Beginner surfer with instructor

Guides

Hvordan gjøre en pop-up på et surfebrett

Pop-up er en av de viktigste delene av turen på bølgene, derfor må du forstå og øve på pop-up som det første når du lærer å surfe som nybegynner. Men hvordan står du opp på surfebrettet ditt? Vi gir deg våre beste tips!

Pop-up er en av de mest grunnleggende delene av surfing. Men hva er en pop-up? Vel, det er bevegelsen der surferen går fra å ligge på magen på brettet til å reise seg på beina. Denne bevegelsen vil bli utført for hver bølge du fanger og er viktig for nybegynnere å øve seg på så snart de begynner å surfe. Vi hjelper deg med å få den rette teknikken for å gjøre deg klar for en fin tur på bølgen!

Stå opp på surfebrettet - her er tre tips for pop-up

Start pop-upen ved å ha en komfortabel, sentrert posisjon på brettet. Du vil ha nok stabilitet mens du padler slik at du kan poppe opp uten å miste balansen. Som nybegynner er det lettere å stå opp på et skumbrett enn på et mindre brett med mindre volum. Her er noen ting du bør tenke på:

Ha en god posisjon:

Før du popper opp, sørg for at du har en god plassering på brettet ditt. Hvis du holder deg for nær nesen på brettet ditt, er det sannsynlig at du kommer i ubalanse og presser nesen av brettet ned i vannet. Og hvis du holder deg for nær bakenden av brettet ditt, kan det hende du ikke genererer nok fart.

Skap hastighet

Før du utfører popupen må du ha nok fart. Utfør rundt 4-8 padletak før du fanger bølgen du vil surfe på.

Øyene mot stranden

Hold øynene mot stranden, ikke ned på brettet. Dette kan føles ubehagelig i begynnelsen, men etter hvert som du øver vil du føle deg mer og mer komfortabel med å se fremover. Når du ser ned på brettet mens du utfører en pop-up er det sannsynlig at du faller.

Hvordan ta av på bølgen – de tre trinnene i en pop-up

1. Strekk ut armene

Ligg på brettet med rett kropp. I dette første trinnet vil du få armene forlenget. Du gjør dette ved å plassere hendene flatt på brettet så nært brystet som mulig, og deretter strekke ut armene. Det er viktig at du holder hendene forsiktig på brettet og ikke tar tak i kantene. Å holde på kantene vil bare gjøre det lettere for deg å falle. Overkroppen din blir presset opp fra brettet mens størstedelen av bena dine fortsatt har kontakt med dekket.

2. Før din bakre fot til riktig posisjon:

Når du føler at brettet har den nødvendige hastigheten og du føler deg riktig balansert, begynn å bringe den bakre foten fremover. Du vil plassere den litt foran finnene.

3. Før din fremste fot til riktig posisjon:

Deretter setter du fremfoten på midten av brettet. Plasser foten under brystet midt mellom hendene dine. Du ønsker å utføre dette trinnet uten å miste momentum. Så snart din fremre fot lander på brettet, slipper du hendene. Hold kroppen lav, ryggen rett og ha en bred stilling med føttene sentrert. Ha armene oppe og engasjert.

Når du øver på pop up og begynner å få grep om bevegelsen, vil den begynne å bli raskere og mer flytende, og du vil ikke føle at den er delt inn i trinn. Dette er en bevegelse du må trene mange, mange ganger for å få riktig! Å gjøre noen pop ups hver dag hjemme og på stranden før økten er gode måter å bygge opp teknikken i muskelminnet.

Hvordan ta av på bølgen - de fire trinnene i en pop-up

Hvis det føles for vanskelig å utføre tretrinns måten, kan du gjøre fire-trinns pop-up. For denne teknikken legger du til trinnet med å bruke bakre kne. Dette er kun en kortsiktig løsning som hjelper deg i begynnelsen av surfekarrieren. Det er et alternativ for deg hvis du sliter med tretrinns måten, men ikke blir for komfortabel her siden du ikke vil bruke kneet når du blir bedre. Her er pop-up med fire trinn:

1. Strekk ut armene

2. Plasser bakre kne på brettet

3. Sett fremfoten i posisjon

4. Ta den bakre foten i posisjon

Siste blogginnlegg