Level 2 surfing green waves Sri Lanka

Guides

Beste stedene å lære å surfe

Har du alltid ønsket å lære å surfe, men vet ikke hvor du skal begynne? Lurer du på hvor det beste stedet å lære å surfe er? I dag skal vi svare på det for deg! Vi er her for å hjelpe deg med å nå dine mål og drømmer innen surfing. Her er de beste landene for å lære å surfe i 2024.

Er det på tide å bestille din første surfeferie, men vet ikke hvor i verden du skal dra? Første ting først: gratulerer, du er i ferd med å lage minner for livet! Andre ting: Det er mange fantastiske steder å velge mellom, og vi forstår hvordan det kan føles overveldende. Derfor har vi laget en liste over de beste stedene hvor du kan lære å surfe.

Her er en enkel oversikt over de seks beste landene du kan lære å surfe i 2024:

  • Portugal

  • Fuerteventura

  • Costa Rica

  • Sri Lanka

  • Bali, Indonesia 

  • El Salvador

Portugal: Europas surfehovedstad

Våre toppvalg for de beste stedene å surfe i Portugal: Ericeira, Alentejo og Peniche.

Vakre Portugal, hjem til noen av de største surfestedene i hele Europa. Portugal tilbyr flotte bølger som passer for alle nivåer, og har blitt Europas mest besøkte surfedestinasjon og er et flott sted å lære å surfe!

Hvorfor velge Portugal for å lære å surfe?

Siden Portugal er det rimeligste landet i Vest-Europa og tilbyr budsjettvennlige flyreiser er det et flott valg for en surfetur, enten du tenker å reise alene eller med en gruppe venner. En halvtime oppover kysten fra Lisboa er der du finner campen vår i Ericeira, kjent for å være et internasjonalt surfemekka. I dette området finner du de beste strendene for å lære å surfe i Portugal. 

Denne portugisiske fiskerlandsbyen forvandlet seg raskt til et surfemekka på grunn av den kraftige og pålitelige surfingen. Selv om flere og flere surfere besøker Ericeira fra hele verden, har det ikke ødelagt den autentiske portugisiske følelsen. Ericeira er omtrent så portugisisk som du kan få, det handler om å vandre i gatene og ta en kaffe og spise noe god lokal mat etter en morgen surf. 

Byen har en perfekt fusjon av trendy kafeer, surfebutikker, tradisjonelle sjømat restauranter og noen barer. Dette gir deg en avslappet dagtid og et livlig natteliv som sparkes i gang etter midnatt. 

Portugal sin kystlinje har alltid vært kjent for sitt bølge mangfold og å være en av verdens beste surfedestinasjoner. Bølge etter bølge slår imot denne strålende kystlinjen, og uansett hvordan forholdene er, er det absolutt en offshore bølge et sted i nærheten. I Ericeira er du omringet av majestetisk natur og 8 kilometer uberørt kystlinje.  Du finner alle type bølger som passer forskjellige surfestiler og ferdighetsnivåer. Surfere som drar hit klarer ikke slutte snakke om det.  

Etter en biltur til den mer sørlige delen av Portugal, kommer du til det vakre området Alentejo. Her finner du uendelige strender og fantastiske bølger, perfekt å leke i og lære det grunnleggende om surfing. Vi har en surfecamp i Alentejo, som ligger litt utenfor radaren på landet med ekte surfestemning.

Fuerteventura: Ørkenen møter turkise bølger”

Siden Fuerteventura er nærmere Afrika enn fastlandet i Spania, vil øya gi deg en unik blanding av europeisk og afrikansk innflytelse. Du vil oppleve eteriske landskap, solskinn hele året og utrolige bølger. Her vil du få deg en uforglemmelig surfetur i 2024.  

Hvorfor velge Fuerteventura for ditt første surfeeventyr?

I Fuerteventura vil det å lære å surfe være en avslappende opplevelse på øde strender med mange myke bølger, perfekt for læring. Vannet holder seg varmt med en gjennomsnittstemperatur mellom 22 ° C og 23 ° C. Det er et utmerket reisemål for nybegynnere, takket være at nybegynner bølgene er tilgjengelige hele året.  

Fuerteventura blir ofte referert til som det europeiske svaret til Hawaii. Så snart du ankommer, kjenner du på de rolige sommervibbene. Øya har vulkaner, mer enn 300 soldager i året, vanlig vind og et hav med jevne bølger. Lokalbefolkningen kaller det "La Isla Tranquila" med henvisning til den rolige og avslappede atmosfæren og hippie surfekulturen.  

Opplev den gode stemningen på Fuerteventura-campen vår. Start dagen med en morgenøkt på sandstrendene, kom tilbake til leiren vår, spis litt deilig mat og hopp i bassenget for en forfriskende svømmetur for å kjøle deg ned. Det er en ekte escape fra den travle turist følelsen mens du fremdeles er rett ved alle de beste surfestedene på øya. Du vil bli mer knyttet til naturen og havet, men likevel få oppleve autentisk spansk kultur på kafeer, restauranter og barer i nærheten.

Costa Rica: Et uforglemmelig surfeeventyr i tropisk paradis

Vårt toppvalg for det beste stedet å surfe i Costa Rica: Santa Teresa.

Bli kjent med Costa Ricas Pura Vida-livsstil mens du lærer å ri bølgene. Hvis du leter etter et tropisk paradis der jungelen møter havet, er Costa Rica stedet for deg!  

Hvorfor velge Costa Rica å surfe for første gang?

Costa Rica lever opp til sitt løfte om Pura Vida livsstil. Hvis du er en fan av bærekraftige eventyr, vil du elske dette stedet. Kjør zipline gjennom jungelen, møt de nysgjerrige apene, utforsk fantastiske fossefall og surf på vakre strender omkranset av tropiske jungler. Avslutt dagen med å danse natten lang under palmetrærne.  

En ting vi beundrer om dette reisemålet, er den ekte surfekulturen som Costa Rica har. Surfing spiller en stor rolle i Costa Ricas livsstil, og mange lokale kombinerer surfing med sitt daglige liv. Når du besøker Costa Rica, vil du sannsynligvis se unge mennesker surfe etter skole eller jobb. Surfekulturen her er ekte!

Surfing i Costa Rica er fantastisk takket være bølger på begge kystene. Både stillehavet og den karibiske kysten tilbyr bølger som passer for alle nivåer av surfere. Playa Santa Teresa på Stillehavskysten av Costa Rica er der du finner vår Costa Rica-camp. Dette er et ekte paradis for surfere og naturelskere. Vi er stolte av å ha et av våre hjem her. 

Sri Lanka: Perlen i Det indiske hav

Våre toppvalg for de beste stedene å surfe i Sri Lanka: Ahangama og Weligama.

Når du surfer på Sri Lanka, er du omringet av nesten 1600 kilometer med kyst og palmer. Sri Lanka er et vakkert land som ligger sør for India i Det indiske hav. Med vennlige mennesker og imponerende landskap, vil du lære deg å surfe med godt selskap og fantastisk natur uansett hvor du er. Ikke bare har Sri Lanka blomstrende dyreliv, inspirerende historie og en rik kultur som knytter seg til både India og Sørøst-Asia, destinasjonen er også på listen over de beste stedene å lære seg å surfe.

Hvorfor velge Sri Lanka for din første surfetur?

Det er en utrolig rimelig destinasjon som passer for solo reisende, duoer og vennegjenger! Et sted med uendelige muligheter for eventyr. Ta en tur til tåkete fjelltopper, utforsk vakre fossefall i regnskogen og se ville elefanter på samtidig som du lærer deg å surfe.    

Sri Lanka er kjent for flotte strender med myk, gyllen sand og morsomme bølger for alle surfere. Du vil finne lange, rolige, regelmessige bølger som en nybegynner takler uten problemer!   

Vår Sri Lanka-camp ligger på sørvestkysten i vakre Ahangama, bare noen minutter fra havet. Vi befinner oss i den mindre overfylte delen av kystlinjen for å gjøre det til et ideelt sted for læring. Med en rekke brukervennlige bølger og færre mennesker i vannet vil du få en bedre opplevelse når du lærer å fange den perfekte bølgen. I dette området finner du en variasjon av kvalitetsstrender og bølger som serverer alle nivåer av opplevelse.

Bali, Indonesia: Backpackerens favoritt

Så, du vil lære å surfe på Bali? Utmerket valg. For mange er Bali det beste stedet å lære surfing i verden.

Tenk "Bali" og vakker natur, flott surfing og gode vibber er det første du tenker på. Hvis du nevner Bali hvor som helst i verden, vil du sannsynligvis bli fortalt om de episke bølgene og den livlige surfekulturen i dette naturlige paradiset. Bali er et perfekt sted for enhver eventyrlystne sjel som håper å lære å surfe.

Hvorfor velge Bali for din første surfeopplevelse?

Det er utallige grunner til å lære en av de beste idrettene her. Bali er en surfer sin drøm. Med surfesteder over hele øya, som serverer bølger som passer for alle ferdighetsnivåer, vil du finne deg din egen perfekte bølge. Tusenvis av surfere fra hele verden kommer hit for å surfe på disse fantastiske bølgene og for å være nær den unike og avslappede surfekulturen. Mange velger å aldri dra og gjør Bali til sitt nye hjem.  

Kombiner surfeleksjoner med dagsturer for å utforske Balis naturlige skjønnhet og skjulte perler. Så snart du tråkker på balinesisk land, går du inn i en spennende ny verden av eventyr, gode vibber og rik kultur. Skjulte strender, historiske templer, strålende fjell og nydelige fosser er bare noen av de naturlige underverkene du vil utforske her. Du vil også bli møtt av fantastiske balinesere som er kjent for å være noen av de mest elskverdige og kultiverte menneskene på jorden.  

Ansett som det beste stedet å lære å surfe på Bali, ligger vår camp i Canggu. Strendene rundt dette området tilbyr vakre strand bølger, og det er det du bør surfe som nybegynner. I Canggu vil du bli omgitt av en kunstnerisk stemning med en utrolig matscene, morsomme butikker, mange konserter og barer. Samtidig er ikke Canggu like turistifisert i forhold til nabo områdene Kuta og Seminyak, noe som gjør det perfekt for læring.

El Salvador: Det skjulte surferparadiset

Våre toppvalg for de beste stedene å surfe i El Salvador: El Sunzal og El Tunco.

Det er virkelig noe spesielt med dette lille landet i hjertet av Mellom-Amerika. El Salvador er kanskje ikke det første landet du tenker på når du bestiller en surfetur, men det er mange grunner til at det burde være det. El Salvador tilbyr nybegynnervennlige bølger samt 300-metersturer og praktfulle barrels for de mer erfarne surferne. Dette er et flott sted å lære å surfe eller forbedre surfeferdighetene dine i 2024.

Hvorfor velge El Salvador for min første surfeferie?

surfecampen vår i El Salvador finner du fantastiske bølger rett utenfor døren. Surfestedet utenfor hjemmet vårt heter El Sunzal (akkurat som byen der campen ligger) og er den perfekte stranden for nybegynnere for å lære å surfe. Du går inn og ut av bølgene på en trygg måte og surfer en-til-en med en erfaren surfeinstruktør.

Etter en fem-minutters strandtur fra campen, kommer du til en by som heter El Tunco (også kjent som "Surf City") hvor du finner en fantastisk surfestemning med likesinnede, deilig mat og pulserende natteliv.

Siste blogginnlegg