Alentejo, Portugal: Guiden til en rolig og avsidesliggende surfecamp-opplevelse

Hvordan høres det ut å bo i en surfecamp omgitt av vakker natur, nysgjerrige esler og fantastiske bølger? Høres ganske bra ut, ikke sant? Her er vår guide til alt du trenger å vite før du besøker Alentejo, Portugals skjulte surfeparadis.

Alentejo er et sted der du kan være fri. Du vil føle roen i denne sør-sentrale regionen omfavne deg i det øyeblikket du forlater den travle hovedstaden Lisboa og ser den vakre landsbygda og korkeikene utenfor bilvinduet. Her får du oppleve det tradisjonelle Portugal, omgitt av åkre og vingårder i alle retninger.

Strendene er romslige og lite overfylte og tilbyr bølger av god kvalitet. Du vil få smake på lokal portugisisk mat, regionale viner og fantastisk natur. Her er alt du trenger å vite før du booker din neste surfeferie til Alentejo, Portugal!

Gratis ombooking og kansellering opptil 14 dager før ankomst

Les mer

Hvor du kan bo i Portugal: Våre hjerter er delt i to steder

Vi har to surfecamper i Portugal: en i Alentejo og en i Ericeira. Begge campene er fantastiske på hver sin måte. Hvis du liker en mer livlig stemning i en større camp, er vår surfecamp i Ericeira stedet for deg. Hvis du derimot ser etter en mer avslappet surfecamp-atmosfære, er Alentejo det riktige valget.

En surfecamp som føles som hjemme

Når du åpner porten til vår surfecamp i Alentejo, vil du se at den er omgitt av et stort jorde der våre søte esler og hest går og rusler rundt. Eslene er veldig nysgjerrige og elsker å komme bort for å bli klappet! Atmosfæren på campen er veldig hjemmekoselig, der alle samles ved bassenget, spiller kort i skyggen av sofaene og nyter deilig mat, som hjemmelagde pizzaer under pizza-kveldene og tradisjonell mat laget av vår dyktige kokk.

Komme seg rundt i Alentejo

Du vil bli kjørt til og fra surfestedene (og til og fra de ulike aktivitetene vi tilbyr på campen) av vårt camp-personalel. Hvis du ønsker å kjøpe noe fra supermarkedet eller apoteket, vil vi gjerne gi deg en skyss på vei tilbake fra stranden etter surfingen. Du vil klare deg helt fint uten bil når du besøker campen vår, men hvis du har lyst til å reise litt på egen hånd og se de omkringliggende områdene, er det en flott idé å leie en bil.

Smaken av Portugal: Hva bør man spise i Alentejo?

De fleste middagene vi serverer på surfecampen er hjemmelagde portugisiske retter, laget med lokale ingredienser. Grunnlaget for mange retter fra Alentejo består av lam, svin og Alentejo-brød. Supper er også svært vanlige retter, som Açorda. Og mens du er i Alentejo, må du ikke glemme å kose deg med den regionale vinen!

Tradisjonell mat fra Alentejo

 • Açorda: En vanlig portugisisk suppe laget av brød, koriander, hvitløk og krydder fra regionen. Ofte toppet med et pochert egg.

 • Sopa de tomate: Tomatsuppen er enkel, men deilig! Både egg og brød vil være i suppen, noe som gjør den ganske mettende!

 • Cozido de grão: En tradisjonell portugisisk gryterett.

 • Bifana: En populær sandwich med  biff som kan finnes overalt i Portugal. 

 • Porco Preto: Porco Preto, eller svart iberisk svin, er typisk i portugisisk mat. Du vil finne Porco Preto i mange retter, som grillet svin og Alentejo-stil svinestuing.

 • Queijadas De Évora: Et tradisjonelt bakverk som er vanlig i hele Portugal. Den har en smøraktig skorpe, og fyllet består av en blanding av sukker, fersk ost og eggeplommer (ikke å forveksle med det ikoniske portugisiske bakverket pastel de nata).

 • Sericaia com Ameixas de Elvas: En annen dessert du ikke bør gå glipp av, er Sericaia com Ameixas de Elvas, som er en tradisjonell dessert i Alentejo. "Ameixas" er portugisisk for plommer. Desserten er basert på egg og smakssatt med sitronskall og kanel.

Vær og sesonger: Når er den beste tiden å besøke Alentejo, Portugal for surfing?

Hvis bølger som er vennlige for nybegynnere med gode forhold høres ut som noe for deg, så er Alentejo det perfekte stedet å dra. Sommermånedene tilbyr mindre og milde bølger, men Alentejo er et flott sted for surfing året rundt.

Når de fine bølgene ruller inn, er Alentejo stedet å være for erfarne surfere. Du vil finne gode bølger året rundt for surfere på level 3, men de beste tidspunktene for å få høykvalitetsbølger og jevn surf er mellom april og juni og fra september til november. Ikke bekymre deg hvis du vil besøke Alentejo i de kaldere månedene som nybegynner, det finnes også noen fine nybegynnersteder.

Du vil oppleve milde vintre i dette området av Alentejo, med temperaturer mellom 10-16 grader Celsius i den kaldeste måneden (januar). Sommeren her er varm, med temperaturer rundt 23-27 grader Celsius (men temperaturen kan nå 35 grader Celsius på virkelig varme dager). Vanntemperaturen er på sitt høyeste rundt august med vanntemperaturer på rundt 20-23 grader. Vannet er på sitt kaldeste mot slutten av februar med ca. 15 grader.

Pakking: Hva bør du ta med på surfeferien din i Alentejo?

Du trenger ikke å ta med deg mye på turen til Alentejo, siden vi vil tilby både surfebrett og våtdrakter på campen. Men det er noen ting du ikke bør glemme å legge til i kofferten din:

 • Pass

 • Myggspray/myggmiddel: Myggene i Portugal er mest aktive fra rundt mai til september, så myggmiddel er en flott ting å pakke med deg slik at du kan nyte de varme sommernettene utendørs.

 • Solkrem: Husk å ta med deg en god solkrem. I Alentejo blir det ganske varmt og tørt, så en solkrem med høy solfaktor vil være nyttig. 

 • Komfortable sko: Det er mange flotte steder å gå tur i Alentejo, men veiene kan være ganske støvete, så ta med et par sko som du kan gå rundt i og føle deg komfortabel i.

 • Svømmetøy: Ta med board shorts/bikini som passer til surfing.

 • En gjenbrukbar vannflaske

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø

Lapoint

All Camps & Courses