Den ultimate surfecamp-guiden for Ahangama, Sri Lanka

Er du klar for et surfings-eventyr i vakre Sri Lanka? Vi guider deg gjennom alt du trenger å vite for å få den beste surfecamplevelsen i vakre Sri Lanka. Sri Lanka er en øy med deilige curryretter, nydelig jungellandskap og fantastiske bølger. Her er alle grunnleggende ting du trenger å vite for å nyte surfeforholdene til det fulle, fra hva du bør ta med deg, hvor du kan bo, og hvordan du kommer deg rundt. Velkommen til Sri Lanka, et verdenskjent tropisk surfeparadis hvor surfere på alle nivåer vil ha den tiden av livet sitt!

Gratis ombooking og kansellering opptil 14 dager før ankomst

Les mer

Hvor du bør bo: Hvorfor bør du velge hjemmet vårt i Ahangama?

Vel, vi er partiske når det gjelder dette spørsmålet, så det vil nok ikke komme som noen overraskelse at vi sier at den beste surfecampen i Ahangama er vår Lapoint-camp. Men hvorfor mener vi at dette er den beste muligheten?

Flott beliggenhet for surfecamp

Vår camp ligger rett over veien fra en vakker strand som heter Kabalana Beach, hvor du kan nyte utrolige solnedganger. Dette er et flott sted for en rolig strandtur og et fint surfested når forholdene tillater det. Campen ligger i Ahangama, langs Sri Lankas sørlige kyst, kun noen få minutters tuk-tuk-tur unna restauranter og butikker. Det er tuk-tuker som står klare utenfor campen og kan ta deg dit du vil i området: et surfested, ut for et godt måltid, shopping eller kanskje en tur til en teplantasje – de kjører deg dit! Vi har gjort vårt beste for å forhandle frem faste priser for deg for å unngå bekymringer om overprising. Det er en prisliste på leiren for alle de mest populære stedene i området.

Et hjem borte fra hjemme

Surfecampens atmosfære er fredelig og avslappende (med unntak av våre morsomme fester, selvfølgelig!). Campen har alt du trenger for surfeferien du drømmer om! Du vil bo nær havet, omgitt av kokospalmer. Det er sosiale verter som bor på campen og ønsker deg velkommen ved ankomst. De er der for å hjelpe deg under oppholdet, besvare spørsmål du måtte ha om oppholdet eller området rundt, og holde deg med selskap på campen. De vil også organisere morsomme bassengfester, strandrydding og andre aktiviteter for gjestene, slik at dere kan bli kjent og ha den beste tiden som mulig.

De beste lokale spesialitetene: Hva bør man spise i Sri Lanka?

Det er så mye deilig mat du absolutt må prøve når du besøker Sri Lanka. Du vil merke at ris og karri er veldig populært i landet, og det er både deilig og rimelig! Ris og karri kan spises til frokost, lunsj og middag. Her er noen av våre favoritter blant matrettene i Sri Lanka:

Vær og sesonger: Når er den beste tiden å besøke Ahangama, Sri Lanka for surfing?

Sri Lanka er en tropisk øy, noe som gjør været fuktig og varmt. Temperaturen ligger vanligvis mellom 24-30 grader Celsius hele året i Ahangama, med flere regnværsdager i regntiden, der november vanligvis er den måneden med mest nedbør. Den tørre sesongen i Sri Lanka varer fra januar til mars, mens regntiden varer fra april til desember.

Så, hvilken måned er best for å surfe i Sri Lanka? Vel, det avhenger av surfenivået ditt og hva du ønsker å oppnå under oppholdet. Hvis du kommer til Sri Lanka som nybegynner surfer, kan du komme når som helst i året. Forholdene vil være gode for å lære å surfe uansett hvilken måned du velger å komme. Vi anbefaler surfere som er middels erfarne eller mer avanserte å komme hit mellom november og april.

Hvor varmt er vannet? Vanntemperaturen i Sri Lanka ligger på rundt 28 grader Celsius gjennom hele året.

Hva du kan gjøre når du ikke surfer: Aktiviteter du vil huske livet ut

Hva er det å gjøre rundt Ahangama? Vel, bortsett fra surfing, er det mange fantastiske steder å se og minneverdige aktiviteter å gjøre! Hva med å se ville elefanter på en jungelsafari eller hoppe fra en foss i en regnskog?

Pakking: Hva bør jeg ta med for surfeturen min til Sri Lanka?

Nå som vi vet hva vi kan forvente, la oss gjøre oss klare for pakkingen! Her er en generell liste over ting å ta med, og en annen som er mer relatert til surfing:

Sri Lanka: Generell pakking

 • Pass: Sørg for å ta med passet ditt og sjekk at det er gyldig i minst seks måneder fra ankomstdatoen. Bekreft at dine reisedokumenter oppfyller kravene ved å sjekke med reiseleverandøren din.

 • Kontanter: Ta med litt kontanter, du kan enkelt veksle penger eller ta ut kontanter på flyplassen.

 • En gjenbrukbar vannflaske: helst en i rustfritt stål som holder vannet kaldt. Sri Lanka er et varmt land hele året, så du gjør deg selv en tjeneste ved å alltid ha med deg en flaske med kaldt vann. Vi har vannstasjoner på surfecampen vår der du kan fylle opp flasken din.

 • Solkrem: Solen er sterk i Sri Lanka, selv på overskyede dager! Du kan få solkrem rundt Ahangama, men de fleste merkene som selges i butikkene, er ikke av den beste kvaliteten. Det er bedre å være føre var når det gjelder å beskytte huden din, derfor anbefaler vi at du tar med deg rikelig med solkrem uten oxybenzon før du ankommer.

 • Myggmiddel: Vi anbefaler at du tar med deg et godt myggmiddel hjemmefra, siden det kan være vanskelig å finne myggmiddel av god kvalitet i Sri Lanka.

 • En bukse og en langermet skjorte: Det er lurt å ha på klær som dekker armene og bena om kvelden, da det er tidspunktet når myggene er mest aktive.

 • Sommerklær: Temperaturen er varm året rundt i Sri Lanka, så tynne sommerklær er gode å ta med for de varme dagene i solen.

Noe varmt: Selv om Sri Lanka har varme temperaturer både dag og natt, kan klimaanlegget på rommene føles ganske kjølig. Så det er lurt å ta med noe varmt for å sikre at du er komfortabel.

Sri Lanka: Surfe relatert pakking

 • Surfebrett: Hvis du vil ta med ditt eget surfebrett til Sri Lanka, oppfordrer vi deg til det! Vi tilbyr surfebrett på surfecampen vår, og du kan bruke dem fritt gjennom oppholdet ditt, selv utenom surftimene. Ikke glem å ta med en ekstra leash og ekstra finner hvis du tar med ditt eget brett.

 • Surfboard bag: Dessverre er det ikke uvanlig å få skader på surfebrett når du flyr til Sri Lanka. Så sørg for å pakke brettet pent inn i en solid boardbag for å beskytte det så mye som mulig.

 • Zink: Zink er en nyttig ting å ta med for å beskytte de mer sensitive delene av kroppen din mot solen (som nesen og kinnene). Vi selger zink i ulike farger på campen.

 • Strandhåndkle/surfeponcho: Det er lurt å ta med et håndkle eller en surfeponcho for å tørke deg selv før du hopper inn i tuk-tuken på vei tilbake fra surfestedet. Det er også praktisk å ha med på en dag på stranden. Vi tilbyr dusjhåndklær på campen.

 • Sarong: Det er ikke akseptabelt å bare gå i bikini/badedrakt utenfor strendene i Sri Lanka, så det er enkelt og praktisk å pakke en sarong rundt deg på vei til og fra stranden.

 • Førstehjelpsutstyr og vanntette plaster: Det er mangel på medisiner på øya, så sørg for å pakke med noen grunnleggende førstehjelpsartikler. Å ha vanntette plaster i ulike størrelser er bra, i tilfelle du får kutt fra korallene eller skraper opp knærne. Vanntette plaster i Sri Lanka har ikke den beste kvaliteten, så det er bedre å ta med noen hjemmefra.

 • Bikinier, boardshorts og rash guards: Sri Lankas varme farvann krever ikke at du bruker våtdrakt! Bare sørg for at du bruker en passende bikini/badedrakt eller boardshorts  for surfing.

 • Tights og langermet skjorte: Kanskje er ikke dette de første klesplaggene man tenker på når man pakker for en varm destinasjon som Sri Lanka, men de kan være redningen på ferien! Det er vanlig å få utslett fra surfebrettet, så det er en god idé å gi huden din et beskyttelseslag hvis du blir solbrent.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø

Lapoint

All Camps & Courses