youtuber_photo

Surf

Interview

THE DREAM JOB: MØT VÅR NYE YOUTUBER!

Tiden er inne for å skape historier. Etter et helt år med isolasjon og forandringer, ser vi sakte men sikkert at vi snart kan få nyte vår fine verden igjen.

Historiene våre er ekte. De kommer fra menneskene vi møter på veien og de vi er så takknemlige for å kunne kalle våre venner, de kommer fra bølgene vi surfer og de lokale innflytelsene vi møter på reisen vår. 

Historiene våre er ufiltrerte, og de finner sted her og nå, hver eneste dag. De siste månedene har vi vært på utkikk etter noen som kan hjelpe oss med å dele disse historiene, når tiden er riktig. Noen som vil reise verden, dokumentere alt de opplever og dele det med dere som vil følge med, være inspirert og rett og slett bare nysgjerrig på reise. Så vi skapte en jobb som vi kaller “The Dream Job”. 

Det var vanskelig å velge en person til denne jobben. Tusen takk til alle søkere og alle som fulgte prosessen og fortalte oss deres meninger. Etter å ha fått hundrevis av søknader fra hele verden har vi endelig valgt en, og hennes navn er Si Li, en Kinesisk/Amerikansk ung surfer som lever for adrenalin og har et talent for fotografi som er over et nivå mange bare drømmer om å nå. Så følg med, dette vil bli en reise du ikke vil gå glipp av!

Hei Si, kan du fortelle oss litt om deg selv?

Hei, mitt navn er Si. Jeg studerte Design og Filmproduksjon på USC. Jeg elsker å surfe, skate og utforske. En av filmene mine ble nylig valgt ut som en av finalistene i “2020 Women of Cinematic Arts Feminist Media Festival av Sundance. Videre har et av mine nylige fotografier vært med i Januar 2021 utgaven av Vogue. Jeg har også hatt muligheten til å regissere visuelle kampanjer for New York Fashion Week i Mai 2020 og Februar 2021.

Hva fikk deg til å søke på denne jobben? 

Jeg sluttet å bry meg og bestemte meg for å leve det livet jeg ville istedenfor å være begrenset til det andre forventet og til og med krevde av meg. En ting jeg har lært av surfing er at jeg ikke kan spå eller kontrollere tidevannsstrømmen. Med det sagt, hvorfor skal vi da prøve å kontrollere hvert skritt videre i livet? Min drøm er å fortelle historiene av minoriteten av surfere og diskriminering vi møter på i surfe industrien. Jeg må innrømme at det er en vanskelig oppgave, selv uten den skyldfølelsen og stresset min tradisjonelle familie putter på meg; som for eksempel hvor “vill” og “mindre menneskelig” jeg har blitt siden jeg begynte å surfe. Men jeg har aldri vært en som gir opp. Så, jeg har bestemt meg for å gå vekk ifra kulturelle tradisjoner og følge min drøm om å bli en filmregissør og surfer for resten av livet mitt som alltid er på jakt etter mitt neste eventyr.

Hva er surfing for deg?

For meg har surfing ingen grenser. Det er følelsen av å være midt i havets krefter uten at tid og sted er relevant. Alder, rase, kjønn osv har ingen betydning på ditt potensiale mens du surfer. Når du møter det store havet er du bare et lite menneske som prøver å nyte hvert eneste minutt og føle nærheten av det salte vannet fra naturens evig skjønnhet. 

Surfing er som reising, du tror kanskje du er alene, men du er aldri helt alene. Havet er som et adrenalin rush, det gir deg positiv energi som drar deg opp. Noen ganger er det alt du trenger, følelsen av havet. Det handler ikke om å ri bølgen, men prosessen av å jakte på bølgen. Du padler så hardt kun for de få sekundene du står opp, og de få sekundene gir deg glede som varer i flere dager eller til og med uker. Og la oss være ærlig, det føles bedre enn noe form for orgasme. 

Vi bruker masker for å skjule oss selv, kun for å bli akseptert av samfunnet. Havet har makten til å fjerne denne masken. 

Mitt håp er at gjennom min linse, kan jeg få folk til å føle hvordan det er å faktisk leve. La oss dele gleden sammen.

Hvordan ville du beskrevet din humor?

Min humor er ganske dårlig, jeg tisser på meg av mine egne vitser. 

Hvorfor tror du at du er den beste personen for denne jobben?

De siste 3 årene har jeg backpacket rundt i verden for å finne bølger. Eneste forskjellen nå er at jeg skal dokumentere det foran kamera og dele mine opplevelser for de som vil se på. For å være ærlig så trodde jeg aldri det fantes noe jobb hvor det eneste kriterie bare var at jeg må være meg. Jeg er så takknemlig og heldig som får muligheten til å være en del av teamet og som blir betalt for å leve drømmen. Surfe media har et tomt rom som trenger å fylles. De fleste surfe filmene du ser forteller historier om de profesjonelle surferene som reiser rundt i verden. Det finnes 50 millioner surfere der ute og alle er ikke proffe. Ikke alle har muligheten til å vokse opp med surfing og det å vise de vanskelige og de fine sidene ved prosessen av å bli bedre er relevant for mange. Jeg håper jeg kan inspirere andre og fortelle at alder ikke spiller noe rolle. Det er aldri for sent å starte å reise og surfe.

Hva ser du mest frem til dette året?

Jeg gleder meg til å surfe til armene mine blir til nudler. Jeg bor faktisk ganske langt unna mitt lokale surfespot, typ en time unna, og bølgene er ikke så jevnlige der. Tanken på å høre bølgene slå når jeg sover tenner meg mer enn noen mann i verden noensinne ville gjort.

Her er Si Li´s søknadsvideo. Reisen hennes starter i April.

Sørg for at du følger reisen på vår YouTube kanal. 

Sees i bølgene Si!

Siste blogginnlegg