How to catch your first wave

Guides

Å fange en ubrutt bølge

Føler du deg usikker når du tar av på bølgen eller hvordan du skal identifisere en surfbar bølge? Denne guiden er her for å hjelpe deg til å forstå de ulike stadiene av en bølge og timingen når du skal ta av på bølgen. 

Surfing er en flott reise og en fantastisk livsstil. Å bestemme seg for å bli en del av sporten vil sannsynligvis begynne med at du bestemmer deg for å bestille flyet og surfeskolen/surfecampen. Snarere enn du tror vil det være din første dag på den surfeskolen/campen, og du vil ha den beste tiden med nye venner. Alt handler om latter og å nyte øyeblikket. 

Minner er det som gjør oss rike, og nærhet til naturen lar oss føle oss levende. Selv om du allerede har hatt denne opplevelsen er denne veiledningen for deg. Dette blogginnlegget handler om et vanskelig stadium i surfingen du mest sannsynlig vil oppleve.

Når du lærer å surfe, vil du holde deg på grunt vann og reise deg på surfebrettet, når en bølge bølge som allerede har brutt lar deg fange fart. Etter å ha mestret teknikken med å stå opp og være trygg på å gjøre det, vil du få padle ut til line-upen med en instruktør og surfe på en grønn bølge. Dette er en bølge som ikke har brutt enda.

Det er en superspennende opplevelse og gir deg den fantastiske følelsen du drømte om. Du har en instruktør med deg som gir deg veiledning og hjelper deg med å identifisere hvilken bølge du skal velge og når du skal begynne å padle for bølgen, noe som resulterer i den perfekte timingen for å utføre take off.

Men hva med når du surfe selv? Du har kanskje allerede hatt surfeleksjoner og prøvd det. Du har hatt det mye moro der ute. Men du lurer kanskje på hva du trenger å gjøre når du skal få riktig timing for hvert steg. Noen av oss er heldige og får rett timing umiddelbart. Men la oss være ærlige: de fleste av oss må jobbe hardt for å bli bedre.

Vi vil falle en million ganger, kjøre nesen på brettet rett i vannet og ende opp med å falle av. Men når vi trener hardt for å finne veien til å mestre tidspunktet for takeoff, vil vi klare det. Lapoint er her for deg og gir deg teorien og fysikken bak hvordan bølgene bryter og forklarer mekanismen og trinnene.

Vi vil prøve å hjelpe deg med å forstå hvordan bølgen bygger seg opp, hvordan den bryter og når den beste tiden for deg er å surfe på den.

For alle som starter opp eller sliter med riktig timing: Du er en god surfer. Du gjør det bra. Å være på rett plass OG stå opp i tide samtidig er noe av det vanskeligste å mestre. Det vil ta tid å lære, men du VIL ha det øyeblikket hvor den lille bryteren i hodet ditt skifter. Du vil begynne å føle hvor du må være for å få det til. Du vil begynne å se i hvilken fart bølger bryter.

Når du ankommer et nytt sted eller til og med et du allerede kjenner, anbefaler vi å sitte og se på de innkommende bølgene en stund før du går i vannet. Det er ikke bare viktig for å planlegge hvor man skal sitte å vente på bølgene og se hvor strømningene, steinene eller andre hindringer befinner seg, men også for å sjekke hastigheten på bølgene og retningen de bryter. (Hvis dette hørtes ut som et fremmedspråk for deg, ikke bekymre deg. Du vil lære om alt dette i surfetimene dine.)

TRINN C

Dette kan bli risikabelt:

Dette er kraftutløsningen, brytningen av en bølge. Selv om det er et glansbilde for noen, kan det ende opp som en runde i vaskemaskinen, med hodet først og brett som flyr i været, for andre. Bølger reiser mange kilometer før de treffer kysten. Reiseavstanden øker mengden av kraft som bygges opp. Øyeblikket det går i stykker er øyeblikket denne kraften utløses. Hvis du ikke allerede står på brettet på dette stadiet, vil den frigjorte kraften mer eller mindre komme ned over deg. Det er risikoen å ta, men også øyeblikket med adrenalin som får oss til å komme tilbake for mer hver gang.

TRINN D 

Perfekte og morsomme bølger for nybegynnere og middels som prøver å øve på pop-ups før de padler ut til lineupen:

Etter at bølgen har brutt vil hvitevannet fortsette mot land. Dette er den delen av en bølge du vil eller allerede har lært å surfe på. Den har mye mindre kraft enn en ubrutt (grønn) bølge, og du kan stå opp når som helst, noe som gjør det til det enkleste stedet å lære teknikken. Bølger i en allerede ødelagt fase er en fin vei ut av vannet hvis du vil ha den raske veien inn fra lineupen! Du kan bare padle inn i en bølge og holde deg i liggende stilling på brettet ditt! Det er supergøy ​​og mye raskere enn å padle tilbake til stranden.

Vi håper denne veiledningen har hjulpet deg med å identifisere de forskjellige stadiene av en innkommende bølge.

Prøv å holde deg rolig når du er i vannet. Vent lenge nok før du padler når du ser en innkommende bølge. Unngå å havne for nær land og bli truffet av bølgen når den er i trinn C. Husk å ta noen kraftige padletak og test om du glir med bølgen før du prøver å ta av.

Ingenting vil slå mye trening. Hastigheten og formen til hver bølge, samt måten den bryter på, avhenger av stedet du surfer og forholdene i havet. Det vil ta tid å lære å tilpasse seg hver av disse forholdene.

Siste blogginnlegg