yoga under the cherry tree blossom

Yoga

Balsam for sjelen: Yoga ved Semsvannet

I sommer kan du være med på dagsretreats med yoga, meditasjon og god mat i bygget over drivhuset på NaKuHel ved semsvannet. Utforsk yoga i naturskjønne omgivelser og gi kropp og sjel en opplevelse du har glede av videre i livet.

I yoga og meditasjon handler det ikke om prestasjon, men om det som føles bra for deg og din kropp. Alle aldre, kjønn, nivåer, former og varianter er velkomne, og målet er at du skal reise hjem med et smil om munnen, og en kropp og et sinn fylt med gode opplevelser.

- I sommer skal vi utforske ulike typer yoga, som vinyasa, kundalini, yin og meditasjon. Klassene er inspirerende, morsomme og noen ganger utfordrende, forteller yogalærer Iris Straume, som har ansvaret for yogaretreatene til Lapoint i Norge. Klassene passer til alle, fra nysgjerrige nybegynnere til mer erfarne yogis.

Yoga, natur og friluftsliv på sem

- Over drivhuset til NaKuHel har vi funnet det perfekte utgangspunktet for en dagsutflukt som dette, omringet av planter, grønnsaker og vakker natur, forteller Iris. På dagsretreatsene ved semsvannet kombinerer vi yoga, meditasjon, sanseopplevelser og turer i fellesskap med likesinnede. Hver dagsretreat har ulike opplegg og tema: det kan være balanse og mindfulness eller fleksibilitet og styrke. Til lunsj serverer vi en plantebasert og smakfull “lunsj-bowl” fra Seeds på Fornebu og en forfriskende Kombucha. 

Yoga for alle

Reiseselskapet Lapoint har 13 års erfaring med reiser innen surfing, kiting og yoga på destinasjoner over hele verden. I sommer lanserer de yogaretreats i Norge, og har fått med seg erfarne yogainstruktører for å tilby det beste fra yogaens fantastiske verden. Din velvære, både fysisk og psykisk, vil være i sentrum av opplevelsen, og du vil treffe likesinnede mennesker i vakre omgivelser. 

Yogalærer og livsnyter 

Vår Iris Straume er heltids yogalærer i Oslo, og tilbringer fritiden til å nyte naturen med blant annet turer, kiting og surfing. Hun har praktisert yoga i 12 år, og er sertifisert RYT 500 i Ashtanga Vinyasa Yoga, og RYT 300 i Frog Lotus Yoga. Hun underviser dynamiske yogaklasser samt rolige, mer meditative timer. Timene er pedagogisk lagt opp for at du skal føle mestring, og samtidig bli inspirert til å utfordre deg selv både mentalt og fysisk. 

Gjennom undervisningen deler Iris hvordan pust og bevegelse brukes i samspill for å oppleve tilstedeværelse og dyp transformasjon gjennom yoga. De tre hovedpilarene i Iris sin undervisning er fysisk praksis (asanas) for en sterk og levende kropp, meditasjon for å lære seg selv å kjenne og refleksjon til å integrere i livet. 

- Det som er unikt med disse yogaretreatene er at du kan koble helt av og nyte. Samtidig lærer du mange nyttige verktøy du kan ta med videre i livet. Retreatsene satt opp slik at du kan utforske mange forskjellige praksiser og yogastiler, og finne det som passer deg best. Og kanskje får jeg lov til å gi deg noen råd på veien, sier Iris.

Dato og retreats

Yogaretreatsene varer fra klokken 09-17, og er satt opp følgende dager:

Fredag 3. juli, søndag 19. juli, søndag 2.august og lørdag 8.august.

Vi vil variere mellom to ulike dagsopplegg, og innholdet i hver yogatime vil variere litt fra gang til gang, slik at du kan være med flere dager og samtidig utvikle deg og lære noe nytt.

Yoga retreat dag: Balanse i kropp og sinn

 • 09:00 - Velkommen 

 • 09:30 - Yoga med fokus på fysisk og mental balanse 

 • 11:30 - Meditasjon

 • 12:00 - Sanseløype

 • 13:00 - Plantebasert lunsj med kombucha

 • 14:00 - Gående meditasjon rundt Semsvannet

 • 15:30 - Guidet journalskriving og Kundalini yoga

 • 17:00 - Avslutning

Yoga retreat dag: Styrke og inversjoner 

 • 09:00 - Velkommen 

 • 09:30 - Leken og utfordrende Vinyasaklasse

 • 10:30 - Meditasjon

 • 11:00 - Workshop styrke, armbalanse &  inversjoner

 • 13:00 - Plantebasert lunsj med kombucha

 • 14:00 - Gående meditasjon og mindfulness

 • 15:30 - Journalskriving og pusteøvelser

 • 17:00 - Avslutning

Siste blogginnlegg