Den ultimate surfecampguiden for Hoddevik, Norge

Kan du høre Nordkalotten kalle? Opplev et nordisk surfe-eventyr i den magiske bukten Hoddevik. Her er guiden som gir deg all informasjonen du trenger for en fantastisk surfeferie i Norge.

Hoddevik er virkelig en surfedestinasjon utenom det vanlige. Surfecampen vår er omgitt av den fortryllende norske naturen, som nesten føles magisk. Du vil umiddelbart føle en indre ro når du ankommer den vakre bukten.

 Hoddevik er beliggenheten for vår mest avsidesliggende camp, så hvordan kommer du deg dit, og hva trenger du å forberede deg på før turen? Her er vår omfattende guide for å hjelpe deg!

Gratis ombooking og kansellering opptil 14 dager før ankomst

Les mer

Lapoint Surf Camp: Vårt vakre hjem i Hoddevik

Vår surfecamp i Hoddevik er annerledes enn våre andre camper. Her vil du bo i en av våre to villaer i bukten og leve en mer avsidesliggende livsstil. Det er ingen restauranter eller barer i nærheten, du vil få den virkelige utendørs nordiske opplevelsen!

Koble seg til ved å koble av

En av våre favoritting med Hoddevik er at det er enkelt å føle at du lever i øyeblikket. Du vil virkelig være i ett med naturen under oppholdet her. Med en av verdens mest fortryllende surfespots (iallfall etter vår mening) rett rundt hjørnet. Du kan surfe under midnattssolen om sommeren, og i de kaldere månedene kan du hoppe i badstuen etter en kjølig surføkt! Dette er en av de stedene du ikke visste at hjertet ditt hadde savnet før du kom hit.

Måltider på campen: Lag alle måltidene sammen

Det finnes ingen restauranter eller kafeer i Hoddevik, derfor lager vi alle måltidene våre på campen. Det er en matbutikk som heter Bunnpris i Leikanger, en 20-minutters biltur fra campen. Du kan dra dit i din egen bil eller sammen med campen for å handle alle matvarene du trenger. Begge villaene har fine kjøkken der du kan lage mat sammen med dine nyfunne venner og sitte ute og nyte måltidet.

Tradisjonell norsk mat

Ønsker du inspirasjon til hva dere kan lage sammen på kjøkkenet? Prøv å lage tradisjonell norsk mat!

 • Vil du prøve en annerledes frokost? Da kan du prøve grovbrød med brunost, en spesiell norsk ost. Dette er også et vanlig måltid å spise til lunsj i Norge.

 • Rømmegrøt er en rømmebasert grøt. Den kan serveres sammen med kjøtt eller alene, med kanel og sukker. 

 • Kjøttkaker er norske kjøttboller. Ikke forveksle disse med svenske kjøttboller (du vil ikke såre både svensker og nordmenn!). Du kan lage dine egne eller kjøpe dem i matbutikken.

 • Raspeball er en norsk rett som kan beskrives som en potetklump. Klubb, kompe og potetball er andre navn for denne retten (avhengig av hvor i Norge du er), og den er laget av mel og poteter.

 • Vafler er en svært populær rett i Norge og helt klart noe du bør prøve.

Vær og sesonger: Når er den beste tiden å besøke Hoddevik, Norge for surfing?

Sommerbølgene i Hoddevik er morsomme og nybegynnervennlige for surfere på level 1, mens mer erfarne surfere kanskje foretrekker perioden mellom mars og mai eller september til november. I løpet av de kaldere månedene får du oppleve surfing i kaldt vann (kanskje ser du til og med litt snø på bakken og nordlys om natten!).

"det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær"

Det kjente uttrykket "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" passer godt til den norske holdningen til været, siden det kan være ganske uforutsigbart! Temperaturen om sommeren kan komme opp i rundt 25 grader Celsius, men vær forberedt på at det kan være noen regnfulle og vindfulle dager også, så pakk deretter.

Pakking: Hva skal jeg ta med på surfeturen til Hoddevik?

Siden denne surfecampen er annerledes enn våre andre camper, er det noen viktige ting du bør legge til i pakkelisten din:

Hoddevik, Norge: generell pakking

 • Pass

 • Mat: Det er en god idé å ta med mat for hele oppholdet hvis du reiser til Hoddevik med bil, da matprisene er ganske høye i Norge. Den nærmeste matbutikken (Bunnpris i Leikanger) er en 20-minutters biltur fra campen.

 • Sengetøy: Du må ta med egen sovepose og sengetøy til campen.

 • Håndklær: Ta med håndkle til både dusjen og stranden. 

 • Vannflaske: Kranvannet i Norge er trygt å drikke, men husk å ta med en gjenbrukbar vannflaske for å fylle den opp. 

 • Solkrem: Selv om solen i Norge kanskje ikke er like intens som den er på våre tropiske destinasjoner, skader det aldri å ta med solkrem for de solfylte dagene uansett.

 • Noe varmt: Været kan være uforutsigbart rundt Hoddevik, så ta med deg noen varme klær for tåkete morgener og kjølige norske kvelder. Noen regnklær og en vindtett jakke er også lurt å pakke med.

 • Gode ski: Det er noen virkelig fine turer rundt Hoddevik, så sørg for å ta med noen gode tursko.

 • Kvalmepiller for bevegelsessyke: Veiene i Norge kan være vakre, men de er ofte langt fra rette! Så hvis du vet at du blir bilsyk lett, så glem ikke å ta med noen kvalmepiller for bevegelsessyke!

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø

Lapoint

All Camps & Courses