Breakdancer in Lisbon

Guides

Topp 10 ting å gjøre i Lisboa på sommeren

Det har vært et langt år for oss alle, så hvorfor ikke ta en velfortjent sommerferie i Europa? Kvitt deg med dårlige Covid vibes og dra til Lisboa i Portugal! Lisboa er en av Europas mest ettertraktede destinasjoner, og det av gode grunner. Med sin forseggjorte arkitektur og hvite sandstrender, er det virkelig en perfekt destinasjon for både byutforskere og naturelskere. 

Er du en førstegangsreisende til Lisboa, Portugal og lurer på hva du skal finne på? Les videre for spennende inspirasjon som vil få deg til å pakke kofferten umiddelbart! 

Topp Aktiviteter i Lisboa 

  1. Surfing

  2. Utforsk Praça do Comércio

  3. Rossio Square (Pedro IV Square)

  4. Belem Tårnet (Torre de Belem)

  5. Panteao Nacional 

  6. Jeronimo’s Monastery

  7. Ta en tur med Trikk 28

  8. Ta en dagstur til Sintra

  9. Kjør opp Elevador de Santa Justa

  10. Bruk tid på å utforske Cascais

#2 Utforsk Praça do Comércio

I tillegg til det glitrende vannet og de brusende bølgene, er Lisboa magisk om sommeren og full av morsomme severdigheter. Nær vannkanten er for eksempel Praça do Comércio, en av Lisboas stjerne attraksjoner du virkelig burde besøke. Det er et torg fra 1700-tallet med vakker gammel arkitektur og statuer omgitt av kule butikker og restauranter. 

#3 — Rossio Square (Pedro IV Square)

Du burde også sjekke ut Lisboas mest anerkjente torg, kjent som Rossio Square. Det som en gang ble brukt som en samlingsplass for offentlige henrettelser på 1500-tallet, er nå et fenomenalt møtested for både lokalbefolkningen og turister. 

#4 — Belem Tårnet (Torre de Belem)

Belem Tårnet som ligger ved elven Tagus er en severdighet du ikke må gå glipp av. Dette vakre tårnet ble bygd i år 1515 og fungerte opprinnelig som en beskyttelse for Lisboa mot inntrengere som kom inn fra havet.

#5 — Panteao Nacional 

Panteao Nacional er en barokk kirke fra 1500-tallet som senere ble til Lisboas nasjonalmonument. Denne vakre kirken er en del av Lisboas ikoniske skyline, og den tilbyr også en fantastisk utsikt over byen når du klatrer opp til toppen av kuppelen. 

#6 — Jeronimo’s Monastery

Å besøke Jeronimo’s kloster er en annen flott ting å gjøre i Lisboa om sommeren. Jeronomi-klosteret ble bygget i 1504 og ligger i den vestlige delen av byen. Jeronimo-klosteret har en enestående arkitektur og fascinerende historie. Tilbake i tiden av oppdagelsesalderen symboliserte denne bygningen Portugals status av rikdom og makt. I dag fungerer det som en av Lisboas største attraksjoner som turister ikke vil gå glipp av.  

#7 — Ta en tur med Trikk 28

En annen topp ting å gjøre i Lisboa er å ta en tur med den berømte Trikk 28. Som mange vet er trikker sterke ikoner i Lisboa, og Trikk 28 er en av byens mest populære attraksjoner. Hvis du vil utforske gamle byområder i Lisboa uten å gå til fots, bør du definitivt benytte muligheten og hoppe ombord Trikk 28.

#8 — Ta en dagstur til Sintra

Hvis du elsker unik og levende arkitektur må du besøke området Sintra. Sintra er ikke direkte i Lisboa, men du kan raskt komme deg dit med bil eller tog. I likhet med Pena Palasset og Monserrate Palasset er de utsøkte palassene i Sintra kjent for sin fargerike sjarm og skiller seg vakkert ut i bakketoppene. Utsikten i Sintra er virkelig noe for seg selv! 

#10 — Bruk tid på å utforske Cascais

Hvis du planlegger en tur til Lisboa, bør du vurdere å besøke den fantastiske nærliggende nabobyen Cascais. Cascais ligger omtrent 30 minutter fra Lisboa sentrum og du kan komme deg dit med en togbillett til kun 3€. Med sine storslåtte bygninger, overdådige villaer, fantastiske klippelandskap og strender på praktisk talt hvert hjørne, er Cascais den perfekte dagsturen fra Lisboa med en livlig feriestemning. 

Lisboa om sommeren er den perfekte tiden å reise på. Med sin blå himmel, varme klima og spennende attraksjoner, vil du aldri gå tom for ting å gjøre i Lisboa, Portugal. 

Vil du finne ut mer? Sjekk ut våre to surfecamper i Portugal:

Siste blogginnlegg