Guides

Surf

Topp 5 surfestedet i Ahangama, Sri Lanka

Ønsker du å reise til Sri Lanka på din neste surfeferie? Selv om du bare skal lære å surfe eller om du er en mer erfaren surfer har Sri Lanka noen flotte surfesteder! Her lister vi opp våre fem favorittsteder i landsbyen Ahangama.

Foruten det faktum at lokalbefolkningen er vennlige, vannet er varmt og du ikke har behov for våtdrakt, har Sri Lanka flere flotte surfesteder. Bølgene er fine og myke, noe som er bra når du skal lære å gjøre pop-up. Det er også noen tøffere steder der de mer avanserte surferne kan surfe på sine foretrukne bølger. Husk å smøre på masse korallrev vennlig solkrem og sink før du hopper ut i bølgene, for her er sola sterk! 

De 5 beste surfestedene in Ahangama, Sri Lanka

I Ahangama finner du en vakker strandlinje med flotte surfestedet langs hele linja. Etter vår mening er dette de 5 beste:

Kabalana Beach 

Kabalana-stranden er et beachbreak for alle nivåer. Dette stedet er flott for nybegynnere å øve på pop-up i det hvite vannet. Kabalana-stranden er også egnet for de som skal surfe for aller første gang.

The Rock 

The Rock er et reefbreak som gir jevne bølger som er enkle å komme inn og ut fra via Kabalana-stranden. Dette stedet har en fantastisk A-frame, som noen til og med kaller den beste på Sri Lanka! Bølgene her som bryter til venstre er bra for avanserte surfere mens de som bryter til høyre er bra for middels surfere. Dette er imidlertid ikke et egnet sted for førstegangssurfere. Den beste tiden å surfe på bølgene ved The Rock er i vintersesongen.

Sticks 

Dette stedet er et reefbreak som er et flott sted for middels og avanserte surfere. Det er mulig for nybegynnere å surfe her også, men gjør det gjerne sammen med en surfeinstruktør da det kan være litt vanskelig å komme seg inn og ut av vannet på grunn av steiner. Bølgene er også raske her, så førstegangssurfere bør holde seg komfortable på stranden og holde seg unna vannet. Sticks har flotte bølger med flere brytningssoner, både til venstre og høyre. Men vær forsiktig her, siden dette stedet har mange steder hvor vannet er grunt til revet.

Insight/Marshmallow 

Dette stedet kalles marshmallows av en grunn; det er virkelig myke bølger her. Du vil få jevne, lange turer nedover bølgene ved dette reefbreaket. Dette stedet blir også referert til som "Insight" og er et sted du ikke kan gå glipp av hvis du drar til Ahangama. Det er lett å komme seg inn og ut via en liten strand like ved "Insight"-hotellet. Her har du flere bølger som bryter, både til venstre og høyre. Dette er et flott sted å øve på surfing under små og svake swell. Når swellet er større er det ikke egnet for nybegynnere å surfe her. Dette er et bra sted for middels og avanserte surfere å surfe, og nybegynnere kan surfe her med en instruktør. Men vær forsiktig med steinene! Dette er ikke et egnet sted når du skal surfe for første gang. 

Gas station 

Som navnet avslører, er dette stedet foran en bensinstasjon. Her finner du både venstre- og høyrebølger. Det er lett å komme seg inn og ut av bølgene via en liten strand like ved broen. Vær oppmerksom på at dette stedet har grunne skjær, så vær forsiktig! Nybegynnere kan gå hit med en instruktør, men helst ikke alene. Det er et bra sted for surfere som er på middels til avansert ferdighetsnivå.

Hvor er Ahangama

Ahangama er en landsby beliggende på sørsiden av Sri Lanka, mellom byene Galle og Weligama.

Siste blogginnlegg