BærekraftStranden er hjemmet vårt. Vi forlater den bedre enn vi fant den.

COVER YOGA ERICEIRA

Bærekraft

Vi er nå et klimanøytralt selskap, og forplikter oss til å minimere vår negative innvirkning på havet, dyrelivet og planeten.

"Vi mener vi har et samfunnsansvar for å alltid jobbe mot å bli mer bærekraftig, minimere vårt negative fotavtrykk og maksimere vårt positive håndavtrykk. Både gjennom våre egne handlinger og ved å påvirke andre."

Vårt engasjement

Vi har fulgt opp initiativet fra FNs klimaendringssekretariat om å ta et klimanøytralt løfte. Dette løftet representerer en bevegelse av selskaper og myndigheter som går i front for å redusere utslipp - med mål om å skape en klimanøytral fremtid. Dette er det vi har forpliktet oss til:

- Måle og rapportere våre utslipp av klimagasser.

- Redusere utslippene av klimagasser så mye som mulig.

- Kompensere for gjenværende utslipp gjennom FNs sertifiserte program.

Vi er svært i engasjert i samarbeidet, og gleder oss til å fortsette en åpen og målrettet dialog rundt optimaliseringen av våre bærekraftige tiltak.

Menneskene våre

Siden dag én har vi rådført oss med Nordic Ocean Watch's Simen Knudsen i forhold til strategiutviklingen av vårt samfunnsansvar. Vi har målt CO2-fotavtrykket vårt siden 2017, og kompensert for det i samarbeid med vår partner CHOOOSE. Gjennom dette støtter vi prosjekter som skogvernprogrammet Kariba Redd i Zimbabwe og vindmølleprosjektet Bac Lieu i Vietnam. Vi kompenserer for:

 - Alle personalflyvninger.

- Varme- og strømforbruk på alle destinasjoner.

- Alle utslipp fra transport fra/til flyplasser og i forbindelse med aktiviteter og surfetimer.

 For å minimere våre ansattes reisevei og redusere forurensningen som er involvert i dette, kan alle i administrasjonen jobbe hjemmefra hver dag hele året. Dette sparer også flere tonn karbonutslipp som hadde vært tilfelle ved å ha et kontorbygg for rundt 30 personer. 

 Gjennom FNs initiativ "Climate Neutral Now", jobber vi nå videre mot å bli en klimapositiv organisasjon.

Vår lidenskap

Vi har en stor lidenskap for havet, og problemet med plastforurensning er noe som virkelig engasjerer oss. Vi er svært opptatt av å fremme gode tiltak, og fra 2017-2019 samlet gjestene og våre ansatte mer enn 30 tonn plast gjennom ukentlige beach clean-ups på våre destinasjoner rundt om i verden. 

Våre destinajoner

Vi ansetter så mange lokale som mulig på campene våre, og utdanner gjester og lokalsamfunn om havbevaring. Vi stiller også høye forventninger til bærekraftsaspektet ved produktene og tjenestene vi kjøper fra våre leverandører.

Noen eksempler fra våre tiltak er kjøttfrie mandager, kontinuerlig reduksjon av vann- og energiforbruk, og omfattende bruk av lokale økologiske produkter. Vi gjør vårt beste for å resirkulere alt avfallet vårt, samt å fremme gjenbrukbare handlenett, vannflasker og miljøvennlig sink og solkrem. Vi er også i ferd med å sette opp solcellepaneler på campene våre, og i Portugal bruker vi allerede vår egen energi til alt forbruket av oppvarming og varmt vann.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø