Doing Yoga in Ericeira
  • Lapoint
  • Blogg
  • Hvordan bruke yoga til å forbedre dine surfeferdigheter

Guides

Yoga

Hvordan bruke yoga til å forbedre dine surfeferdigheter

Det sier seg selv at den beste måten å forbedre surfingen på er å komme ut i havet og surfe. Men det er mange gode måter å forbedre surfeferdighetene dine på land mellom øktene. Her viser vi våre topp 8 yogastillinger som vil hjelpe deg til å bli en bedre surfer.

Yoga og surfing er ikke en uvanlig duo. Disse to deler fysiske aspekter som balanse og fleksibilitet, så vel som mentale aspekter. Å legge til yoga i din daglige eller ukentlige rutine vil gjøre deg sterkere og mer komfortabel på brettet. Det kan til og med få deg til å føle deg roligere i vannet. For noen er begge disse praksisene også åndelige. Yoga er en kulturell og åndelig indisk praksis som er over 5 000 år gammel. Yoga kan forklares som en disiplin eller en livsstil som forbinder kropp, sinn og ånd.

Hvorfor er yoga bra for surfere?

Ved å kontinuerlig praktisere yoga kan du forbedre surfingen din. Noen fordeler inkluderer et bredere bevegelsesområde, forbedret pust og mindre risiko for skader. Antonia Tauscheck har drevet med yoga i tolv år og ble yogainstruktør for seks år siden. Utenfor yogastudioet surfer hun så ofte hun kan.

– Yoga er veldig nyttig for surfing fordi du har den fysiske siden av yoga hvor du forbedrer din styrke, stabilitet og fleksibilitet. Vi trenger mye fleksibilitet i hofter, skuldre og ankler mens vi surfer! Sterke skuldre er også viktig for padling og pop-ups. I yoga jobber du mye med kjernen, og i surfing vil en sterk kjerne holde deg stabil på brettet når du padler.

Så er det den mentale siden av yoga.

– Mens du gjør yogastillinger, fokuserer du mye på pusten din. I løpet av dagen har vi en tendens til å bare puste inn i brystet og ikke puste helt ned til magen. Ved å ta dype inn- og utpust roer du kroppen din, noe som er super nyttig hvis du har en wipeout eller hvis du dykker gjennom en bølge.

Surfing er en krevende sport, og hvis du begynner å surfe uten fleksibiliteten og kjernemuskulatur vil det være enda mer utfordrende for deg. Derfor kan du bruke yoga som en god forberedelse for å bli fysisk og mentalt klar for bølgene. Men det er også flott å trene som oppvarming på stranden.

8 yogaposisjoner som vil hjelpe deg til å bli bedre i surfing

Her viser og kommenterer Antonia noen av de beste yogastillingene du kan øve på for å forbedre surfeferdighetene dine. Navnene på stillingene er skrevet på engelsk og på sanskrit.

Siste blogginnlegg