En surfeferieguide til Fuerteventura, Kanariøyene

På jakt etter et surfeventyr i Europa? Da kan denne ørkenøya med flotte surfesteder og vakker natur være akkurat stedet for deg! Her er alt du trenger å vite før du drar på surfeferie til Fuerteventura. Fuerteventura ligger i Atlanterhavet like utenfor kysten av Marokko. Miljøet er ganske unikt med sitt ørkenlandskap som er omgitt av vakre strender og krystallklart blått vann. Her er alt du trenger å vite om Fuerteventura før du ankommer en av Kanariøyene.

Gratis ombooking og kansellering opptil 14 dager før ankomst

Les mer

Transport: Hvordan kommer jeg rundt på Fuerteventura?

Ankomst og avreise til og fra surfecampen

Du vil bli hentet fra flyplassen med Lapoint's skyttelbuss, og turen til campen tar omtrent 30 minutter. Skyttelbussen kjører langs kysten, så gjør deg klar for en fantastisk utsikt på vei til campen.

Komme rundt på Fuerteventura

Å leie en bil under oppholdet ditt på Fuerteventura er en god idé for å komme rundt og utforske øya. Det er mange bilutleiesteder tilgjengelig, og det vil ikke være for dyrt hvis du leier sammen med en venn eller en gruppe!

Hvis leie av bil ikke er en del av planene dine, trenger du ikke å bekymre deg. Du vil klare deg fint uten bil også! Hvis du vil besøke de nærliggende byene Cotillo og Corralejo, går det busser dit flere ganger om dagen. Det er også tilgjengelige drosjer som du kan benytte deg av.

Deilig lokal mat: Hva bør du spise på Fuerteventura?

Ikke gå glipp av den tradisjonelle maten når du besøker Fuerteventura. Fisk er en av de mest populære matvarene på øya, takket være Fuerteventuras nære forbindelse til havet. Her er listen over noen av våre favorittretter fra Fuerteventura og Kanariøyene.

Tradisjonell mat fra Kanariøyene
  • Gofio Escaldado: En rett du må prøve når du besøker Kanariøyene er Gofio Escaldado. Gofio er en type mel fra Kanariøyene. Gofio Escaldado kan serveres som en forrett, og du får hakket løk sammen med det for å bruke som skje. Den er på listen over matvarer med beskyttet opprinnelsesbetegnelse av Europakommisjonen.

  • Papas Arrugadas: En rett med kokte poteter som vanligvis serveres med mojo (sauce). Mojo har sin opprinnelse på Kanariøyene og kommer i tre hovedvarianter. Du kan spise retten med mojo verde (grønn mojo), mojo rojo (rød mojo) og mojo picón (rød mojo med ekstra krydder).

  • Majorero-ost: En ost med en nøtteaktig og melkeaktig smak fra Fuerteventura.

  • Geitekjøtt: Gryte med geitekjøtt  er en kjent rett på Fuerteventura.

Hva du kan gjøre når du ikke surfer: Aktiviteter og eventyr

Det er mange ting å utforske rundt Fuerteventura i løpet av dagene når du ikke surfer. Vi anbefaler å gå opp til vulkanen Calderón Hondo. Fra toppen vil du ha en fantastisk utsikt over krateret og øyas landskap.

Det er det perfekte stedet å se solnedgangen over havet. Kameler er en del av Fuerteventuras identitet, og å se den vakre øya fra ryggen av en kamel er en virkelig kul opplevelse. Her er noen andre morsomme ting å gjøre:

  • Utforske sanddynene

  • Tilbring en solfylt dag på en katamaran

  • Dykke og utforske livet under vann

  • Svømme i naturlige pools

  • Prøve surfskating på campen

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø

Lapoint

All Camps & Courses