Girls carrying board in Santa Teresa, Costa Rica

Guides

19 ting du trenger å pakke til surfeturen

Selv om du skal ut på en av dine mange surfeturer i den ombygde varebilen din, eller om du skal på ditt første soloeventyr, er det ting du bør huske på når du pakker og gjør deg klar. Her er vår komplette pakkeliste for surfereiser som dekker alt fra brettene dine til forsikringspapirer!

Hvor lenge har du dagdrømt om å reise ut på en surfetur? Uker? Måneder? År? Vel, siden du leser dette innlegget, kan vi bare anta at det er på tide. Gratulerer! Mens du er fanget av spenningen og forventningen til turen, er det ting du trenger å pakke og ting for å gjøre deg klar før du går ut døren. Ja, du kan klare deg og kjøpe tingene dine på destinasjonen, men det kan være enklere og billigere å ha alt ordnet før du reiser. Vi er her for å hjelpe! Her er listen vår over hva du skal pakke!

Hvilken surfe destinasjon reiser du til? 

Destinasjonen for surfeturen er en viktig del av å bestemme hvilke brett, voks og våtdrakt du skal ha med deg. Innholdet i bagasjen din vil se veldig annerledes ut når du skal til Sri Lanka enn om du skal til Island. Noen gode spørsmål å stille seg selv før du begynner å pakke er:

 • Hva er lufttemperaturen?

 • Hva er vanntemperaturen?

 • Når er den beste sesongen å reise?

 • Er det noen surfebutikker eller steder jeg kan få reparert mitt brett?

 • Hvilke typer bølger og steder er det?

Pakkeliste: hva du skal pakke for den ultimate surfeturen

Nå som vi har funnet ut hvor vi skal dra og hva forholdene er, la oss pakke! Hvis du skal til et avsidesliggende sted, er det fint å vite at du har med alt av surfeutstyr. Noen ganger blir ting ødelagt så det er godt å være forberedt fra starten, spesielt når du ikke vet om det er noen hyggelige surfebutikker i nabolaget. Lykke til med pakkingen og sørg for å ha en fantastisk tid der ute!

2. Surfebrett bag

Hvis du bestemmer deg for å ta med deg noen surfebrett på turen, sørg for at du har en bag av god kvalitet som holder brettene trygge. Noen flyselskaper gjør en veldig god jobb med å ødelegge surfebrettene, noe som er veldig frustrerende å innse når man først går av en lang flytur. Så prøv å unngå at dette skjer ved å polstre brettet/brettene dine med våtdrakter, badehåndklær og rash guards for ekstra beskyttelse i bagen.

3. Finner og leash

 • Surfebrett finner: Det er enkelt å huske å ta med finnene, men vi lister dem uansett siden det er veldig irriterende å glemme dem hjemme. Det er også en god idé å ta med ett eller to ekstra sett med finner i tilfelle noe skulle skje. Det ville heller ikke skade å ha noen ekstra nøkler og skruer til finnene, de er like enkle å pakke som de er å miste.

 • Leash: You don’t want to enter the water without a leash, so have a few extra with you in case it breaks. One or two extra leashes in different thickness and you’ll be all set to not lose your board in any waves. Some extra leash ties are also a good idea to bring with you. Du vil ikke gå i vannet uten leash, så ha med deg noen ekstra i tilfelle den ryker. En eller to ekstra i forskjellig tykkelse, og du vil være klar til å unngå å miste brettet i noen bølger. 

4. Voks til surfebrettet

Ta med deg noen voksblokker når du drar, du vet aldri hvor lett du finner en god voks på destinasjonen. Som vi nevnte i starten, husk å sjekke temperaturen i vannet, du vil at voksen skal ha riktig temperatur!

8. Strandhåndkle

Å ta med et stort og klumpete strandhåndkle føles kanskje ikke som den høyeste prioritet når du prøver å pakke lett. Det er klønete, tar opp mye plass og tar evigheter å tørke. Derfor foreslår vi at du tar med et lett håndkle i stedet, som et tyrkisk strandhåndkle, de tar mindre plass og tørker raskere.

9. Solkrem som er god mot havet

På de fleste surfedestinasjonene er det uunngåelig å få massevis av sol. Så husk å ta med rikelig med vannfast solkrem! På steder som Bali er UV-indeksen veldig høy, så sørg for at solkremen din har en høy SPF. Og ikke glem en balsam for leppene dine også! Vi anbefaler deg å kjøpe en solkrem som er Oxybenzone-fri siden disse er mer vennlige mot havet og korallene. Aftersun og Aloe Vera er også godt å ta med i tilfelle du blir brent. Og ikke glem å pakke miljøvennlig sink!

10. En gjenbrukbar vannflaske 

Apropos miljø, sørg for å investere i en gjenbrukbar vannflaske. Det er nok plast på strendene og i havet som det er, du vil ikke bidra til mer forsøpling! Prøv å unngå å kjøpe vannflasker i plast til engangsbruk og skaff deg en miljøvennlig aluminiumsflaske i stedet. Du vil bli overrasket over hvor mange restauranter, hoteller og flyplasser som lar deg fylle vann!

11. Soft racks til surfebrettene

Å pakke med deg et sorf rack til surfebrettene kan utgjøre forskjellen mellom en fin tur til surfen og en frustrerende reise. Å feste brettet til toppen av bilen eller tuk-tuk med sorf racks vil være enklere enn å prøve å feste det med noe annet på stedet, og rimeligere enn å bestille en stor bil for å transportere brettet ditt.

12. Reperasjonskit til surfebrettet

Å få skrapet eller bulker i surfebrettet er aldri morsomt, men når det skjer er det godt å ha verktøyene til å fikse det. 

13. Reperasjonskit til mennesker

Også kjent som førstehjelpsskrin! Det er ikke bare brettene dine som kan få kutt fra korallene, husk å pakke et sett med noen førstehjelps verktøy for å holde deg trygg. Noen grunnleggende ting å ta med er vanntette plaster, smertestillende, en liten saks, bandasjer, sprit puter og hånddesinfeksjon. En salve for muskelvondt og et insektmiddel er også smart å ha med.

14. Medisiner

Hvis du tar reseptbelagte medisiner, sørg for å være ute i tide for å fylle opp resepten og ha nok med deg til å holde hele turen. Noen destinasjoner krever også at du har tatt en vaksinasjon før avreise, så sørg for å holde deg oppdatert på det!

15. Bag/vesker

Vi har allerede dekket surfebrett bagen, men det er noen andre vesker som er gode å ha med seg på turen:

 • Håndbagasje: Vær smart med hva du velger å ha med deg på flyet! Husk at det alltid er en risiko for at de innsjekkede bagasjene dine blir borte eller forsinket, så sørg for at du har de viktige tingene i håndbagasjen. Som datamaskinen og kameraet. Laderen, tannbørsten og adaptere er gode å ha i nærheten. Ta også med deg badetøy, hvis bagasjen blir forsinket kan du i det minste nyte ventetiden ved bassenget eller havet!

 • Drybag: Bruk en tørr pose for å enten holde tingene dine tørre eller bruk den til å holde det våte badetøyet ditt trygt atskilt fra de andre tingene dine.

 • Strandveske: For en avslappende dag på stranden trenger du bare litt solkrem og en god bok, da er det fint å ta med en enkel veske.

18. Adapter

Enkel å ta med, men et mareritt å glemme! Ta en titt på destinasjonen din og se om du trenger å ta med noen pluggadaptere. Det er aldri gøy når telefonens batteri gir opp, mye mindre når du reiser til et nytt sted! Å få adaptere på flyplassen vil bare koste deg unødvendig tid og penger, så sørg for at du har den med deg.

19. Nødvendigheter for ventetid

Det er en fin idé å ta med ting å gjøre når du venter på bølgene. En god bok, spill, tegnebok eller en kortstokk kan få tiden til å gå før de gode dønningene kommer.

Noen ekstra ting å ta med på surfeturen er:

 • Ørepropper: På kaldere surfesteder kan ørepropper være en redning for å hindre at du får såkalt Surfer’s Ear (=hørselstap på grunn av kald vind og vanneksponering).

 • GoPro eller et fint kamera: Det er alltid gøy å filme deg selv og vennene dine når du surfer på bølgene, senere kan du bruke opptakene til å analysere fremgangen din eller legge ut på sosiale medier!

 • Surfeklokke: Dette er en morsom teknologi for de ekte surf nerdene!

 • Skateboard: Når vannet er flatt kan du øve på surfing på land med ditt surf skate.

Nå er du klar til å reise! Hvis du ønsker mer inspirasjon, sjekk ut dette innlegget med våres beste tips for å planlegge den perfekte surfeturen..

Siste blogginnlegg