Ericiera, Portugal: En reiseguide for den ultimate surfeferien i Europas surfe hovedstad

Utforsk en av Portugals vakreste fiske landsbyer og føl pulsen til en by som lever og puster surfing. Her er alt du trenger å vite om vår surfecamp i Ericeira.

Den sjarmerende byen Ericeira er en av Europas største surfemetropoler. Både profesjonelle surfere og nybegynnere kommer fra hele verden for å besøke Ericeira for å delta i surfekonkurranser og surfe sine aller første bølger.

Her er vår store Ericeira-guide som dekker alt du trenger å vite for å forberede deg på et fantastisk surfeeventyr i Portugal.

Gratis ombooking og kansellering opptil 14 dager før ankomst

Les mer

Hvor du skal bo: Hvorfor bør du bo på vår surfecamp i Ericeira?

Ericeira er definitivt verdt et besøk for alle som elsker surfing. Men hvorfor mener vi at vår surfecamp er det beste alternativet for overnatting?

Nær bølgene og landsbyen

 

Surfecampen vår ligger rett ved vår favorittsurfeplass ved Foz do Lizandro, og det er en 25-minutters spasertur fra den pittoreske landsbyen Ericeira (som er et must å besøke under oppholdet ditt!). Der finner du fantastiske kafeer og restauranter, et pulserende natteliv, vakre strender og både surfesjapper og supermarkeder. Det er også et hyggelig sted å bare nyte 

atmosfæren mens du går rundt i de smale gatene. Kyststien fra campen til landsbyen er en nytelse i seg selv, de majestetiske klippene i Ericeira skuffer ikke! Foz do Lizandro er en av de største strendene i området med en fin strandpromenade der du kan nyte en kald øl etter surfingen din.

En camp med litt av alt

Ericeira er hjemmet til vår største surfecamp med over hundre plasser for eventyrlystne gjester. På campen kan du nyte vårt avslappende bassengområde, yoga shala og hage med et utendørs treningsområde, en volleyballbane og en skatebowl. Campen har også et romslig co-work-område og en restaurant med deilig mat og drikke. Hva mer kan man ønske seg på en surfecamp?

Hvis du leter etter en surfecamp i Portugal som er mer utenfor allfarvei, bør du sjekke ut vår andre Lapoint camp i Alentejo. Vår Alentejo-camp er mindre, og stemningen er roligere og avslappet. 

Fantastisk lokal mat: Hva og hvor å spise i Ericeira?

Ericeira har virkelig noe for enhver smak når det kommer til mat. Du kan se etter lokale restauranter og kafeer som tilbyr fersk fisk, nystekt brød og autentisk portugisisk mat. Samtidig kan du også finne mange alternativer for mer internasjonale smaker, som acai-boller, poke-boller, sushi eller tacos.

Vær og sesonger: Når er det best å besøke Ericeira, Portugal for surfing?

Ericeira er et paradis for surfere året rundt, men det er sesonger som passer bedre for ulike ferdighetsnivåer. Bølgene er varmere og roligere i løpet av sommermånedene, og er derfor perfekte for nybegynnere (men er også flotte for erfarne surfere). Den portugisiske vinteren kan være ganske kald, og du vil trenge en tykk våtdrakt i løpet av disse månedene. Vinteren byr på tøffere forhold og høyere bølger, noe som er perfekt for erfarne surfere! Men fortvil ikke hvis du er nybegynner og har bestilt en tur til Ericeira om vinteren, det finnes nybegynnervennlige steder å surfe, og det vil alltid være en bølge for deg!

Ericeira ligger i den sørvestlige delen av Europa og har en gjennomsnittstemperatur på rundt 20-26 grader Celsius om sommeren. Vinteren kan bli mye kaldere, og dager med en temperatur på rundt 10 grader er ikke uvanlig. Du kan forvente at Ericeira har skyet morgener og lyse og solfylte dager uten en sky på himmelen etter lunsjtid. Ericeiras vanntemperatur varierer ikke så mye mellom årstidene, du surfer tross alt i Atlanterhavet. Vanntemperaturen varierer fra omtrent 16 grader i de kaldere måneder til omtrent 23 grader i de varmere.

Hva kan du gjøre i Ericeira utenom surfing?

Utenom å henge på surfecampen (hvem sier nei til avslapping ved bassenget eller surfskate i vår skatebowl?) er det mange ting å gjøre å se i Ericeira. 

Den majestetiske naturen

Ericeira ligger ved Atlanterhavet og vi anbefaler på det sterkeste at du tar turen innom de mange strendene og tar beina fatt på en gåtur langs de majestetiske klippene. Du vil se noen av de vakreste solnedgangene herfra.. 

Nattelivet

Ericeira kommer virkelig til liv i løpet av sommeren med mange turister og mange events rundt i byen. Men byen er også full av liv og moro året rundt. Her er noen av de beste stedene for en kveld ute: 

  • Boardriders Quiksilver: Har du noen gang tenkt at du ville ha noen av de beste kveldene dine med livemusikk, en fantastisk utsikt over havet og en kald øl på en surfeshop/skatepark? Vel, dette er stedet å være! 

  • Adega Bar 1987: En hjemmekoselig Portugisisk bar med fantastisk tapas og hyggelig atmosfære i hjertet av byen. 

  • Tubo bar: En liten bar i byen med dansevennlig musikk og gode drinker!

Tilbring dagen på stranden

Ericeira har mange vakre strender! Ta med deg noen venner, pakk piknikkurven din og dra til en av dem for en avslappende fridag. Mange av strendene har søte kafeer i nærheten der du kan nyte en espresso eller en iskrem. Ribeira d'Ilhas, Praia dos Pescadores og Praia do Sul er tre vakre og populære strender.

Pakking: Hva skal jeg ta med på surfeturen til Ericeira?

Har du allerede startet å pakke? Her er to pakkelister med alt du trenger på surfeturen din: 

Ericeira, Portugal: generell pakking
  • Pass: Ikke glem å ta med passet ditt når du reiser til Portugal. Sjekk med reiseleverandøren din hvor lenge passet må være gyldig; det kan variere fra land til land.

  • Kontanter: Noen restauranter i byen aksepterer bare kontantbetaling, så sørg for å ha litt kontanter med deg. Hvis du ikke tar det med, ikke bekymre deg! Det er mange minibanker i byen og i supermarkeder hvor du kan ta ut penger. 

  • En gjenbrukbar vannflaske: Vi selger ikke plastvannflasker på surfecampene våre, så vi anbefaler at du tar med en rustfri stålflaske for å holde vannet ditt kaldt. Det er mange butikker i Ericeira hvor du kan finne fine flasker!

  • Noen varme klær: Været kan skifte raskt i Ericeira, så sørg for at du kler deg riktig! Noen hus i Portugal kan bli ganske kalde i de kalde månedene, så det er lurt å ta med litt varme klær for å være forberedt.

Det er store supermarkeder som Continente, Intermarche og Lidl, en fem minutters Uber-tur fra campen. Både Continente og Intermarche har apotek hvis du trenger solkrem eller andre produkter.

Ericeira, Portugal: pakkeliste for surfingen
  • Surfebrett: Vi tilbyr surfebrett, våtdrakt og alt utstyr du trenger for surfeturen, men hvis du vil ta med ditt eget surfebrett er du mer enn velkommen til å gjøre det!

  • Bikinier/boardshorts: Vi har våtdrakter til deg når det er tid for å surfe så du kan holde deg varm i det kjølige vannet. Bare husk å ta med en bikini, badedrakt eller boardshorts som sitter godt på. Du vil ikke tenke på å måtte justere badetøyet under våtdrakten når den først er på! 

  • Solkrem: Selvom Ericeira ikke er en tropisk øy, kan solen være sterk! Spesielt når du er i vannet hele dagen. Så sørg for å ta med deg en solkrem som er god mot havet. 

Psst! Husk at du ikke reiser til ingenmannsland. Det er mange surfebutikker i Ericeira, både kjente merker som Billabong og Rip Curl, men også mindre, lokale butikker. Det er det perfekte stedet å kjøpe noen nye surfeklær eller utstyr.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø

Lapoint

All Camps & Courses