Girl doing a bottom turn in the maldives
  • Lapoint
  • Blogg
  • De beste tipsene og teknikkene for å mestre din bunnsving

Guides

De beste tipsene og teknikkene for å mestre din bunnsving

En viktig del av å avansere i surfingen er å forbedre bunnsvingen. Det er ikke uvanlig at selv avanserte surfere sliter med bunnsvingene fra tid til annen. Å øve og forbedre bunnsvingen er en fin måte å ta surfeferdighetene dine til neste nivå. Så hvordan blir du egentlig bedre i til dette? Hvilke surfe tutorials bør du se og hvordan gjør du en bunnsving på et longboard? Gjør deg klar, her er alt du trenger å vite!

Den nederste svingen/bunnsvingen er uten tvil grunnsteinen for surfing på høyere nivå. Teknikken er viktig å mestre da den forbereder surferen på stort sett alle manøvrene du kan gjøre på bølgens overflate. Dette er en teknikk som du kan øve på og forbedre i årevis.

Det er forskjellige nivåer av bunnsvinger:

  • Mindre bunnsving: også kalt grunn bunnsving, er vanlige på myke bølger og følges ofte med manøvrer som cutbacks og toppsvinger.

  • Stor bunnsving: også kalt dyp bunnsving. Denne svingen er strammere enn den mindre bunnsvingen og brukes ofte når manøvrene er mer avanserte. Ofte etterfulgt av manøvrer som barrels, airs og snaps.

Den mindre bunnsvingen bringer surferen mer diagonalt til bølgens skulder/ansikt. Mens den store bunnsvingen bringer surferen mer vertikalt opp på bølgen. Hvilken bunnsving du bør gjøre avhenger av bølgen det gjelder og av ferdighetsnivået ditt.

1. Bruk et større brett

– Start med et større (tykkere) brett for å perfeksjonere rail arbeidet ditt, vær oppmerksom på føttenes plassering og trykk.

Når du utfører en bunnsving er det viktig å ikke legge for mye av vekten din på den fremre foten siden det kan stoppe brettet ditt eller få deg til å falle i bølgen.

2. Surf i pocket

Du vil at posisjonen din på bølgen skal være så god som mulig og generere så mye fart du kan, som du vil få på toppen av bølgen, aka pocket.

– Fang bølgen på eller nær den bratteste delen, pocket, hjelper deg med å få farten og projeksjonen du trenger for å utføre bunnsvingen.

3. Kompresjon

– Neste trinn er å jobbe med kompresjons bevegelsene. Komprimer underkroppen og bøy knærne for å få maksimal kontroll og balanse mens du surfer nedover bølgen.

4. Ta av på bølgen i en rett linje

– Lær hvordan du tar av rett, vinkelrett på stranden. Dette vil hjelpe deg å jobbe effektivt med svingen i bunnen av bølgen.

5. Valg av bølge

– Surfebølger som lar deg jobbe med bunnsvingen din. Reef breaks eller point breaks er egnede steder for å forbedre manøvre for bunn- og toppsving.

6. Timing

– Det er viktig å få riktig timing. Ikke skynd deg å finne det perfekte tidspunktet for utførelse, la bølgen lede deg.

7. Pusteteknikk

– Å puste effektivt vil også forbedre kroppsbevegelsene dine, så se etter noen pusteøvelser på internett som kan hjelpe deg.

8. Surfskate

– Bruk surfskate på land for å prestere og perfeksjonere bunnsvingen din ved å bruke øvelser spesielt laget for å utvikle ferdighetene dine.

Sjekk ut dette blogginnlegget med hvordan du kan bruke surfskate til å forbedre surfingen

9. Plassering av føttene

– Arbeid med føttenes plassering på brettet, som lar deg snu mer vertikalt uten å miste fart og kontroll.

10. Lær av å se på andre og ikke vær redd

– Se på de profesjonelle surfere som gjør det og prøv å utføre den samme bevegelsen. La noen filme deg slik at du kan analysere og forbedre bevegelsene dine ved å korrigere deg selv. Du kan også se etter en god coach som vil sette mål for deg og hjelpe deg med videoanalyse. Og en siste ting: ikke vær redd for å falle, vi må falle for å reise oss igjen!

Hvordan gjøre en bunnsving på et longboard?

João argumenterer for at du bør følge de samme tipsene og rådene for å gjøre en bunnsving på et longboard som et shortboard.

Vil du vite mer? Her er en surfe tutorial om hvordan du gjør en bunnsving

Siste blogginnlegg