Lapoint foto cred @asmundka191110 Hoddevik lapoint stranda 28
  • Lapoint
  • Blogg
  • Norgesferie til Stadt - en av verdens vakreste surfstrender

Surf

Norgesferie til Stadt - en av verdens vakreste surfstrender

I sommer er tiden for å oppleve det beste av Norge! Hoddevika er en perle på Vestlandet mellom bratte fjell og dype fjorder. Her får du hvite sandstrender, bølger og Hawaii-stemning. 

Du trenger ikke reise med fly og munnbind til den andre siden av kloden for å oppleve sjelden natur, fantastisk surfing og en unik surfekultur. Surfestranda i Hoddevika er omtalt som en av Norges vakreste, omringet av høye fjell og tradisjonelle trehus. En unik surfekultur har slått rot i den lille strandbygda, og du føler deg raskt som hjemme. Enten du reiser med familien, kjæresten, vennegjengen, eller alene treffer du likesinnede, gjerne rundt bålet på stranda etter en dag fylt med opplevelser. Noen besøker Stadt for første gang, for andre har reisen blitt et rituale de gjentar hvert år, gjerne flere ganger. 

De fineste minnene fra Hoddevik

Sigrid Borge Nore fra Asker er en av mange som er hekta på Stadtlandet. I studietiden dro hun ofte på surfeturer alene eller med venner, nå reiser hun årlig med barn og mann.

– Det er tradisjon, og barna elsker å reise dit. Mellom Stadtfjellene ytterst ut mot havet finner vi en ro og tilstedeværelse hvor bare vi er sammen og leker i naturen, forteller Sigrid. Her trives de enten det er vårsol med primula voksende vilt i fjellsidene, blomstrende sommerenger eller heftige høststormer. På høsten flyr barna drager på stranda, og om våren har de gjemt påskeegg på jordene.

– Stedet er perfekt for familier, med enorme sanddyner å leke i, passe lange turer i fjellene og nærhet til gårdsliv med geiter og sauer på beite, og traktorer som kjører forbi. Noen av våre alle fineste minner har vi fra Hoddevik, sier hun. 

Kurs og overnatting for alle

Lapoint har to villaer på Stadt med en koselig atmosfære og flere dobbeltrom og rom til 3-4 personer. Overnattingen tilpasses slik at vennegjengen eller familien kan dele rom selv om dere bestiller hver for dere. Reiser du alene sørger vi for tilstrekkelig med plass i forhold tilpasset koronasituasjonen. 

I sommer er begge villaene også tilgjengelig for utleie til familier og grupper som ønsker privatliv og en surfeferie med trygge rammer. Villa Innsikten ligger i gåavstand til stranden, og har en idyllisk hage som er perfekt for aktiviteter som soling, slakk line, volley og grilling. Villa Utsikten ligger ligger på en liten høyde, med en ubeskrivelig utsikt over dalen og stranden. Den har en stor terrasse med grill og rolige omgivelser.

Surfekurs med koronahensyn

Den lange sandstranda i Hoddevika byr på perfekte bølger for nybegynnere, og unike surfeopplevelser for de mer erfarne på de rette dagene. Lapoint har kurs og utleie av surfeutstyr for alle surfere, fra nybegynner til øvet. Enten du bor med oss, har tatt med eget telt eller leid en liten fiskebu, skreddersyr vi surfekurs på en eller flere dager til enkeltpersoner og grupper, barn og voksne. Vi følger retningslinjene fra norske myndigheter og reglene som gjelder i Stad kommune. På surfekursene vil det maks være 8 personer per gruppe, og en meter mellom deltakerne. Surfebrett, utstyr og villa vaskes grundig mellom bruk. 

 Velkommen til en unik og idyllisk Norgesferie i trygge omgivelser!

Siste blogginnlegg