El Sunzal, El Salvador: Den ultimate surfeferieguiden

Gjør deg klar for en surfecamp-opplevelse i hjertet av Mellom-Amerika. Vi vil veilede deg gjennom våre favorittaktiviteter i El Salvador, når det er best å surfe her, og hvilken tradisjonell mat du bør prøve. Velkommen til vår fantastiske surfedestinasjon i El Sunzal! Nyt å bo rett ved vannkanten, nyt den deilige maten (som pupusas!) og surf på lange og konsistente bølger. Her er vår guide med alt du trenger å vite om ditt neste surfeventyr i El Sunzal.

Gratis ombooking og kansellering opptil 14 dager før ankomst

Les mer

Deilig lokal mat: Hva skal en spise i El Salvador?

Den mest kjente maten i El Salvador er salvadorianske pupusas, som er en absolutt "must-try" når du besøker. De lages med mais- eller ris-mel-tortillas, og deretter har du enten bønner, kylling eller ost (eller noe annet du liker) imellom. Enkelt og deilig! Vil du imponere lokalbefolkningen? Sørg for å ikke spise dem som tacos! Riv av en bit av pupusaen, klem den sammen og bruk den til å plukke opp bønnene eller kyllingen (med litt deilig salsa) og spis den slik. For drikke, prøv en horchata, chan eller limonada con hierbas for å slukke tørsten. Eller hvorfor ikke få en fersk kokosnøtt fra selgeren på stranden? Du vil finne herlig mat under besøket, både på campen og i området. Her er noen av våre favorittretter fra El Salvador:

Tradisjonell mat fra El Salvador
  • Pupusas: Du må rett og slett prøve denne ikoniske salvadorianske retten!

  • Salvadorian Tamales: En fylt maisbasert deig pakket inn i bananblader. Fyllet kan variere, men en tradisjonell tamale har grønnsaker, kjøtt og tomatsaus.

  • Salvadoriske supper: Det er tre tradisjonelle supper i El Salvador som ofte selges på markedene (de tiltrekker kanskje ikke så mange utenlandske besøkende, men de er både velsmakende og næringsrike). Listen inkluderer Sopa de Res (oksekjøttsuppe), Sopa de Pata (suppe med kufot) og Sopa de Mondongo (suppe med tripe).

  • Salvadorisk Enchiladas: En rett laget med små mais-tortillas og servert med curtido og ingredienser som bønner, egg, avocado og agurk.

  • Yuca Frita: Dette er en gatemat klassiker laget av fritert maniok og servert med enten stekt fisk eller stekt svinekjøtt, og noen ganger servert med tomatsaus.

Vær og sesonger: Når er den beste tiden å surfe i El Salvador?

El Salvador har surfbare bølger året rundt, så hver årstid er surfeårstid! Vintersesongen, også kjent som regntiden, er fra mai til oktober. I løpet av denne sesongen regner det ganske mye, men regnet faller vanligvis bare på sen ettermiddag og natt, mens resten av dagen har behagelig vær. Dette er den beste tiden å besøke El Salvador som en middels erfaren eller mer erfaren surfer (men det er surfeområder egnet for nybegynnere hele året!).

Sommersesongen, eller tørketiden, er fra november til april. I løpet av sommertiden vil du glede deg over jevne bølger og varme, solfylte dager. Bølgene er mindre i løpet av denne tiden, men de er fine og rene. El Salvador ligger nær ekvator og har en gjennomsnittstemperatur på rundt 25 til 35 grader Celsius. Vanntemperaturen er vanligvis mellom 27-30 grader Celsius.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø

Lapoint

All Camps & Courses