En surfeferieguide til Canggu, Bali

Bali er en høyt rangert surfedestinasjon på mange surferes "bucket lists", og vi forstår godt kjærligheten og lengselen etter denne paradisøya! Her er vår guide til hva du trenger å vite for å forberede deg til en av de beste surfeturene i livet. Bali har fantastisk mat, vakker natur og flotte bølger. Hva mer kan man ønske seg på en surfetur? Vår surfecamp på Bali ligger i vakre Canggu, og her er alt du trenger å vite før du ankommer!

Gratis ombooking og kansellering opptil 14 dager før ankomst

Les mer

Trafikk transport: Hvordan komme seg rundt på Bali

Trafikken på Bali kan være ganske hektisk, med veiene fulle av biler og motorsykler. Vær forberedt på å tilbringe tid i trafikkorker i turistområder som Canggu og Ubud, selv korte avstander på veiene kan dessverre ta lang tid.

Ankomst og avreise til og fra surfecampen

Surfecampen vår ligger omtrent 40 minutter unna Denpasar International Airport (DPS), også kjent som Bali Ngurah Rai International Airport, og du kan komme dit med vår Lapoint transport ved å svare på vår velkomst-e-post når du har bestilt turen din. Transporten kan plukke deg opp til hvilken som helst tid du ønsker, og kjøreturen tar omtrent 50 minutter.

Å komme seg rundt på Bali

En populær måte å komme seg rundt på øya er å leie en motorsykkel, men sørg for å bruke skikkelige sko og beskyttelse. Det er mange som kjører motorsykler i flip-flops eller til og med barfot, noe som kan være ekstremt farlig ved ulykker. Og ikke glem å bruke hjelm! Å kjøre motorsykkel uten skjorte er både farlig og dårlig sett på.

 

Selv korte avstander på veiene kan ta lang tid. Hvis kafeen der du skal møte vennene dine ligger ti minutter unna, er det lurt å dra dit 20 minutter før avtalt tid. Rushtiden er sent på morgenen og på ettermiddagen/tidlig kveld for turister når de drar ut på dagsturer, og igjen når de returnerer fra turene. Den lokale rushtiden er tidlig om morgenen og på ettermiddagen/tidlig kveld.

Noen biler tilbyr snacks og vann under lange bilreiser, men det er lurt å ha med seg vann og snacks i tilfelle.

Deilige lokale retter: Hva og hvor å spise på Bali

Maten på Bali er fantastisk (dette alene er en god grunn til å besøke øya!), og du kan finne flotte kafeer og restauranter i nærheten av surfecampen. Det er mange sunne alternativer, og mange steder tilbyr både veganske og glutenfrie retter. Du vil også finne warungs rundt om på Bali, en warung er en familieeid virksomhet (som en kafé, butikk eller restaurant).

Tradisjonell balinesisk og indonesisk mat:

 • Nasi goreng: En populær rett i Indonesia som består av stekt ris, grønnsaker og kjøtt.

 • Babi Guling: Babi Guling, eller grillet gris, er en tradisjonell balinesisk rett.

 • Lawar: En tradisjonell balinesisk rett laget av blandet kokosnøtt, grønnsaker og kjøtt.

 • Sambal Matah: En balinesisk salsa som gir litt krydder til måltidet ditt.

 • Nasi Jinggo: En enkel, men deilig rett som består av ris, kylling, nudler og sambal goreng.

 • Sate lilit: En av Balis signaturretter, malt kjøtt som er surret rundt en pinne laget av sitrongress eller bambus.

 • Nasi Campur Bali: En risrett servert med ulike grønnsaker, kjøtt og annet tilbehør på et bananblad, vanligvis sammen med sate lilit. Det er ofte tre varianter av retten: nasi campur ayam (med kylling), nasi campur pedas (som er krydret) eller den klassiske balinesiske nasi campur babi som er med Babi Guling-svinekjøtt.

 • Rujak Buleleng: En frisk og krydret fruktsalat som inneholder frukt og grønnsaker som jicama, guava og mango.

 • Es Daluman: En kokosnøtt drink laget med palmesukker og grønn gelé fra Dalumen blader.

Vær og sesonger: Når er den beste tiden å besøke Bali for surfing?

Bali er en tropisk øy med behagelige temperaturer året rundt, fra januar til desember. Selv om det er en flott destinasjon 365 dager i året, er det lurt å være forberedt på at turen kan se annerledes ut avhengig av hvilken måned du ankommer. Temperaturen varierer fra omtrent 25-28 grader Celsius gjennom hele året, selv om regntiden har høy luftfuktighet. Vanntemperaturen rundt Bali ligger mellom 27-29 grader Celsius. 

Sesongene på Bali er delt inn i tørrsesongen (mai til oktober) og regntid (november til april). Nybegynnersurfere vil kunne glede seg over Bali-bølgene hele året, mens surfere på nivå 3 kan like de jevne swellene og fine bølgene fra april til september. Regnet vil vanligvis falle om morgenen og noen timer om kvelden i løpet av regntiden, men dagene er for det meste solfylte.

Pakking: Hva skal jeg pakke for surfeturen til Bali?

En vanlig feil for reisende som kommer til Bali, er å pakke for mye. Stol på oss, du vil ikke bære på ryggsekken rundt øya med mye mer enn du faktisk trenger i løpet av turen din. Her er noen tips om hva du bør pakke med deg.

 • Pass

 • Gode sko: Husk å ta med et par solide sko hvis du planlegger å leie en motorsykkel eller dra på tur.

 • Førstehjelpsutstyr: Det er lurt å pakke med deg et lite førstehjelpssett som inneholder antibiotika og smertestillende medisiner, siden det er lett å få "Bali's belly", også kjent som symptomer på matforgiftning.

 • Myggmiddel: Akkurat som oss, elsker mygg Bali! Så ikke glem myggmiddel hjemme.

 • Solkrem: Ta med solkrem med høy solfaktor, og sørg for at den er skånsom for havet og korallrevet. Vi selger også sink på camp.

 • Vannflaske: Vi selger ikke plastvannflasker på campen, så husk å ta med en gjenbrukbar flaske. Du kan også kjøpe en miljøvennlig flaske på campen.

 • Lette klær: Temperaturen på øya er varm hele året, så ta med lette klær og en hatt for å beskytte deg mot solen.

 • Badetøy og badeshorts: Du trenger ikke våtdrakt når du surfer på Bali, men ta med badetøy som passer for surfing. Du vil ikke at bikinien eller badeshortsene skal falle av under din første wipeout i vannet!

 • Strandhåndkle: Vi tilbyr badehåndklær på surfecampen, men husk å ta med et håndkle for stranden (eller kjøp et i lokale butikker).

 • Regnjakke: Ta med paraply og vanntett jakke hvis du skal besøke Bali i regntiden.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø

Lapoint

All Camps & Courses