Surfers sitting in the line up Costa Rica

Guides

10 tips til surfere med middels ferdighetsnivå

La oss fortelle våre topp 10 surfetips og triks som vil hjelpe deg å forbedre surfeferdighetene dine og fange flere bølger.

Det er få ting som kan sammenlignes med den fantastiske følelsen av å forbedre surfingen din, akkurat som det er få ting som er så frustrerende som å ikke forbedre seg. Vi har samlet våre beste tips for å hjelpe deg med å forbedre surfeteknikken dine og bli bedre til å surfe!

1. Surf det riktige brettet for ditt nivå

En enkel feil å gjøre er å forlate nybegynnerbrettet for raskt til å gå videre til et kortere brett. Men å surfe på et brett som er for avansert for ditt nivå kan slå moroa rett ut av surfingen. Et brett som er for lite vil være vanskeligere å padle og fange bølger med, så du kan ende opp med å bli frustrert og utslitt. Du kan ikke forbedre surfeferdighetene dine uten å komme deg på bølgene, så pass på at brettet ikke er for lite.

Vet du hvilket brett som fungerer for deg? Flott! Hvis ikke, sjekk ut blogginnlegget vårt på hvordan velge det beste surfebrettet for ditt nivå..

3. Hold deg lavt

Når du gjør en popup, ikke gå hele veien til en stående stilling. Du ønsker å holde kroppen lavt på brettet og holde deg sentrert. Å stå helt oppreist vil gjøre det vanskeligere for deg å flytte vekten, utføre manøvrer og balansere riktig. Så hold knærne bøyd!

4. Generer hastighet og kraft

Å skape din egen kraft og hastighet gir et stort skille mellom de erfarne og de uerfarne surferne. Mer kraft og fart = flere muligheter på bølgen! Ved å dra nytte av de forskjellige delene av bølgen vil du knekke koden for hastighet og akselerasjon. For at dette tipset skal være nyttig, må du sette tips nummer 2 og nummer 3 inn i ligningen også; start på den kraftigste delen av bølgen og ha en skikkelig surfestilling. Begynn å generere hastighet fra toppen av bølgen og bruk deretter hele kroppen til å "pumpe"; for å jevnt surfe på bølgen opp og ned. Det viktigste her er å vite på hvilke tidspunkter du skal flytte vekten på brettet. Når du dekomprimerer gjør du deg selv lettere og når du komprimerer gjør du deg selv tyngre. Du vil være lett når du surfer oppover bølgen, og tung når du surfer nedover.

5. Posisjon på føttene

Ved å skifte fotposisjon på brettet kan du også skape fart. Flytt bakfoten mot bakenden av brettet når du vil endre retning eller redusere hastigheten, når du vil øke hastigheten flytter du føttene mer fremover.

7. Forbedre padleteknikken din

Et sentralt aspekt ved å forbedre surfeferdighetene dine er å få mer kraft i padlingen. Etter hvert som surfingen skrider frem vil padlingen din bli bedre, men du vil også bli bedre til å finne hvor du skal plassere deg på bølgen, noe som vil hjelpe deg med å spare energi når du trenger det, for ikke å kaste den bort på å padle for langt ut på skulderen. Her er noen tips for å forbedre padlingen din:

  • Når hendene når vannet mens du padler, hold albuene høye.

  • Start padletaket langt foran deg og gjør takene dine kraftige og lange.

  • Ha ryggen buet.

  • Ha hendene i en koppform med fingrene lukket.

  • Øv på land. Musklene i midten av ryggen jobber mest under padlingen, derfor er det en god idé å trene på øvelser som supermann og reverse flyes. Selv om padling og surfing vil kreve hele kroppen din, så ikke begrens deg til kun å gjøre ryggøvelser.

10. Nyt tiden mens du forbedrer deg

Det beste tipset vi kan gi deg for å komme videre i surfingen er å holde det behagelig. Hvis du har det gøy og nyter tiden din i havet, vil du gradvis forbedre deg. Den sentrale delen av å være god på alt er å være konsekvent med det, noe som er mye mer sannsynlig at du vil gjøre det hvis du faktisk liker det du gjør. Avansering innen surfing er en vanskelig og tidkrevende, så sørg for at du bruker den tiden på å ha det gøy og være i øyeblikket!

Siste blogginnlegg